Правила на играта PAPER FOOTBALL - Как се играе PAPER FOOTBALL

ЦЕЛ НА ХАРТИЯТА ФУТБОЛ : Вкарайте повече точки от противника си, като прехвърлите хартиената топка през масата, за да отбележите "тъчдаун" или "гол".

БРОЙ ИГРАЧИ : 2 играчи

МАТЕРИАЛИ: 2 листа хартия, 3 огъващи се сламки, химикалка, хартиена чаша, тиксо, ножица

ВИД ИГРА: Игра на Супербоул

АУДИТОРИЯ: 6+

ПРЕГЛЕД НА ФУТБОЛА НА ХАРТИЯ

Тази класическа игра в класната стая е по-добре да се играе на фона на мача за Суперкупата. Играйте тази игра активно или пасивно по време или след мача за Суперкупата.

НАСТРОЙКА

Играта на футбол от хартия се състои от две основни стъпки: изработване на футболната топка и на вратата.

ФУТБОЛ

За да направите футболната топка, вземете лист хартия и го разрежете надлъжно наполовина. След това сгънете хартията надлъжно още веднъж.

Сгънете единия край на хартията навътре, за да се получи малък триъгълник. Продължете да сгъвате по този начин до края. Накрая отрежете ръба на останалия ъгъл и го приберете в останалата част на хартиената футболна топка, за да го закрепите.

ПОСТ НА ЦЕЛИТЕ

Огънете и залепете две огъващи се сламки, така че да изглеждат като буквата U. След това вземете третата сламка, отрежете "огъващата се" част и я залепете към долната част на буквата U. Накрая изрежете малка дупка в хартиена чаша и залепете третата сламка в нея, за да закрепите U-образната врата.

Алтернативно можете да използвате ръцете си, за да създадете врата. За целта поставете двата си палеца успоредно на масата и изпънете показалеца си нагоре към тавана, за да създадете U-образна форма.

След като сте създали футболната топка и вратата, поставете вратата в единия край на плоска маса.

ИГРА НА ИГРИТЕ

Хвърлете монета, за да определите кой да отиде пръв. Първият играч започва на противоположния край на масата от вратата. Играчът има четири опита, за да спечели точки. Целта е да се отбележи тъчдаун, като се прехвърли хартиената футболна топка през масата и тя се приземи с част от нея, която виси от масата. Ако хартиената футболна топка падне напълно от масата, играчът опитва отново.Ако хартиената топка остане на масата, играчът продължава от мястото, където е паднала хартиената топка. Тъчдаунът е на стойност 6 точки.

След като вкара тъчдаун, играчът има възможност да вкара допълнителна точка. Играчът трябва да промуши хартиената футболна топка през стълба на вратата от средата на масата, за да вкара допълнителна точка. Играчът има само една възможност да направи това.

От друга страна, ако играчът не успее да вкара тъчдаун след три опита, той може да се опита да вкара гол от текущата си позиция на масата. За да вкара гол, хартиената топка трябва да се промуши през вратата, без да се удари първо в земята. Головете на терена са на стойност 3 точки.

След като даден играч отбележи тъчдаун или гол или не успее да отбележи след 4 опита, следващият играч получава шанс да отбележи.

Играта продължава по този начин в продължение на 5 рунда, като всеки играч има 5 възможности да спечели точки.

КРАЙ НА ИГРАТА

След като всеки играч има 5 възможности за отбелязване на гол, играчът с по-висок резултат печели играта!

Превъртете към горе