Как да поправите грешката на Windows 0xc000000d?

Грешка 0xc000000d може да възникне, ако настройките за стартиране на операционната система на вашия компютър са неправилни. Поради това той не може да стартира Windows . Трябва да видите син екран със следното съобщение: „ Вашият компютър / устройство трябва да бъде поправен. В конфигурационния файл за стартиране липсва необходима информация. "

Нека сега помислим как да се отървем от тази грешка.

Решения за коригиране на грешки

Метод №1 Диск за възстановяване

Ако използвате компютър и вече сте създали диск за възстановяване, сега е моментът да го използвате. Дори и при наличието на тази грешка, драйверите за клавиатура, CD и USB трябва да работят. Поставете този диск или флаш устройство в системния блок и натиснете клавишната комбинация Ctrl + Alt + Delete, за да рестартирате компютъра.

Щом системата започне да се зарежда, натиснете клавиша F12, за да заредите CD или флаш устройство. Изберете Windows Repair. След тази операция вашият компютър трябва да стартира без грешка 0xc000000d.

Метод за възстановяване №2 на Microsoft Surface Device

Ако сте получили тази грешка на вашето Microsoft Surface Device, възстановяването на Windows ще се осъществи по малко по-различен начин.

Първото нещо, което ще трябва да направите, е да намерите мястото, където сте намерили вашето възстановяване на BitLocker, тъй като най-вероятно таблетът ви Surface е шифрован с него.

Без този ключ няма да можете да влезете в системата и да извършите възстановяване.

Можете да използвате друг компютър с Windows 10, за да създадете диск за възстановяване на повърхността в Windows 10 . Просто свържете флаш устройството към вашия компютър и следвайте инструкциите на съветника за инсталиране, за да създадете диск за възстановяване.

След това трябва да изберете да стартирате системата чрез USB устройство. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

 • Натиснете и задръжте бутона за захранване, докато не сте сигурни, че устройството е изключено.
 • Натиснете и задръжте + силата на звука, след което натиснете бутона за захранване.
 • Задръжте бутона + сила на звука, докато се появи менюто UEFI .

След това рестартирайте Surface с натиснат бутон за сила на звука и изтръгнете, след като логото изчезне. След това направете следното:

 • Преминете през „Диагностициране на проблеми“ -> „Разширени опции“ -> „Команден ред“.
 • Изпълнете следните команди в него:

  bootrec / fixmbr

  bootrec / fixboot

  bootrec / scanos

  bootrec / rebuildbcd

 • Излезте от командния ред и рестартирайте Surface.

След това устройството ви вече не трябва да получава грешка 0xc000000d.

Интересни Статии