Правила на играта TABOO - Как се играе TABOO

ЦЕЛ НА ТАБУТО: Целта на играта Табу е да спечелите повече точки от всеки друг играч, като познаете най-голям брой думи.

БРОЙ ИГРАЧИ: 4 до 10 играчи

МАТЕРИАЛИ: 504 карти за игра, 1 табло, 1 таймер, 1 звуков сигнал, 1 държач за карти и инструкции

ТИП ИГРА : Игра на парти карти

АУДИТОРИЯ: На възраст 12 години и нагоре

ПРЕГЛЕД НА ТАБУТО

Табу е чудесна игра, подобна на шарадите. На играчите не е позволено да казват определени думи, затова те са табу. Те трябва да се опитат да спечелят точки за отбора, като отгатнат правилните думи. Тя е чудесна за партита за дипломиране, особено ако искате да се посмеете!

НАСТРОЙКА

За да се подготвят за играта, играчите поставят зумера и таймера в центъра на игралната зона, като се уверят, че всички играчи могат да ги достигнат. След това картодържателят се напълва с карти. Играчите се разделят на два отбора. Броят на играчите в отборите няма значение.

След като отборите са определени, играта е готова да започне.

ИГРА НА ИГРИТЕ

За да започне играта, първият човек, който е избран за "подсказвач", започва с теглене на карта от държача. Картата се поставя на статива. Думата, която се намира в горната част на картата, се нарича "Угаждаща дума", а другите думи, които се намират на картата, са картите табу. Това са думи, които играчът няма право да казва.

Даващият подсказката започва да отчита времето веднага след като изтегли картата и започне да дава подсказки. Той може да дава подсказки с фрази, отделни думи или цели изречения. Съотборниците му обявяват всички думи, които според тях могат да бъдат верни. Ако отгатнат думата, могат да изтеглят друга карта, за да опитат.

Отборът печели по една точка за всяка карта, която отгатне правилно. Играчите могат да загубят точка, ако кажат дума табу или ако подминат карта. Всички загубени точки се присъждат на противниковия отбор. Играта продължава по този начин, докато всички играчи не станат подсказвачи.

КРАЙ НА ИГРАТА

След като всеки играч е имал възможност да даде подсказка, играта приключва. След това играчите ще съберат точките си от таблото за точки. Играчът с най-много точки печели играта!

Превъртете към горе