Правила на играта Slapjack - Как се играе играта с карти Slapjack

ЦЕЛ НА SLAPJACK: Съберете всички 52 карти в тестето.

БРОЙ ИГРАЧИ: 2-8 играчи, 3-4 са оптимални

БРОЙ КАРТИ: стандартни 52 карти

РАНГ НА КАРТИТЕ: A, K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2

ВИД ИГРА: Удряне

АУДИТОРИЯ: 5+


НАСТРОЙКА НА SLAPJACK

На случаен принцип се избира дилър. Той разбърква тестето и раздава на всеки играч по една карта с лицето надолу, докато се раздадат всички карти. Опитайте се да раздадете картите възможно най-равномерно. Играчите държат купчините си с лицето надолу пред себе си.

ИГРАТА

Започва играчът вляво от дилъра и играта се развива по посока на часовниковата стрелка. Играчите вземат най-горната карта от купчината си и я поставят в центъра на масата, с лицето нагоре. Всеки играч се редува да поставя по една карта в центъра, образувайки купчина. Не показвайте картите си на другите играчи, преди да ги поставите. Обърнете картата далеч от себе си, за да не могат играчите да мамят, като видят картата си, преди тя да бъде поставена.в центъра.

централната купчинка трябва да бъде на еднакво разстояние от всеки играч, за да се осигури справедливо удряне. Ако на върха на централната купчинка е поставено вале, играчите се надпреварват да го удрят първи. Играчът, който пръв го удря, печели всички карти под него. Новата централна купчинка се започва от следващия играч в ротацията и продължава по същия начин.

Ако повече от един играч пляска едновременно, купчината се печели от най-ниската ръка или от ръката, която е директно върху картата.

Понякога играчите удрят грешна карта, т.е. всяка карта, различна от вале. Ако това се случи, те дават една карта на играча, който е поставил картата, която са удряли по грешка.

Играчите, на които са им свършили картите, могат да се върнат в играта. Ако обаче пропуснат следващия валеж, те отпадат от играта.

Играчът, който спечели всички карти от тестето, като удари валета, печели играта.

РЕФЕРЕНЦИИ:

//www.thespruce.com/slapjack-rules-card-game-411142

//www.grandparents.com/grandkids/activities-games-and-crafts/slapjack

Превъртете към горе