Правила на играта THE WIKI GAME - Как се играе THE WIKI GAME

ЦЕЛ НА ИГРАТА УИКИПЕДИЯ : Преминете от една избрана статия към целевата статия с възможно най-малко кликвания.

БРОЙ ИГРАЧИ : 1+ играч(и)

МАТЕРИАЛИ : Компютър или мобилен телефон

ТИП ИГРА : Онлайн игра

AUDIENCE : 10+

ПРЕГЛЕД НА ИГРАТА УИКИ

Играта Уики е забавна, можете да я играете сами или с приятели. Разширете знанията си, като разглеждате статии от Уикипедия, докато се забавлявате!

НАСТРОЙКА

Всичко, от което се нуждаете, за да се подготвите за играта "Уики", е компютър или мобилен телефон. Така че заредете уебсайта на Уикипедия и нека започнем!

ИГРА НА ИГРИТЕ

Изберете произволна статия в Уикипедия. Тя може да бъде обща като баскетбол или специфична като октопод със сини пръстени. Бъдете толкова креативни, колкото искате! Ако не сте сигурни какво да изберете, можете да използвате WikiRoulette, за да изберете една вместо вас.

След като сте определили началната статия, използвайте УикиРулетка, за да ви даде целева статия. Или можете да изберете целевата статия сами. Ако избирате сами, опитайте се да изберете целева статия, която е напълно различна от началната статия, за да направите играта по-предизвикателна.

Например:

Начална статия - Джони Деп

Целева статия - Морска вода

Сега, след като сте определили двете статии, отидете в Уикипедия и заредете началната статия. Целта на тази игра е да стигнете до целевата статия с възможно най-малко кликвания. Влезте в заешката дупка на Уикипедия и кликнете върху сините връзки към други статии, за да стигнете до целевата статия. Максималната степен на разделяне между две статии в Уикипедия е шест кликвания, така че се опитайте да стигнете доцелевата статия в рамките на този лимит!

Таймер

Алтернативен начин да играете играта е да си засичате времето. Дайте си една минута (или по-малко, колкото по-добре се справяте с тази игра), за да стигнете до целевата статия. Използвайте този метод, ако търсите допълнително предизвикателство!

КРАЙ НА ИГРАТА

Играта приключва, след като достигнете целевата статия. Пребройте колко кликвания са ви необходими, за да стигнете до нея, и се опитайте да получите най-добър резултат. Ако използвате таймер, опитайте се да получите най-добър резултат в рамките на избраното време!

Превъртете към горе