Рейтинг ТОП 7 най-добри акустични комплекта: кой да избере, плюсове и минуси, ревюта

Съвременните мултимедийни центрове (домашни театри, персонални компютри, телевизори) няма да могат без различна озвучителна система. Стандартните високоговорители с мощност около десет вата не са достатъчни за пълно слушане. Помислете за избора на най-добрите устройства.

Рейтинг ТОП 7 най-добри акустични комплекта

Днешният избор ще включва:

 • DEXP R160;
 • Defender Z4;
 • SVEN SPS-619;
 • SVEN MS-302;
 • Defender Hollywood 35;
 • Едификатор R1700BT;
 • Edifier S2000 Pro.

Подробности по-долу.

DEXP R160

R160 се откроява с оригиналния си дизайн и ярко жълтите акценти. Корпусът на високоговорителите, изработен от висококачествена пластмаса, има гладка, извита форма. Високоговорителите са идеални за предаване на звук от компютър или лаптоп. Дори при максималната си сила на звука звукът ще бъде с прилично качество и можете да гледате филми или да чатите онлайн и дори да слушате музика. Не усеща никакъв външен шум и тракане. Доста широк диапазон от възпроизведени честоти (от 100 до 20 000 dB) допринася за прехвърлянето на множество звукови нюанси, особено при възпроизвеждане на много жанрова музика.

формат2.0
мощност6 вата
интерфейси3, 5 мм

Цена: от 530 до 650 рубли.

акустика DEXP R160

Goodies

 • компактен (24x24x16 см);
 • лесна за свързване - има само 3, 5 мм вход.

минуси

 • лошо качество на сглобяване - елементите са малко разхлабени.

Компактен, доста приемлив звук (е, за себе си), дори има слаб осезаем бас, всичко е добре на високо. Работи правилно. Не много силно, но взех за работещ компютър. Що се отнася до мен, къс шнур, може да е неудобно. Но като цяло - можете да закупите.

Defender z4

Ако имате нужда от висококачествен източник на звук в компактен пакет, тогава високоговорителите Defender Z4 ще бъдат отличен избор за вас. Моделът съответства на формата 2.1: комплектът говорители включва 2 спътника и субуфер. Високоговорителите използват кабелна връзка. Устройството не изисква електрическа връзка: високоговорителите се захранват от USB порт. Предимството на високоговорителите е магнитното екраниране на високоговорителите. Индикаторът за мощност е разположен отпред на събуфера. Предлагат се и ротационни контроли за ниски честоти и сила на звука. Високоговорителите и субуфера са изработени от устойчива на износване пластмаса. Компонентите на аудио системата се характеризират с компактни размери: размерите на събуфера са 97x128x120 mm, а сателитите са 62x74x120 mm.

формат2.1
мощност11 вата
интерфейсиUSB 3, 5 мм

Разходи: от 870 до 1, 050 рубли.

Защитник на акустиката Z4

Goodies

 • три високоговорители съгласно схема 2.1;
 • има екраниращи високоговорители за намаляване на шума.

минуси

 • къс аудио кабел - 0, 8 метра.

Cool система, купена само за 800 рубли, и плугове, сякаш взех за всички 8000. Звукът предава перфектно, без хрипове, съскане, без „бум“ звук, всичко е ясно, силно и както трябва. Харесва ми, че има usb порт, в който можете да свържете телефон или Power Bank, без да нарушавате акустиката. Дизайнът беше особено доволен - не очаквах за по-малко от хиляда да видя прилично изглеждащи високоговорители. Като цяло той напълно изпълнява парите си.

SVEN SPS-619

SPS-619 е удобна система за високоговорители с отделен високочестотен излъчвател, която ви позволява да възпроизвеждате всеки нюанс на вокалите много чисто, а контрола на тона настройва наситеността на високите честоти. Моделът има минималистичен стил - колоните са изработени от МДФ с отделни елементи „в злато“, на страничната повърхност на активната колона има удобен контролен панел. Системата може лесно да бъде поставена на компютърна маса до монитора, без да се смущава потребителя. Предният панел е изработен от лъскав черен гланц и декориран със златни елементи.

формат2.0
мощност20 вата
интерфейсижак 3, 5 мм

Ще трябва да разклоним от 1800 до 2200 рубли.

акустика SVEN SPS-619

Goodies

 • приятен външен вид, златни аксесоари;
 • удобно разположени контроли.

минуси

 • без защитна мрежа.

Страхотни говорители! Не пийте и не дрънкайте, за разлика от предишните ми пластмасови. Дори ако звукът се окаже максимално. Регулаторите са удобно разположени отстрани. Много бас - още първата вечер ги карах на тежка музика. Басът е еластичен, не бум, не хрипове. Те не заемат много място на масата. Е, цената, разбира се, е достъпна. Изпълни напълно очакванията за такъв разход. Красив дизайн. Практичен размер на работния плот. Всичко е наред, доволен съм от покупката.

SVEN MS-302

Системата за високоговорители изглежда смела и привлекателна - лъскавата черна пластмаса, с която са подрязани високоговорителите, е подчертана от яркочервени сателити. Това е пълноценен музикален център, който ви позволява да слушате радиото, вашите записани аудио файлове от различни медии. Стилен LED дисплей дава пълна информация за високоговорителите. Любителите на музиката определено ще оценят дълбокия и ясен звук, излъчван от високоговорителите SVEN MS-302. Ще се насладите на контрола на високоговорителите, който може да се извърши с помощта на дистанционното управление.

формат2.1
мощност40 вата
интерфейсиRCA, SD, USB тип A

Цена: от 2700 до 3100 рубли.

акустика SVEN MS-302

Goodies

 • 40 вата звук са достатъчни за озвучаване на голяма стая;
 • LED екран с текущото състояние на връзката.

минуси

 • не са намерени минуси.

Като цяло, цената / качеството удовлетворява потребителя, проводниците могат да бъдат направени по-автентични. Аз не съм експерт по колоните, така че не мога да посъветвам нещо по-добро, много съм разстроен заради предаването на глас, помислих си, че ако не свикна с него в рамките на 2-3 дни, ще се върна в магазина. За щастие, с помощта на настройките успях да постигна адекватен звук. Потърсих доста магазини и по-добри от тези високоговорители в избраната ценова категория, която не намерих, а контролния панел е готин.

Defender Hollywood 35

Високоговорителите са изработени от MDF, в елегантен дизайн и са проектирани за малка стая. Малкият размер на акустиката няма да задържи стаята и ще даде най-достъпния реалистичен звук. Мощността на сателитите не надвишава 25 W, а в комбинация със субуфер от 20 W се постига висококачествено възпроизвеждане на файлове. Препоръчва се да контролирате звуковите възможности както от събуфера, така и от дистанционното управление, включено в комплекта. Многофункционалното дистанционно управление е удобно за работа и ви позволява да регулирате всеки елемент от високоговорителната система поотделно.

формат5.1
мощност45 вата
интерфейсиRCA

Цена: от 3 750 до 4 200 рубли.

Защитник на акустиката Холивуд 35

Goodies

 • здрав калъф от MDF;
 • осигурено дистанционно управление;
 • Отделно регулиране на силата на звука както за спътници, така и за събуфер.

минуси

 • няма 3, 5 мм интерфейс.

Доста висококачествена производителност и звук за бюджетната опция, добър бас, ясни околни високоговорители, лесно свързване, всичко е просто и ясно на дистанционното управление. За такава цена много добра система, дори несъвършенствата са незабележими, доволни от всичко. Съветвам ви като бюджет 5.1 с доста добър звук, за музиката и филмите у дома, нещо.

Едификатор R1700BT

R1700BT е идеален за тези, които предпочитат висококачествен звук пред любимата си музика. За да захранвате високоговорителите, трябва да използвате мрежата 220 V като стандарт R1700BT е идеален за тези, които предпочитат висококачествен звук пред любимата си музика. Комплект от два високоговорителя с обща мощност 66 W има функция, която се състои в поддържане на Bluetooth модула, което ви позволява да ги свържете към източник на звук, което елиминира нуждата от кабелна връзка. За захранване на високоговорителите трябва да се използва 220 V мрежа като стандарт

формат2.0
мощност66 вата
интерфейсиBluetooth, RCA

Портфейлът ще отслабне от 6 770 до 7 300 рубли.

високоговорители Edifier R1700BT

Goodies

 • възможност за безжично превключване;
 • висококачествен субуфер;
 • 66 вата чист звук.

минуси

 • необходимостта от свързване на 220V.

Свързах телито и бях приятно изненадан от звука. Дори при ниска сила на звука звукът е четлив, всички нюанси са чуваеми. За любителите на плътен бас трябва да си купят субуфер. За мен басът е в излишък, все пак е необходимо да защитавам съседите. Дори при такъв размер на високоговорителя, усещането е, че една стая вибрира. Сега радиото от телефона и музиката във ВК, ще слушам чрез тези високоговорители.

Edifier S2000 Pro

Високоговорителната система в дървен калъф е в състояние да осигури висококачествен звук. Присъствието в дизайна на басовия рефлекс прави звука на басите възможно най-ясен. Общата мощност на високоговорителите е 124 W, което ви позволява да слушате музика с доста голям обем. В същото време, външен шум или тракане няма да се смесва в звука. Ако е необходимо, високоговорителите могат да бъдат свързани към усилвател, за който е осигурен специален пет-пинов конектор.

формат2.0
мощност124 вата
интерфейсиS / PDIF (коаксиален), S / PDIF (оптичен), RCA, Bluetooth

Цена: от 21 000 до 25 000 рубли.

високоговорители Edifier S2000 Pro

Goodies

 • оптични и коаксиални кабели за включване;
 • 124 вата максимален обем;
 • висококачествена изолация - намесата една от друга няма да повлияе на качеството на звука.

минуси

 • минуси не са намерени.

Купено преди месец. Поставих телеси по краищата на шкафа и свързвам както оптиката към телевизор, така и коаксирането на мрежовия плейър и подобно на лаптоп. Слушам музика, филми, игри. TV 49 ″ - заедно със звука се оказва много реалистичен. Много съм доволен от избора и покупката на този модел.

Таблица за сравнение на представените модели

Обобщената таблица съдържа основните параметри на разглежданите от нас модели, а именно:

моделформатМощност Wинтерфейси
DEXP R1602.063, 5 мм
Defender z42.111USB 3, 5 мм
Sven SPS-6192.040жак 3, 5 мм
Sven MS-3022.140RCA, SD, USB тип A
Defender Hollywood 355.145RCA
Едификатор R1700BT2.066Bluetooth, RCA
Edifier S2000 Pro2.0124S / PDIF (коаксиален), S / PDIF (оптичен), RCA, Bluetooth

Какво да търсите при избора

Когато купувате такова оборудване, обърнете внимание на:

 1. Общата мощност на високоговорителите. Тя изразява максималното звуково налягане, създадено в радиус от пет метра от емитера, което се възприема от човешкото ухо като силна сила. Оптимално е да вземете система на 30-50 вата.
 2. Портове за връзка. Изберете "народен" аудио вход от три и половина милиметра. Ако има "лалета" (RCA) - можете също да вземете. В този случай, колкото повече, толкова по-добре.
 3. Звуков формат (брой говорители). Има схеми 2.0, 2.1, 5.1, 7.1. Препоръчва се прием на 2.1 или 5.1.
 4. Изолация. Екранирането на високоговорителите един на друг се прилага чрез полагане на специален материал между частите на живо. Така нивото на инцидентното електромагнитно излъчване и смущения помежду си се намалява, което от своя страна оказва положително влияние върху качеството на звука.

Интересни Статии