BLINK - Научете се да играете с Gamerules.com

ЦЕЛ НА МИГА: Бъдете първият играч, който изиграе всичките си карти

БРОЙ ИГРАЧИ: 2 играчи

МАТЕРИАЛИ: 60 карти

ВИД ИГРА: Ръчно проливане

АУДИТОРИЯ: Деца, възрастни

Blink е бърза игра за сваляне на карти за двама играчи, публикувана от Mattel през 2019 г. В тази игра играчите ще работят едновременно, за да се отърват от всичките си карти, като съвпадат с най-горната карта от купчините за изхвърляне. Ако сте почитатели на класическите игри с карти Speed или James Bond, може би ще искате да опитате тази игра.

МАТЕРИАЛИ

Blink се играе с тесте от 60 карти. Тестето се състои от шест различни цвята с по десет карти във всеки цвят.

НАСТРОЙКА

Разбъркайте тестето и го разделете равномерно, като раздадете по една карта на всеки играч с лицето надолу. Тези карти образуват индивидуалните купчини за теглене на играчите.

Всеки играч трябва да вземе най-горната карта от своята купчина за теглене и да я постави с лицето надолу в центъра. И двамата играчи трябва да имат достъп до двете купчини за изхвърляне. Никой от играчите не трябва да гледа тези карти преди началото на играта.

Сега всеки играч трябва да изтегли три карти от собствената си купчина за теглене. Това е началната му ръка.

ИГРАТА

В същото време играчите обръщат картата, която са поставили с лицето надолу в центъра на масата. Играта започва веднага.

Тази игра е надпревара, така че играчите не се редуват. Колкото могат по-бързо, играчите играят карти от ръцете си, за да или Картата трябва да съвпада с картата, върху която е изиграна, по цвят, форма или брой. Картите трябва да се играят една по една.

При изиграването на картите играчите могат да попълнят ръката си с до три карти от собствената си купчинка за теглене. Един играч не може да държи повече от три карти едновременно. След като купчинката за теглене на играча бъде изпразнена, той трябва да изиграе картите от ръката си.

Играта продължава, докато един от играчите не изхвърли всички карти от купчината си за теглене и от ръката си.

Ако играта бъде спряна, тъй като никой от играчите не може да изиграе карта от ръката си, те трябва да нулират купчините за изхвърляне. Това се прави, като двамата играчи едновременно обръщат най-горната карта от купчината за теглене върху близката купчина за изхвърляне. Ако е останала само една купчина за теглене или не са останали никакви купчини за теглене, всеки играч избира карта от ръката си и я изиграва до най-близката купчина за теглене в същатаСлед това играта продължава.

WINNING

Първият играч, който изиграе всички карти от купчината за изхвърляне и ръката си, печели играта.

Превъртете към горе