Правила на играта LEFT, CENTER, RIGHT - Как се играе

ЦЕЛ НА ЛЯВО, ЦЕНТЪР, ДЯСНО : Целта на тази игра е да останете единственият играч с останали чипове.

БРОЙ ИГРАЧИ: 3 до 5 играчи

МАТЕРИАЛИ: 3 зарове и чипове за покер

ВИД ИГРА: Стратегия Игра със зарове

АУДИТОРИЯ: Възраст 8 и повече

ПРЕГЛЕД НА ЛЯВО, ЦЕНТЪР, ДЯСНО

Left, Center, Right е игра със зарове, която може да се играе навсякъде! Това е проста игра на късмет и стратегия. В крайна сметка всичко, което трябва да направите, е да запазите няколко чипа. Последният играч, който има чипове, печели играта! Тя е проста и идеална за всички възрасти!

НАСТРОЙКА

Разположете играчите така, че да образуват кръг около игралната зона. Центърът се нарича банка и там играчите ще играят с чиповете си, когато се наложи. След това играчите ще съберат три чипа за покер.

Числата върху заровете са обозначени за ляво, център и дясно. 1, 2 и 3 ще бъдат точки, 4 ще бъде ляво, 5 ще бъде център, а 6 ще бъде дясно. Играта е готова за започване.

ИГРА НА ИГРИТЕ НА ЛЯВО, ЦЕНТЪР, ДЯСНО

За да се определи кой е първият играч, всеки играч хвърля зарове. Играчът с най-много точки става първият играч. При първото хвърляне на играта всеки играч хвърля три зара. Играчите преместват своите жетони по време на хода си. Играта продължава по посока на часовниковата стрелка, докато всеки завърши първия си ход.

След всеки рунд играчите хвърлят толкова зарове, колкото чипове имат. Ако някой от играчите няма чипове, той не хвърля. Играта продължава, докато само един играч има чипове.

Rolls

4- подайте един чип на играча отляво.

5 - подайте един чип в централния съд

6 - подайте един чип на играча отдясно.

Всяка точка - броят на чиповете е равен на броя на точките

КРАЙ НА ИГРАТА

Играта продължава, докато всички играчи, с изключение на един, изгубят всичките си чипове. Единственият играч, който все още има чипове, печели играта!

Обичате тази игра? Опитайте Sequence Dice!

РАЗНООБРАЗИЕ

LCR WILD

Left Center Right Wild е настолна игра, но може да се играе и вкъщи с обикновени зарове. Официалната игра има специални зарове, чиято една страна е маркирана със символ Wild, но можете да играете и вкъщи, като използвате страната 1 на зара, за да изобразите хвърляне на Wild.

Правилата са същите като стандартните правила на играта със зарове Left Center Right (ляво, център, дясно) със следните изключения: Ако даден играч хвърли един или повече уайлд символа (т.нар. 1), той може да извърши специални действия. Когато хвърли един уайлд, играчът ще избере друг играч и ще вземе 1 чип от него. Ако хвърли два уайлда, играчът може да вземе 2 чипа от друг играч или да вземе по 1 чип от двама играчи.Ако някой от играчите хвърли три уайлд символа, той взема всички чипове от централния пот и незабавно печели играта.

LCR WILDER

В Left Center Right Wilder се използва вариантът на играта със зарове LCR, описан по-горе, и към него се добавя допълнително правило.

На ход на играча, преди да хвърли заровете, той може да избере да плати 3 чипа в централната банка. ако го направи, правилата за хвърляне на заровете се променят. всеки случай на "давам" се променя на "вземам" и обратно. това означава, че ако хвърлите 6, ще вземете чип от играча отдясно, но това също така означава, че ако хвърлите "уайлд", трябва да дадете чип на друг играч. това също така означава, че акоролката с 3 уайлд символа ще трябва да дадете всичките си чипове в централния пот.

След като играч плати, за да промени правилата, те не се променят отново, докато играч не плати още 3 чипа към банката.

ПОСЛЕДНИ ЧИПС ПОБЕДИ

При тази разновидност играчът трябва да постави последния си чип в банката, за да спечели. това означава, че играчът не може да спечели, ако не му е останал само един чип и не хвърли 5 на зара. докато един чип остане извън банката, всички играчи имат шанс да спечелят.

DOT ДА СПЕЧЕЛИ

Dot to Win е забавна разновидност на LCR, но най-добре се играе, когато играете със залози. при тази разновидност играчът не печели автоматично, когато има всички чипове, а трябва да хвърли всички точки, за да спечели. ако подаде някой чип, играта продължава, а ако подаде последния си чип към банката, започва нова игра с двойни залози.

ИЗБЕРЕТЕ СВОЯТА ИГРА LCR СЪС ЗАЛОЗИ

Това е друга разновидност, която се играе в игрите с използване на залози. В тази версия всеки играч може да избере с колко чипа да започне. За всеки чип, който поиска, той трябва да плати залог в централната банка. Например, ако играч иска да започне с 5 чипа и всеки залог е един долар, тогава той трябва да плати 5 долара в централната банка.традиционен ляв център десен.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Колко души могат да играят Left Center Right?

Обикновено играта "Ляво, център, дясно" се играе с 3 до 5 играчи, но може да се играе с произволен брой играчи - 3 или повече.

Игрите с повече от 5 играчи могат да отнемат повече време, а за традиционната игра всеки играч се нуждае от 3 покер чипа.

Можете ли да играете тази игра като игра със залози?

Тази игра може да се играе със залози! Въпреки това, ако играете тази игра със залози, моля, уверете се, че никой не е непълнолетен, ако играете за истински пари.

Играта "Ляво-център-дясно" се играе със залози, като преди началото на играта всеки от играчите плаща анте към банката. Победителят в играта получава банката! Има и няколко варианта, които включват залози, които споменах по-горе.

Как един играч печели Left Center Right?

Традиционната игра Left Center Right се печели, когато само един играч има останали чипове. Този играч печели играта.

Какво се случва, ако загубя всичките си чипове в Left Center Right?

Докато повече от един играч има останали чипове, вие продължавате да играете! Просто трябва да изчакате някой играч да хвърли число, което да ви даде чип, за да продължите играта.

Превъртете към горе