Правила на играта с карти Teen Patti - Как се играе Teen Patti

ЦЕЛ НА ТИЙНЕЙДЖЪРКАТА ПАТИ: Вземете трите най-добри карти в ръката си и увеличете максимално пота преди раздаването.

БРОЙ ИГРАЧИ: 3-6 играчи

БРОЙ КАРТИ: Тесте от 52 карти

РАНГ НА КАРТИТЕ: A (високо), K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2

ВИД ИГРА: Хазарт

АУДИТОРИЯ: Възрастни

СДЕЛКАТА

Teen Patti е игра на покер с 3 карти за 3 до 6 играчи. Целта е да имате най-добрата ръка от 3 карти и да поставяте залози преди раздаването.

На всеки играч в играта се дават 3 карти с лицето надолу. зареждане е договорена и събрана от всеки играч. Това е минималният залог, внесен в гърне (С напредването на играта банката се увеличава и се печели от победителя в съответната ръка. Победител е играчът, който остане в играта през цялото време и има най-високата или най-добрата ръка.

КЛАСИРАНЕ НА РЪЦЕТЕ

Ръцете са подредени от най-високата до най-ниската стойност:

1. Trail (Three of a Kind/Set/Trio): три карти с еднакъв ранг. Асата са най-високите, двойките са най-ниските.

2. Чиста последователност (Straight Flush/Run): три последователни карти в една и съща боя. Например A-K-Q от каросерия.

3. Последователност (стрейт/нормална серия): три последователни карти, които не са в една и съща боя.

4. цвят (флъш/колос): Три карти в една и съща боя, но не в последователност. В случай на сравняване на два цвята, сравнете картата с най-висока стойност (и ако те са равни, следващата и т.н.). Най-високият цвят е A-K-J, а най-ниският - 5-3-2.

5. Двойка (Two of a Kind): две карти с еднакъв ранг. При сравняване на тези ръце първо сравнете двойката. Ако двойката е равна, печели най-високата нечетна карта. A-A-K е най-високата двойка, а 2-2-3 е най-ниската.

6. Висока карта: Ако трите карти не попадат в горните категории, сравнете първо най-високата карта (след това втората и т.н.). Най-добрата ръка е A-K-J (със смесени цветове), а най-ниската е 5-3-2.

ПРОЦЕС НА ИГРА/ЗАЛАГАНЕ

Играта започва отляво на дилъра и продължава по посока на часовниковата стрелка. След като играчите получат картите си, те правят залози за това кой има най-добра ръка. Преди да заложат, играчите могат да заложат сляпо, т.е. да залагате, без да виждате картите, или да залагате, след като сте ги погледнали. Играчите, които залагат, без да гледат картите си, са слепи играчи а играчите, които гледат, преди да заложат, са наблюдавани играчи. Залозите се извършват около масата, както е необходимо. Играчите имат възможност да не залагат нищо и да сгъване. Ако играчът реши да фалшифицира, той губи всички възможности за залагане и жертва парите, които е вложил в пота.

Сляп играч

Слепите играчи не трябва да гледат картите си, преди да заложат. сляп да поставите залог в банката. Този залог трябва да е равен на общата сума в банката, но не повече от два пъти. Ако сте първият играч, залогът ви трябва да е равен поне на залога.

Размер на залога, залогът, направен от незрящ играч, се превръща в сумата на залога, която следващият играч трябва да достигне (или да надхвърли). За виждащите играчи обаче сумата на залога е само половината от техния залог.

Сляп играч може да поиска Покажи ако могат. Това се нарича шоу за незрящи, след което картите на двамата играчи се показват и победителят прибира пота. За да има показване, ситуацията трябва да отговаря на следните критерии

  • Всички играчи с изключение на двама трябва да отпаднат
  • Ако сте сляп играч, шоуто струва сумата на залога, без значение дали другият играч е сляп или виждащ. Шоуто трябва да бъде платено, преди да можете да погледнете картите си.
  • Играчите, които са виждали, нямат право да поискат шоу. Те могат да правят залози или да се откажат.
  • Ако и двамата играчи са наблюдавани играчи, показването струва два пъти повече от заложената в момента сума. Всеки от играчите може да поиска показване.
  • Ако след показването ръцете са равни, ръката се печели от играча, който не е платил пота за показването.

Видян играч

Виждащите играчи могат да играят чаал, да пасуват, да покажат или да се изложат. След като погледнете картите си, за да останат в играта, виждащите играчи трябва да играят чаал.

Да играете чал видян играч прави залог в банката. Този залог трябва да е между два и четири пъти по-голям от текущия залог (или от началната сума, ако е първият играч). Ако предишният играч е бил сляп, неговият залог става сумата на залога. Ако предишният играч е бил видян, половината от залога му става сумата на залога.

Видян играч може да поиска Покажи следвайки правилата, описани по-горе. Те могат също така да поискат странично шоу. При sideshow играчът е помолен да сравни картите си с тези на последния играч. Това е приложимо само ако предишният играч е бил видян и в играта все още има 1+ играчи. За да поискате sideshow, поставете в банката сума, удвоена от текущия залог. Предишният играч може да приеме или да откаже sideshow.

Трябва да пасувате, ако предишният играч приеме страничната игра и има по-добри карти. Ако вашите карти са по-добри, той трябва да пасува. След като играч пасува, ходът преминава към следващия играч.

Ако предишният играч отрича страничното шоу, картите не се сравняват и играта продължава.

РАЗНООБРАЗИЕ

  • Muflis, важат обичайните правила, но печели ръката с най-нисък резултат.
  • AK47, Асо, крал, 4 и 7 се считат за жокери. Това са карти за свободен избор, които могат да заменят всяка карта.
  • 999, на печели ръката, която е най-близо до 999. J, Q, K и 10 = 0. асо = 1. Например, ако имате 5, 9 и асо, имате 951.

РЕФЕРЕНЦИИ:

//www.pagat.com/vying/teen_patti.html

//www.octroteenpatti.com/learn-teen-patti/index.html

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Колко души могат да играят Teen Patti

Teen Patti може да се играе с 3 до 6 играчи.

Какъв тип палуба ви е необходима за Teen Patti?

За да играете Teen Patti, се нуждаете от пакет от 52 карти.

Каква е класацията на картите в Teen Patti?

Картите са подредени по традиция. асо (високо), крал, дама, вале, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 и 2 (ниско).

Как се печели играта Teen Patti?

В Teen Patti няма традиционна победа. Това е хазартна игра, която се играе в няколко кръга. Можете да спечелите кръг от Teen Patti, като имате най-високата ръка от 3 карти от останалите играчи по време на шоудаун.

Превъртете към горе