Ние коригираме грешката ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH в браузъра

Появата на съобщението ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH няма да ви позволи да посетите сайта. Това показва, че исканата сигурност има остарели стандарти за безопасност на потребителите. Най-добре е администраторът на такъв сайт да се увери, че TLS 1.2 (или по-нова версия) и TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256 се използват за създаване на временни ключове за удостоверяване на сървъра.

Как да коригира ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH грешка

Ако няма връзка с администратора, опитайте следните методи:

  1. Изтрийте кеша и бисквитките на Chrome. Натиснете заедно бутоните Ctrl, Shift и Del. В прозореца посочете, че изчистването е необходимо „за всички времена“, маркирайте редовете „изчистване на кеша“ и „изчистване на бисквитките“, потвърдете изтриването, като кликнете върху „Изчисти историята“.
  2. Променете адреса на сайта. Изтрийте началото - // в адресната лента. В този случай браузърът може да зареди различна версия на ресурса и няма да създаде грешка.
  3. Уверете се, че в браузъра няма неизвестни добавки. Изтеглете страницата в режим „инкогнито“. Ако всичко се е получило, виновен е един от разширенията на Chrome. Деактивирайте ги всички и след това включете една по една и опреснете страницата на проблема. Това става, като щракнете върху трите вертикални точки в горния десен ъгъл на браузъра, след „Разширени инструменти“ => „Разширения“.
  4. Променете настройките на Chrome. В адресната лента въведете hrome: // flags и натиснете Enter. Намерете реда на TLS 1.3 и експерименталния QUIC протокол. За първия ред се уверете, че е включен, а за другия - деактивиран. Рестартирайте браузъра, опитайте се да отворите лошата страница.
  5. Пуснете SSL кеша. Задръжте комбинацията Win + R. Ще се отвори прозорец, в който отидете на „Съдържание“ и кликнете върху „Изчисти SSL“.
  6. Потърсете проблем в антивируса или защитната стена. Деактивирайте такива програми напълно. Ако в този случай сайтът се отвори без грешката "ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH", тогава цялата точка е в неправилните настройки на приложенията за защита.

Интересни Статии