Правила на играта с карти War - Как се играе играта с карти War

ЦЕЛ НА ВОЙНАТА: Целта на играта е да спечелите всички карти.

БРОЙ ИГРАЧИ: 2 играчи

БРОЙ КАРТИ: стандартни 52 карти

РАНГ НА КАРТИТЕ : A, K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2

СДЕЛКАТА: Всеки играч получава 26 карти - по една наведнъж. Всеки играч поставя купчината си карти с лицето надолу пред себе си.

ТИП ИГРА : Изхвърляне

АУДИТОРИЯ: Семейство

КАК СЕ ИГРАЕ ВОЙНА

War използва стандартно тесте от 52 карти. Преди да започнете да играете, разбъркайте картите достатъчно, особено ако тестето е съвсем ново. Всеки от играчите може да бъде дилър или трето лице. Раздайте картите напред-назад, така че всеки играч да има 26 карти. Не гледайте картите си.

За да играете, бройте от 3 надолу и обръщайте картите едновременно, така че да са обърнати с лицето нагоре. Обръщайте само най-горната карта, без да пипате! Другите карти трябва да останат в тайна. Играчът с по-високата карта печели и прибира двете карти, като ги връща на дъното на личното си тесте. Ако играчите обърнат една и съща карта, започва война.

ВОЙНАТА

По време на войната всеки играч поставя на масата още три карти, обърнати с лицето надолу, и след това обръща четвърта карта, така че тя да е с лицето нагоре. Която карта е най-висока, е победител, той събира всички карти, общо 10, и започва следващият рунд. Ако и четвъртите карти са еднакви, повтаряйте предишните инструкции, докато има победител.

Ако даден играч няма достатъчно карти за войната, той трябва да постави последната си карта с лицето нагоре.

РАЗНООБРАЗИЕ

Много играчи

Ако желаете да играете с 3 или 4 играчи , следвайте същите указания, изброени по-горе. При раздаването обаче всеки играч трябва да разполага съответно със 17 или 13 карти.

Война в игра с трима или четирима играчи: Ако има равенство между трима или четирима играчи за най-висока карта, всеки играч поставя една карта с лицето надолу, последвана от една карта с лицето нагоре. Играчът, който има най-висока карта, печели. Ако се стигне до ново равенство, следвайте правилата, посочени по-горе, и започва нова война.

Кражба на война

Някои варианти включват жокери в тестето, те се считат за най-високата карта, която побеждава всички останали, включително варианта Откраднете войната, разработен от Гари Филипи и Хейс Руберти.

ИГРА НА ИГРИТЕ

В Steal War играта е донякъде хибрид между оригиналната игра и Stealing Bundles. Тя се основава на нормалната война, където войните се състоят от три карти с лицето надолу и една с лицето нагоре, но с добавянето на високостойностни жокери към тестето. Друга разлика е, че след като една война е била една, вместо да се събират карти и да се поставят на дъното на тестето, те се поставят вотделна купчинка с лицето нагоре. Новоизлюпените карти се поставят отгоре, а победителят може да реши коя да постави директно отгоре.

За разлика от традиционната игра, играчите гледат картите си от купчината с лицето надолу, преди да ги изиграят. Ако стойността на вашата карта съвпада с горната карта от купчината с лицето нагоре на противника ви, имате възможност да откраднете тази купчина. Поставете картата си върху купчината, която искате да откраднете, откраднете я и поставете новото тесте върху вашата купчина с лицето нагоре, без да променяте реда на картите.играта продължава.

След като картата е изиграна, губите възможността да крадете, но можете да изберете да играете и да не крадете. Можете да изберете да играете, ако имате по-голяма възможност да спечелите война, отколкото да откраднете малка купчина.

В режим за няколко играчи, ако картата ви съвпада с повече от една от тестетата на опонента ви, можете да откраднете и двете тестета.

По време на война трите карти, изиграни с лицето надолу, не могат да се гледат или да се използват за кражба на купчина. Четвъртата карта обаче може да се използва за кражба.

Ако купчината с картите с лицето надолу се изчерпи, купчината с картите с лицето нагоре се разбърква и се използва за продължаване на играта. Ако по време на войната картите на даден играч свършат, той автоматично губи играта.

Război

В Război , румънската версия на War, броят на картите, използвани във войната, се определя от номера на картата, която я е започнала.

Например, ако двама (или повече) играчи обърнат 8, поставете 7 карти с лицето надолу във войната, а осмата - с лицето нагоре.

В този вариант всички карти с лице имат стойност 10, така че по време на война 9 карти трябва да бъдат поставени с лицето надолу, а десетата - с лицето нагоре.

Обичате войната? Опитайте Fox in the Forest Duet за още една страхотна игра за двама играчи.перфектно оптимизираното съдържание е тук!

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Каква е класацията за война?

Класацията в играта с карти е: асо (високо), крал, дама, вале, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 и 2 (ниско).

Какво се случва, ако и двамата обърнете една и съща карта?

Ако се обърне карта от същия ранг, започва война. За да завърши войната, всеки играч ще раздаде още три карти в централната игрална зона с лицето надолу, а след като ги раздаде, ще раздаде последната 4-та карта с лицето нагоре. Тези две карти се сравняват и се обявява победител. победителят ще събере всички 10 карти и ще ги постави на дъното на тестето си. Ако и 4-тата карта, която е обърната, е от същия ранги за двамата играчи, след което се раздават 3 допълнителни карти с лицето надолу и се обръща 8-ма карта, за да се определи победителят. Това продължава, докато не се намери ясен победител.

Как се печели война?

Играчът, който събере всички 52 карти в своето тесте, печели играта.

С колко карти започва играта всеки играч?

Всеки играч започва с половината от тестето с 52 карти, т.е. с по 26 карти.

Превъртете към горе