Правила на играта Burro - Как се играе играта с карти Burro

ЦЕЛ НА BURRO: Вземете трикове и се опитайте да изиграете всичките си карти първи!

БРОЙ ИГРАЧИ: 3-8 играчи

БРОЙ КАРТИ: колода от 48 испански карти с подходящи цветове

РАНГ НА КАРТИТЕ: K, Horse, Maid, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 (A)

ВИД ИГРА: Извършване на трикове

АУДИТОРИЯ: Възрастни


ВЪВЕДЕНИЕ В BURRO

Burro е испанската дума за магаре и е името на две различни игри с карти. описаната в тази статия е игра, подобна на индонезийската игра Кангкул, само с испанските, а не със стандартните западни тестета карти. Испанската версия на играта с карти, наречена Свиня също така носи името Burro.

СДЕЛКАТА

Първият дилър може да бъде избран по какъвто и да е механизъм, като например разрязване на тестето, или да бъде напълно случаен. Който и да е дилър, разбърква тестето с карти. Играчът вляво от дилъра разрязва тестето и дилърът подава на всеки играч по една карта, докато всички имат общо четири карти. Останалите карти се поставят с лицето надолу в центъра на масата, това е запасът или запасът за теглене.

ИГРАТА

Бурро е почти игра с взимане на трикове, така че включва взимане на трикове. Ако обаче не сте запознати с общата схема на игрите с взимане на трикове, посетете статията тук за да научите повече за тяхната структура и жаргон.

Първият трик се води от играча вдясно от дилъра. Той може да изиграе всяка карта. Всички останали играчи трябва да следват цвета, ако това е възможно. Играчите, които не могат да следват цвета, трябва да теглят карти, една по една, от купчината, докато не изтеглят годна за игра карта. Играчите печелят трикове, като изиграват най-високата карта от съответната боя, с която са водени. Трикът е ръка или рунд в трик.Всеки играч играе с една карта в трик, а победителят в трика взема трика и води до следващия.

Ако по време на играта се изчерпи купчината със запаси, играчите, които не могат да следват цвета, трябва да пасуват. От играчите не се изисква да теглят чужди карти в този момент.

Играчите, чиито карти са свършили, отпадат от играта. Играта продължава, докато само един играч има карти в ръката си, той губи и получава наказателна точка.

КРАЙ НА ИГРАТА

Играта продължава, докато един от играчите не достигне предварително договорения резултат. Този играч е губещият.

Превъртете към горе