Правила за игра на покер с карти - Как се играе покер с карти

ЦЕЛ: Целта на покера е да се спечелят всички пари в банката, която се състои от залозите, направени от играчите по време на раздаването.

БРОЙ ИГРАЧИ: 2-8 играчи

БРОЙ КАРТИ: Палуби с 52 карти

РАНГ НА КАРТИТЕ: A,K,Q,J,10,9,8,7,6,5,4,3,2

ВИД ИГРА: Казино

АУДИТОРИЯ: Възрастни


ВЪВЕДЕНИЕ В ПОКЕРА

Добавянето на залагания към играта добавя нови измерения на уменията и психологията, които позволяват на играчите да разработват стратегии в рамките на игра, която до голяма степен се основава на случайността. Името покер се смята за английска производна от ирландското "Poca" (джоб) или френското "Poque", въпреки че тези игри може да не са оригиналните предшественици на покера.Покерът е семейство от игри с карти, така че информацията по-долу е очертаване на принципите, които се прилагат в няколко форми на покера.

ОСНОВИ

В покер игрите се използват стандартни колоди от 52 карти, но играчите могат да изберат варианти, които включват жокери (като уайлд карти). В покера картите са подредени от най-високата към най-ниската: A, K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2. В някои покер игри асото е най-ниската карта, а не най-високата. В колодата карти има четири цвята: пики, каро, сърца и тройки. В стандартната покер игра цветовете не саРъката ви е петте карти, които държите в момента на раздаването, което се случва, след като всички залози са приключили и играчите са показали картите си, за да определят кой печели банката. Обикновено печели човекът с най-високо класираната ръка, въпреки че в игрите Lowball печели ниската ръка. В случай на равенство банката се разделя.

За да определите ръката с най-висок рейтинг, следвайте това ръководство: Класация на покер ръцете

ИГРАТА

Започвайки от лявата страна на дилъра, картите се раздават една по една около масата по посока на часовниковата стрелка.

В Stud покер, След раздаването на всяка карта има кръг на залагане. Първата раздадена карта е с лицето надолу, това е скритата карта. Може да има залог "ante" или "bring in", който играчите първо трябва да платят, а след това следва нормално залагане. Играчите залагат стратегически, когато ръката им нараства, въз основа на силата на техните карти и картите на противника. Играчът, който заложи най-много, печели, ако всички останали се откажат. При раздаването обачеиграчът с най-висока ръка печели пота.

В Покер с теглене, пет карти се раздават наведнъж, като две от тях са обърнати с лицето надолу. След раздаването следва рунд на залагане. Залагането продължава, докато всички играчи не се "изравнят" с банката, което означава, че ако играч увеличи залога по време на залагането, трябва най-малкото да се съгласите (да платите на банката новата сума на залога) или да изберете да увеличите сумата на залога (принуждавайки другите играчи да сложат повече пари в банката).След първия рунд на залагане играчите могат да изхвърлят до три нежелани карти за нови карти. Това води до нов рунд на залагане. След като потът е равен на квадрат, играчите разкриват картите си в шоудаун и играчът с най-високата ръка печели пота.

ЗАЛОЗИ

Играта на покер не минава без залози. В много игри на покер трябва да платите "анте", за да ви бъдат раздадени картите. След антето се внасят залози и всички следващи залози се поставят в банката в средата на масата. По време на играта на покер, когато дойде ред да залагате, имате три възможности:

  • Обадете се. Можете да изравните залога, като заложите сумата, заложена от предишния играч. Например, ако заложите 5 цента, а друг играч увеличи залога на 10 цента (увеличи залога на 5 цента), можете да изравните залога на свой ред, като платите пота с 5 цента, като по този начин покриете залога от 10 цента.
  • Повишаване. Можете да увеличите залога, като първо заложите сумата, равна на текущия залог, и след това заложите повече. Това увеличава залога или сумата на залога на ръката, която другите играчи трябва да изравнят, ако искат да останат в играта.
  • Сгъване. Можете да фалшифицирате, като сложите картите си и не залагате. Не е необходимо да внасяте пари в пота, но се отказвате от тази ръка. Губите всички заложени пари и нямате възможност да спечелите пота.

Рундовете на залагане продължават, докато всички играчи не изтеглят, пасуват или увеличат залога си. Ако даден играч увеличи залога си, след като той бъде изключен от всички останали играчи и няма друго увеличение, рундът на залагане приключва.

РАЗНООБРАЗИЕ

Покерът има многобройни разновидности, които се основават на една и съща структура на играта. Като цяло те използват и еднакви системи за класиране на ръцете. В допълнение към Stud и draw покера има още две основни групи разновидности.

  1. STRAIGHT . играчите получават пълна ръка и има един рунд на залагане. това е най-старата форма на покер (като студ покерът е вторият най-стар). произходът на играта е от Primero, игра, която в крайна сметка еволюира в три карти браг.
  2. ПОКЕР С ОБЩИ КАРТИ . Покерът с общи карти е вариант на студ покера, често наричан флоп покер. Играчите получават непълно тесте с карти с лицето надолу, а на масата се раздават определен брой "общи карти" с лицето нагоре. Общите карти могат да бъдат използвани от всеки играч, за да допълни ръката си от пет карти. Популярните Texas Hold Em' и Omaha покер са варианти на покера от това семейство.

РЕФЕРЕНЦИИ:

//www.contrib.andrew.cmu.edu/~gc00/reviews/pokerrules

//www.grandparents.com/grandkids/activities-games-and-crafts/basic-poker

//en.wikipedia.org/wiki/Poker

Превъртете към горе