Как да поправите "Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма" в Windows 10?

Огромен брой потребители са уведомили, че Контролът на потребителските акаунти (UAC) блокира пътя им по време на инсталирането на приложението, показващо предупредителното съобщение „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма.“

Целта на това съобщение е да защити системата от инсталиране на подозрителни изпълними файлове, които биха могли да я навредят. Въз основа на това, ако абсолютно не сте сигурни в надеждността на файл или приложение, особено ако го изтеглите от непроверени източници, горещо препоръчваме да не отхвърляте съобщението „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма“ от контрола на потребителските акаунти.

Това съобщение обаче може да се появи и когато се опитате да взаимодействате със съдържание, което е сто процента безопасно. Например, той може да се появи по време на стартирането на инсталатора на драйвери или отделна актуализация за операционната система.

Съобщението „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма“ може да се появи както поради неправилни системни настройки, така и поради много стартираното приложение. За да проверите дали има съобщение, трябва да направите само едно нещо - да стартирате командния ред с права на администратор.

За да направите това, щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)". Ако командният ред е блокиран от съобщението „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма“, използвайте описаните по-долу методи за решаване на този проблем.

Ние поправяме „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма“

ВАЖНО: отново ви напомняме да проверите надеждността на изпълнимия файл на програмата, който стартирате. Ако сте го изтеглили от някакъв странен сайт или ресурс, известен със своята ненадеждност, тогава силно препоръчваме дори да не се опитвате да го използвате.

Метод №1 Използване на командния ред с права на администратор

За да се опитате да избегнете съобщението „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма“, можете да опитате да стартирате изпълним файл, който ви е необходим, като използвате командния ред, който има права на администраторски акаунт.

За да започнете, ще трябва да влезете под акаунта на администратора. След като сте на работния плот на вашата система, щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)". След това напишете в командния ред пълната директория, в която се намира изпълнимият файл на вашата програма. например C: \\ Dell \\ Drivers \\ 24T1W \\ R235168 \\ Setup.exe.

След това не трябва да има съобщение „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма“. Ако този метод не може да ви помогне, можете да използвате нещо друго.

Метод №2 Активиране на скрит акаунт на администратор

Друг начин да се отървете от съобщението „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма“ е да използвате администраторски акаунт, скрит в Windows, чрез който можете да опитате да стартирате програмата, от която се нуждаете.

За да направите това, ще трябва да отворите командния ред отново с права на администратор, както вече беше показано в предишния параграф. При отворен системен инструмент въведете нетен администратор / активен потребител: да в него и натиснете Enter.

След това затворете командния ред и излезте от вашия акаунт. Акаунтът на администратора вече ще бъде разположен в долния ляв ъгъл на екрана. Влез в нея. Сега намерете приложението, което ви е необходимо в системата и стартирайте неговия изпълним файл, за да проверите за съобщението "Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма."

Ако всичко вървеше гладко и сте успели да стартирате необходимото ви съдържание, тогава излезте от акаунта на администратора и влезте във вашия. След това отворете командния ред отново (вижте по-горе) и въведете командния потребителски администратор / активен: не и натиснете Enter, за да скриете акаунта на администратора.

Надяваме се, че сте успели да се отървете от съобщението „Администраторът е блокирал изпълнението на тази програма“ и сте успели да продължите да използвате системата спокойно.

Интересни Статии