Онлайн пазаруване: 5 правила за безопасно пазаруване

Днес пазаруването в интернет е много популярно. И това не е случайно, защото значително спестявате време и пари. Но популярността на такова пазаруване е златна мина за измамници. Днес ще говорим за безопасността при пазаруване онлайн. И така, 5 основни правила!

Абонаментни

Ако купувате нещо в непроверен магазин, тогава никога не плащайте пари предварително. Изберете плащане при получаване или наложен платеж. Така вие си осигурявате средствата и можете да проверите стоките, преди да платите.

Специална карта

За да се избегне кражба на средства от картата в случай, че измамниците получават информация, по-добре е да имате специално определена карта за онлайн покупки. Просто прехвърлете сумата, необходима за покупката му от основната карта. Не искате да стартирате карта? Няма проблем! Използвайте виртуални портфейли - Yandex money, Qiwi, Webmani. Те могат да се попълват и от основната банкова карта или с помощта на платежния терминал.

Бъдете бдителни

Винаги внимателно поглеждайте в адресната лента и проверявайте името на сайта. Нападателите са толкова гениални, че създавам копия на добре познати сайтове, напълно имитирайки външния им вид, а името в адресната лента се различава леко, само една буква. Ако въведете цялата информация от вашата карта (номер, код и дата), тогава измамниците ще могат да я овладеят и да изтеглят всички средства от нея. И ако в същото време не следвате предишния параграф за отделна карта, тогава сбогом на парите си!

Защитени ресурси

Поддържайте актуализацията на вашия браузър, тъй като разработчиците следят сигурността. Когато въвеждате данни от картата, уверете се, че има сигурна връзка. Икона за заключване трябва да се появи близо до адресната лента.

Криптиран wifi

Правете покупки, като се свържете към мрежата у дома или в офиса. Но не използвайте интернет на обществени места за това. Вероятността да попаднете на хакер в отворени мрежи е много по-висока.

Следвайки тези прости правила, можете да сте спокойни за парите си и личните си данни. Насладете се на пазаруването!

Интересни Статии