Правила на играта HOPSCOTCH - Как се играе HOPSCOTCH

ЦЕЛ НА ХОПСКОТЧ : Хвърлете малкия предмет и преминете през номерираните кутии, без да хвърляте камъка или да скачате неправилно.

БРОЙ ИГРАЧИ : 1-5 играчи

МАТЕРИАЛИ : Креда за тротоар (различни цветове), малък камък или предмет

ТИП ИГРА : Игра на открито

AUDIENCE : 5+

ПРЕГЛЕД НА HOPSCOTCH

Това е класическа игра на открито, която не изисква нищо повече от бетонна плоча и малко тебешир за тротоара. Играта може да се играе самостоятелно или с приятели като състезание. Забавен факт: Хопскочът е възникнал като тренировъчно упражнение за римските войници преди повече от 2000 години!

НАСТРОЙКА

Преди да започнете да скачате, трябва да настроите играта. Разположението на кутиите може да бъде нарисувано както пожелаете и можете да добавите колкото искате числа. Но, разбира се, колкото повече кутии има в разположението, толкова по-сложна ще бъде играта.

Нарисувайте дизайна на земята с помощта на тебешир за тротоар. Стандартният формат е десет кутии с номер на всяка кутия. Кутиите се подреждат в следния ред:

ИГРА НА ИГРИТЕ

След като сте нарисували дизайна, можете да започнете да играете. Решете кой играч ще започне първи, като хвърлите монета или играете на камък, ножица, хартия.

Първо хвърлете камъка или малък предмет и се опитайте да го приземите в рамките на линиите на първата кутия. Губите хода си, ако камъкът не успее да влезе в първата кутия или се приземи на линията.

Ако предметът се приземи правилно в първата кутия, скочете през конструкцията и прескочете първата кутия, в която е предметът. Трябва да скачате с един крак на всички единични квадратчета. Ако обаче достигнете до две съседни кутии, можете да използвате и двата крака, като във всяка кутия трябва да стъпите с един крак.

След като играчът достигне до края на формацията, обърнете се и скочете отново през квадратите по обратния път, като вземете предмета по пътя. Не забравяйте да скочите отново през първия квадрат.

Ако го направите без грешки, преминавате към следващия номер, като хвърляте предмета на второто квадратче, след това на третото и т.н. Ако играете с повече от един човек, накарайте втория играч да изиграе първото квадратче, преди да преминете към второто квадратче на следващия си ход.

Ако в даден момент играч хвърли камъка или скочи неправилно, той губи хода си и трябва да опита отново на следващия си ход.

КРАЙ НА ИГРАТА

Първият играч, който хвърли камъка в квадратчета 1-10 и премине правилно през всички номерирани квадратчета, печели играта. Ако няколко играчи завършат играта в един и същи рунд, има няколко победители!

Превъртете към горе