Правила на играта с карти Scat - Как се играе Scat/31 the Card Game

ЦЕЛ НА СКАТ: Съберете карти от един цвят с обща стойност 31 (или възможно най-близка до 31).

БРОЙ ИГРАЧИ: 2-9 играчи

БРОЙ КАРТИ: стандартни 52 карти

ВИД ИГРА: Игра с теглене и изхвърляне

АУДИТОРИЯ: Всички възрасти

ВЪВЕДЕНИЕ В SCAT

Scat, известен също като 31 или Blitz, има общи имена с други игри и не трябва да се бърка с тях:

  • Немската игра "Skat
  • Банковата игра 31, която се играе подобно на 21.
  • Немската игра 31 или Schwimmen
  • Холандски блиц

Това е и германската национална игра с карти!

ИГРАТА

Работа с

Дилърите могат да бъдат избрани по желание на играчите и се предават по посока на часовниковата стрелка с всяка ръка. След като картите се разбъркат, започвайки от лявата страна, дилърът предава на всеки играч картите една по една, докато всеки има три карти.

След като всеки играч има пълна ръка, останалите неразпределени карти се превръщат в купчина за теглене. След това се обръща само най-горната карта от тестето, с което се поставя началото на купчината за изхвърляне. Купчините за изхвърляне се държат "на квадрат", така че най-горната карта да се вижда и да може да бъде взета.

Играе

Започва играчът отляво на дилъра и играта се развива по посока на часовниковата стрелка. Нормалният ход се състои от:

  • Теглене на карта от върха на тестето или от изхвърлените карти
  • Отхвърляне на една карта

Не е позволено да теглите най-горната карта от тестето и веднага след това да изхвърлите същата карта. Картите, изтеглени от горната част на тестето (или от запаса), обаче могат да бъдат изхвърлени в същия ход.

Чукане

Ако на свой ред смятате, че ръката ви е достатъчно висока, за да победи поне един противник, можете да Чукнете. Ако решите да чукнете, ходът Ви приключва и оставате с настоящата си ръка. След като играчът отдясно на чукча хвърли картите си, играчите разкриват картите си. Играчите решават кой е техният "цвят на точките" и събират стойността на картите си в този цвят.

Играчът с най-ниска ръка губи живот. Ако нокаутьорът има равенство с друг(и) играч(и) за най-ниска ръка, другият(ите) играч(и) губи(т) един живот, а нокаутьорът се спасява. Ако обаче нокаутьорът има най-нисък резултат, той губи два живота. В случай че има равенство за най-нисък резултат между двама играчи (никой от които не е бил нокаутьор), и двамата губят по един живот.

Деклариране на 31

Ако някой играч достигне 31, той веднага показва картите си и обявява победата си! Можете дори да обявите 31 с картите, които са ви били раздадени първоначално. Всички останали играчи губят. Играч може да обяви 31 дори ако друг играч е чукнал. Ако загубите, докато сте без пари ("на издръжка", "на социални помощи", "на окръг"), излизате от играта. Играта продължава, докато остане един играч.

SCORING

Асо = 11 точки

Крал, дама, вале = 10 точки

Карти с числа, които имат стойност на пип.

Ръката се състои от три карти, като можете да съберете три карти от една боя, за да определите резултата си. Максималната стойност на ръката е 31 точки.

Например един играч може да има крал пика и десетка пика, както и четворка сърца. Можете да изберете да оцените двете карти с десет точки, за да получите резултат от 20 точки, или единичната четворка, която ви дава 4 точки.

Обикновено Scat се играе, като всеки играч разполага с 3 жълтици. Когато загубите живот, слагате една жълтица в котето (а ако загубите два живота, слагате две жълтици в котето).

Ако някой от играчите обяви 31, всички играчи пускат по едно пени в кутията (включително и чукачът).

Ако монетите ви свършат, излизате от играта. Играта приключва, когато остане един играч.

РАЗНООБРАЗИЕ

Трима от един вид се брои за 30 точки.

Straight Flush се брои за 30 точки. С изключение на A-K-Q, което е 31 точки.

Минимален резултат за почукване , може да бъде 17-21, например.

"Хвърли се надолу" Без да гледа картите, играчът може да обяви хвърляне и да разкрие ръката си. Другите играчи трябва да последват примера му. По отношение на живота хвърлянията се третират като удари.

Превъртете към горе