Правила на играта CROSSWORD - Как се играе CROSSWORD

ЦЕЛ НА КРЪСТОСЛОВИЦА : Решете всяка подсказка в пъзела, като намерите думата, към която сочи подсказката.

БРОЙ ИГРАЧИ : 1+ играч(и)

МАТЕРИАЛИ : Молив или химикал, кръстословица

ТИП ИГРА : Пъзел

AUDIENCE : 10+

ПРЕГЛЕД НА КРЪСТОСЛОВИЦА

Кръстословиците са чудесни упражнения за мозъка, които могат да бъдат и много приятни, ако успеете да преодолеете първоначалната крива на учене. Кръстословиците датират от началото на 20-ти век и само са станали по-популярни. Кръстословиците са отличен вариант за вас, ако търсите ново хоби, което да развие мозъка ви и да ви помогне да прекарате известно време!

НАСТРОЙКА

Кръстословиците вече са предварително подготвени и готови за решаване. Просто трябва да вземете молив или химикал, да намерите равна маса и може би да вземете чаша кафе.

ИГРА НА ИГРИТЕ

Кръстословиците са изключително лесни за започване, но не толкова лесни за завършване... Кръстословицата се състои от мрежа, като всяко поле в мрежата е обозначено с една буква. Указанията са номерирани от 1 нагоре и 1 надолу, за да се обозначи посоката, в която върви думата. Когато попълвате кръстословица, целта е да решите всяко указание и да въведете всяка буква и дума в мрежата.

Можете да решите загадките в произволен ред. Някои от тях могат да са за по-дълги думи, съкращения, акроними и т.н. Кръстословиците ви карат да мислите за загадките по различен начин, а пъзелите имат специфичен начин да ви кажат какъв отговор търсят.

  • Цитати: Отговорът е познат израз, известна книга, филм или цитат. Кръстословицата в цитати често е придружена от подчертаване, което показва липсваща дума.
  • Съкращение: Ако това е в загадка на кръстословица, отговорът също ще бъде съкратен.
  • ?: Ако в края на подсказката има въпросителен знак, отговорът ще бъде игра на думи или каламбур.
  • Кажи: Това е друг начин да се каже "например". Например, ако в подсказката е написано "Nikes, кажи", отговорът вероятно е обувки.

КРАЙ НА ИГРАТА

Ако искате да се състезавате с приятел, можете да определите времето за решаване на кръстословицата и да видите кой ще я реши по-бързо. След като приключите, проверете отговорите на гърба на кръстословицата или в интернет.

Превъртете към горе