ЦЕЛ НА КОННО СЪСТЕЗАНИЕ: Заложете на правилния ас или се разпилейте!

МАТЕРИАЛИ: Бира, стандартно тесте карти, маса

АУДИТОРИЯ: Възрастни

ВИД ИГРА: Пиене


ВЪВЕДЕНИЕ В КОННИТЕ НАДБЯГВАНИЯ (HORSERACE)

Конни надбягвания е игра за пиене Играта е вдъхновена от конните надбягвания, за което говори и името ѝ.

За да подготвите играта, разбъркайте тестето, за да откриете четирите аса, и ги поставете в хоризонтална редица на масата. Тези аса са конете. Разпределете 8 карти от горната част на тестето, за да образувате буквата L с асата: картите трябва да бъдат разпределени във вертикална колона, перпендикулярна на редицата аса. Всяка карта в колоната се нарича "връзка".

Настройка

Преди началото на играта играчите залагат на кой кон (асо) смятат, че ще спечели. Залозите се изразяват количествено чрез брой напитки и цвят, например 4 на сърца. Играчите трябва да изпият половината от напитките, които са заложили, преди началото на състезанието.

1 напитка = 1 унция (2/3 от шота или 1/12 от бирата)

ИГРАТА

Един играч, който може да бъде избран по какъвто и да е начин, избран от играчите, в ролята на диктор. След като всички залози бъдат отчетени, дикторът обръща най-горната карта от тестето. Важен е само цветът на картата, а асото от този цвят се премества с 1 връзка напред.

Всеки път, когато кон се придвижва за първи път до дадена връзка, дикторът обръща картата с връзката и асото от тази боя се връща с 1 връзка назад. Конете, които все още не са се придвижили, не могат да бъдат върнати с 1 връзка назад. Дикторът продължава да обръща карти от тестето и конете галопират напред по връзките, докато едно асо не премине последната връзка, през финалната линия и не се озове в кръга на победителите.

След като състезанието приключи, играчите, които са заложили за победа на правилния ас, получават два пъти повече напитки от заложените, а загубилите - половината от залога си.

Превъртете към горе