Правила на играта YOU'VE GOT CRABS - Как се играе YOU'VE GOT CRABS

ОБЕКТ, В КОЙТО ИМАШ РАЦИ: Целта на играта You've Got Crabs е да съберете най-много раци до края на играта.

БРОЙ ИГРАЧИ: 4 до 10 играчи (трябва да са четни)

МАТЕРИАЛИ: 78 карти за игра, 28 рака, лиценз за лов на раци и инструкции

ВИД ИГРА: Парти игра

АУДИТОРИЯ: 7+

ПРЕГЛЕД НА ИМАТЕ РАЦИ

Играчите се опитват да съберат четири еднакви карти. След като го направят, те трябва да се опитат да сигнализират на съотборника си с таен сигнал. Ако съотборникът им го улови пръв, печелите точка!

Ако обаче противникът ви види пръв тайния ви сигнал, той печели точка! Целта на играта е да имате най-много точки до края ѝ. Предлагат се пакети с разширения, които разнообразяват играта!

НАСТРОЙКА

За да започне настройката, играчите ще сформират отбори, всеки от които има по двама играчи. За да протече играта гладко, отборите могат да бъдат максимум пет. Всеки отбор ще се срещне насаме и тихо, за да определи свой собствен невербален таен сигнал, с който да покаже, че е събрал четири еднакви карти.

Не можете да избирате сигнали, които се появяват под масата, нито да използвате гласови сигнали. Когато всички отбори са определили своя сигнал, съотборниците ще се съберат на масата, като седнат диагонално един срещу друг. Сега на всяка маса ще бъде определена страна - страна 1 или страна 2. От всяка страна трябва да има по един член от всеки отбор.

Всяка страна ще играе на смени. След като разбъркате тестето, поставете го с лице надолу в средата на масата, за да създадете купчина за теглене. Поставете Лиценза за раци от едната страна на купчината за теглене, като оставите другата страна свободна за създаване на купчина за изхвърляне и оставите място за четири карти за раци.

Дайте на всеки играч по два жетона за раци и поставете осем от жетоните на масата, създавайки гърне за раци. От купчината за теглене дайте на всеки играч по четири карти и поставете четири карти на мястото до купчината за теглене, създавайки океан.

Избраната страна ще бъде първата, която ще започне. След това страните ще се редуват по време на играта. Играта е готова да започне.

ИГРА НА ИГРИТЕ

Целта, която всеки играч трябва да има предвид, е да получи четири еднакви карти. Наведнъж всички играчи от едната страна могат да разменят която и да е карта от ръката си с карта, намираща се в Океана. Всеки играч трябва винаги да има четири карти в ръката си, като в Океана остават четири карти по всяко време.

След като размените всички карти, които искате, поставете картите си с лицето надолу пред себе си. След като всички играчи от страната са приключили с размяната на картите, обърнете Лиценза за крабове с лице към другата страна, за да могат те веднага да започнат своя ход.

Ако настъпи момент, в който никоя от страните не желае да разменя карти, изхвърлете всички карти от Океана и ги заменете с четири карти от купчината за теглене. След това размяната може да започне в посоката, която показва Лицензът за крабове.

Когато имате в ръката си комплекта от четири еднакви карти, трябва да се опитате да дадете на партньора си тайния сигнал. Ако партньорът ви забележи пръв вашия сигнал и наистина имате четирите карти, отборът ви печели точка. Ако не е прав, губите точка. Ако противникът види сигнала преди партньора ви и го подаде, той печели точка.

Ако опонентът ви сгреши в извикването на тайния ви сигнал, можете да му вземете жетон за раци като наказание. Играта приключва, когато в гърнето с раци няма повече жетони. След това точките се преброяват и отборът с най-много точки печели!

КРАЙ НА ИГРАТА

Играта приключва, когато в гърнето с раци няма повече жетони за раци. След това всички отбори трябва да съберат точките си. Отборът с най-много точки в края на играта печели!

Превъртете към горе