Ръководство NBA 2K18: как да коригирате грешки, сривове, нисък FPS, заседнала актуализация и други проблеми

NBA 2K18, нова игра във високо известния спортен франчайз, бе предоставена в Steam за компютри и конзоли вчера. Този път баскетболният симулатор беше допълнен от огромен брой иновации, които трябваше да са, за да зарадват феновете, но това, за съжаление, не се случи.

Публикувано от 2K Sports, NBA 2K18 получи просто отвратителни оценки на Steam: към момента на писането само 35% от положителните отзиви от общия брой. Феновете са разочаровани от играта, тъй като според тях тя стана много по-лоша в сравнение с предишните игри във франчайза.

Освен това огромен брой играчи се оплакаха от множество технически проблеми, които им пречат да играят, така че това не е по-голямата част от серията 2K Sports NBA. Сред всички проблеми, грешки, сривове, проблеми, когато се опитвате да актуализирате играта или дори да я стартирате, се открояват. Плюс това, ние също няма да забравим за класическия проблем с производителността на някои компютърни конфигурации (компютърни игри, какво мога да направя).

Ако сте се сблъскали с някой от горните проблеми, тогава определено ще намерите решения за тях в този материал. Преди да преминем към преглед на ръководства за решаване на технически проблеми с NBA 2K18, горещо препоръчваме да проверите системните изисквания за този баскетболен симулатор.

NBA 2K18 системни изисквания

Минимални системни изисквания

 • ОС: Windows 7 × 64 / Windows 8.1 × 64 / Windows 10 × 64
 • Процесор: Intel® Core ™ i3-530 @ 2.93 GHz / AMD Phenom ™ II X4 805 @ 2.50 GHz или по-добър
 • RAM: 4 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA® GeForce® GT 450 1GB / ATI® Radeon ™ HD 7770 1GB или по-добра
 • DirectX: Версия 11
 • Дисково пространство: 70 GB
 • Звукова карта: DirectX 9.0x съвместим

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: Windows 7 × 64 / Windows 8.1 × 64 / Windows 10 × 64
 • Процесор: Intel® Core ™ i5-4430 @ 3 GHz / AMD FX-8370 @ 3.4 GHz или по-добри
 • RAM: 8 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA® GeForce® GTX 770 2GB / ATI® Radeon ™ R9 270 2GB или по-добра
 • DirectX: Версия 11
 • Дисково пространство: 70 GB
 • Звукова карта: DirectX 9.0x съвместим

Както може би сте забелязали, системните изисквания на NBA 2K18 са доста ниски и няма да изискват високоефективен хардуер от PC плейъри. Може би единственото, което ви хваща окото, е количеството на необходимото дисково пространство, което се равнява на 70 гигабайта.

Решаване на различни проблеми с NBA 2K18

NBA 2K18 катастрофи

Някои играчи се оплакват, че копието на играта може да се срине. И тя го прави на напълно различни места: по време на старта, по време на мача или, например, по време на финалната свирка. Така или иначе, всички тези проблеми със сривове, както се оказа, могат да се появят поради несъвместимостта на вашия видео драйвер с NBA 2K18. Ето какво трябва да направите, за да се отървете от сривовете:

 • Можете да опитате да актуализирате графичния драйвер за вашата видеокарта. Това ще бъде особено полезно за тези, които не са го актуализирали достатъчно дълъг период.
 • Уверете се, че не се опитвате да стартирате NBA 2K18 на интегриран графичен ускорител! Собствениците на лаптопи доста често забравят да напуснат, например, от икономичния план за захранване на автомобила си, когато се активира, се използва само интегрирана графична карта и очевидно не е достатъчно за подобно забавление.

Актуализацията не се изтегля в NBA 2K18

Огромен брой играчи се срещнаха с грешка, поради която могат да се забият на екрана с актуализации в играта. Актуализацията започва да се изтегля и след това нищо не се случва или на екрана се появява съобщението „файлът е повреден“.

Един потребител в Reddit разбра какъв е проблемът: по някаква причина актуализациите за NBA 2K18 се изтеглят, но не се инсталират автоматично. Той направи и малко ръководство за заобикаляне на тази неприятност: не стартирайте изтеглянето, а просто отидете в менюто „Играйте сега“ и започнете да играете на NBA 2K18.

С течение на времето (обикновено след няколко минути) във вашата игра ще се появи съобщение, в което се посочва, че играта трябва да инсталира актуализация. Отидете в главното меню, след което актуализацията ще бъде инсталирана автоматично.

NBA 2K18 не стартира

Също така, NBA 2K18 понякога не стартира за играчите, което е дори по-лошо от това да срещнете най-различни проблеми. Както винаги: потребителите кликват Възпроизвеждане в библиотеката с игри, но нищо не се случва.

За да отстраните този проблем, първо трябва да проверите дали самата игра е била повредена. Това става, като се провери целостта на игровите файлове в Steam. Отидете до имотите на NBA 2K18 в библиотеката на вашите игри и отидете в раздела „Локални файлове“, след което кликнете върху бутона „Проверете целостта на файловете на играта ...“.

След това ще започне процесът на проверка на целостта на файловете в играта, както и липсата на липсващи файлове. Ако нещо е повредено или липсва, Steam ще се зареди отново. След проверка, опитайте да започнете отново NBA 2K18.

Нисък FPS и изоставане в NBA 2K18

Много играчи също са изправени пред проблема с лошото представяне. NBA 2K18 показва забавяния, ниска честота на кадрите и ритници. Както вече споменахме в една от точките по-горе, уверете се, че не се опитвате да стартирате играта на интегрираната видеокарта - това е много важно!

Преминаването към дискретна графична карта трябва да се случи автоматично, когато се опитате да стартирате приложение, използващо ресурси или видео игра. Обаче понякога това не се случва. Отидете на контролния панел на вашата видеокарта (Nvidia или AMD Radeon) и задайте настройките така, че игрите да използват за предпочитане високоефективен графичен ускорител.

Интересни Статии