Най-полезните функции на Samsung Galaxy S9 и S9 Plus

Водещите смартфони на Android на Samsung винаги носят огромен брой собствени функции, някои от които дори успяват да бъдат по-добри от функциите на основната версия на Android. Така или иначе, много средни потребители дори не знаят какво могат да правят техните смартфони. В днешната статия ще разгледаме няколко полезни функции на водещите модели на Samsung, като Galaxy S9 и S9 Plus.

Работата с една ръка прави използването на вашия смартфон лесно

Съвременните смартфони са нараснали до безпрецедентни размери. Дори и да сте собственик на по-млад модел, т.е. Samsung Galaxy S9, вероятно сте имали куп моменти, в които сте разбрали: определено не можете да се справите с една ръка. Именно за решаване на подобни ситуации беше създаден режимът за управление с една ръка. С един елементарен жест (прекарайте пръст от центъра на екрана по диагонал в една или друга посока) или трикратно натискане на бутона Home, можете да намалите дисплея до размери, които лесно се управляват с една ръка. Ако никога не сте се опитвали да използвате тази функция, повярвайте ми, ще искате да я използвате от днес. Драстично опростява управлението на смартфона.

Игралните функции могат лесно да улеснят живота на мобилните геймъри

Ако обичате да играете играчки на вашия смартфон, тогава менюто за режим на играта на Samsung значително ще подобри опита, придобит от тях. Докато играта работи, се появява специално меню, което предоставя наистина полезни функции, които може да искате да активирате по време на подобен трансфер. Използвайки игровия режим, можете:

  • превключване на режим на цял екран;
  • изключете известията;
  • блокирайте силно натискане на бутона Home;
  • заключване за натискане на краищата на дисплея;
  • яркост на дисплея на блока;
  • блокирайте бутоните за навигация;
  • натискане на блок върху дисплея;
  • направете екранна снимка;
  • запис на видео;

Горният списък - всички функции от опростеното меню на игровия режим. Както можете да разберете, с негова помощ наистина можете да се отървете от някои досадни проблеми, които се стремят да се появят по време на играта. Например, смущаващи известия или от време на време променящата се яркост на смартфона в зависимост от играта. Освен всичко друго, можете лесно да получите достъп до такива изключително полезни функции като видеозапис и създаване на екранна снимка.

Уведомете близките си за нещастието си със SOS съобщение

За разлика от други функции, SOS съобщението е функция, която потенциално може да спаси живота ви в трудна ситуация. SOS съобщение ще бъде изпратено до четири аварийни контакта чрез натискане на бутона за захранване три пъти. По подразбиране тази функция е деактивирана на Galaxy S9 и S9 Plus, но горещо препоръчваме да я активирате.

Можете не само да изпратите текстово съобщение, но и да добавите изображение, петсекунден аудио файл или и двете. Щом натиснете бутона за захранване три пъти, на определени контакти ще бъде изпратено SOS съобщение с текст „Имам нужда от помощ!“ И карта с вашето местоположение. Ако сте активирали съответната опция, видео и картина могат да бъдат изпратени като отделно съобщение.

Използвайте Smart Lock, за да заобиколите заключения екран в определени ситуации.

Следното трябва да се отбележи веднага: Smart Lock не е изключителна функция на Samsung. Тази функция присъства на много съвременни Android устройства. Ако все още не сте го използвали - опитайте, определено ще ви хареса. Smart Lock ви позволява да държите устройството си отключено в определени ситуации: когато вашият смартфон е свързан с надеждно Bluetooth устройство (чудесно за потребители на smartwatch), когато смартфонът е в джоба ви или когато сте на доверено място.

С активираната функция Smart Lock можете лесно да заобиколите заключването на дисплея на вашето устройство, ако отговаряте на определени критерии. Можете да намерите функцията Smart Lock в настройките за сигурност на смартфона. Трябва да се помни обаче, че Smart Lock при определени условия може да компрометира вашите лични данни. Запознайте се с тази функционалност, преди да я използвате!

Персонализирани модели на вибрации за обаждания, текстови съобщения и дори хора

От доста време успяхме да зададем правилната мелодия за определени номера или дори ситуации. Въпреки това, Samsung реши, че е време да предостави на потребителите възможност да излагат своите модели на вибрации. Така вашият смартфон може да остане почти безшумен, но можете да разберете разликата между обаждане и текстово съобщение. Можете дори да зададете конкретни модели на вибрации за различни контакти, ако искате. Можете да зададете необходимите параметри за вибрация в настройките на звука и вибрациите.

Безжичното зареждане е много по-удобно от класическата версия

Трудно е да се повярва, но много потребители просто не използват безжично зареждане, въпреки че устройството им с Android има своята поддръжка. Ако и до днес не сте използвали безжично зареждане на вашия Galaxy S9 или S9 Plus, горещо препоръчваме да започнете да го правите. Безжичното зареждане улеснява живота на потребителя на смартфона. Например, да предположим, че лягате в леглото късно през нощта и се чувствате сякаш сте се отрязали. Поглеждате останалото зареждане на вашия смартфон - 10%.

Кое е по-лесно: просто поставете устройството на станцията за зареждане до леглото или станете от леглото, започнете да търсите зарядно и се опитайте да го включите в USB Type-C на калъфа на тъмно? И такива примери могат да бъдат цитирани просто безкрайно. Нищо не е по-лесно от поставянето на телефона на специална повърхност. Безжичното зареждане е бъдещето, така че защо да не се възползвате от него днес?

Интересни Статии