Как да стартирате игра или програма, ако системата докладва за отсъствието на msvcp120.dll

Ако току-що сте инсталирали игра или програма, но не можете да я използвате, тъй като Windows съобщава, че програмата не може да бъде стартирана и файлът msvcp120.dll липсва от системата, тази инструкция ще ви помогне да премахнете грешката и успешно да стартирате необходимия софтуер. Обръщаме вашето внимание на факта, че тази статия описва начини за решаване на проблема, възникнал напълно безплатно.

Какво означава тази грешка?

В случай, че системата откаже да стартира тази или онази програма, съобщавайки за отсъствието на msvcp120.dll, това ни казва, че пакетът за преразпределяне на Microsoft Visual C ++ не е инсталиран на вашия компютър. Това е набор от DLL файлове, създадени и разпространявани от Microsoft безплатно. Той съдържа най-пълния набор от файлове, необходими за стартиране на най-широкия набор от игри и програми на компютър с Windows. Можете да изтеглите този пакет директно от официалния уебсайт на Microsoft и за това препоръчваме да използвате тази връзка . Файлът msvcp120.dll, разбира се, е част от този пакет.

Как да коригира липсващата грешка msvcp120.dll?

Всичко, което трябва да стартирате програмата, от която се нуждаете, е да изтеглите Microsoft Visual C ++ Redistributable Package и след това да го инсталирате на вашия компютър. Използвайки връзката по-горе, можете да изтеглите изпълним .exe файл. Той е създаден по такъв начин, че абсолютно всеки, дори и начинаещ потребител, може да го инсталира.

Трябва да:

  • Изтеглете .exe файла от тази връзка от официалния уебсайт на Microsoft.
  • Стартирайте файла и следвайте стъпките на инсталатора.
  • Изчакайте процеса на инсталиране да приключи. По време на него всеки DLL файл, който липсва от вашия компютър, ще бъде добавен към системата. Сред тях също ще се съдържа необходимия msvcp120.dll. Файловете, които вече се съдържат в системата, ще бъдат едновременно актуализирани до най-новите версии.
  • Рестартирайте компютъра и опитайте да стартирате програмата отново, като отчитате липсата на msvcp120.dll.

След тази процедура вашият компютър ще спре да съобщава за липсата на msvcp120.dll и ще върне всички подобни грешки.

Важно предупреждение

Моля, обърнете внимание, че наскоро броят на недобросъвестни сайтове, които предлагат да изтеглят определени DLL файлове отделно от пълния пакет (например файла msvcp120.dll отделно), се е увеличил значително. Изтеглете им предложение срещу заплащане. Най-често подобни оферти съдържат злокачествен код, вируси или са обичайна измама. Не забравяйте, че Microsoft разпространява всички DLL файлове (включително msvcp120.dll) независимо и абсолютно безплатно.

Също така искаме да отбележим, че мрежата съдържа голям брой инструкции, предлагащи да изтеглите файла, от който се нуждаете (напр. Msvcp120.dll) отделно и да го поставите ръчно в определена папка. Препоръчваме този метод на наистина опитни потребители и всички действия, които предприемате, са на ваш риск. Използването на този метод може не само да елиминира грешката, но и да причини появата на няколко допълнителни.

Интересни Статии