Как да поправите черен екран в YouTube?

Вероятно всеки от нас, потребители, прекарали онлайн от дълго време, се е сблъскал с такъв проблем като черен екран в YouTube . Този проблем възниква като правило напълно внезапно и това, което повечето потребители не знаят какво да правят в такава ситуация.

Трябва да признаете, че много от вас прекарват свободното си време в YouTube. Няма значение как изглеждаш там, това е работа на всеки, но е доста трудно да си представим днешния Интернет без такъв ресурс като YouTube.

Можете дори да научите различни езици с тази видео хостинг услуга, което още веднъж подчертава нейната полезност. Обратно към проблема - черният екран в YouTube . Случаите с този проблем най-вероятно са както следва: отваряте страницата, вместо видеоклипът се показва празен черен екран, а аудиозапис от този видеоклип се възпроизвежда на заден план. Е, или вместо видео, виждате черен екран и няма звук.

Е, има няколко причини за този проблем, тъй като той, както и няма друг проблем, би могъл да възникне от нулата.

Черен екран на YouTube: Причини

  • Лоша интернет връзка. Причината може да изглежда като шега, но понякога има случаи, когато не забелязваме как спада скоростта на връзката. Възможно е тя да е паднала до такава стойност, че вече да не може да се справи с видеото в YouTube.
  • Проблеми с Adobe Flash Player. Тази причина е най-честата за такъв проблем като черен екран в YouTube.
  • Кешът на вашия браузър. Друга най-вероятна причина, която причинява черен екран в YouTube. Огромното количество кеш може да доведе до доста проблеми, включително този.
  • Проблеми от самия YouTube. Обикновено това, което е рядко при сървърите на YouTube, но все пак понякога. Възможно е просто да имате късмет да попаднете в този период от време. Не можете да направите нищо и няма решение за този проблем, разбира се. Просто изчакайте още един час и всичко ще бъде решено.
  • Невъзможно е да се изключат проблеми с драйверите за видеокартата. Някои потребители са срещнали подобен проблем.
  • Остаряла версия на браузъра. Е, тук всичко е просто - всичко наоколо се актуализира постоянно и ако се забиете със старата версия на браузъра, тогава не е изненадващо, че нещо няма да функционира нормално.
  • Различни рекламни блокери. Да, дори това е възможно. Много хора от различни форуми започнаха да съобщават, че AdBlock (или нещо подобно) започва да пречи на някои ресурси да се показват нормално.

Ето всъщност всички най-основни причини за появата на такъв проблем като черен екран в YouTube. Както вече разбрахте, има доста причини, които причиняват този проблем. Има обаче и плюс, тъй като тази „чернота“ се решава доста бързо и просто.

Черен екран на YouTube: Поправки

Както вече споменахме, за да разрешите този проблем, не е нужно да отделяте огромно количество време. Това не е някаква грешка с операционната система Windows, от която ще страдате няколко дни, но в крайна сметка я преинсталирайте.

Не, всичко се решава за няколко минути. Сега нека разгледаме методите за решаване на този проблем.

Метод №1 Проверка на вашата интернет връзка

Най-очевидният съвет. Просто проверете вашия "Интернет". Възможно е скоростта на връзката да е паднала до катастрофални стойности, с които дори малък видеоклип в YouTube не може да се зареди нормално. Понякога е лесно да не забележите подобно събитие. Например, седяхте пред компютър, работете само с текстова информация по цял ден и не разбирахте, че скоростта спада.

Прокопайте настройките на мрежовата връзка, направете диагностика на проблемите, вижте дали нещо се е променило в настройките, което може да повлияе на нея. В краен случай можете да се свържете с вашия доставчик. Може би проблемът е от негова страна.

Метод №2 Актуализиране на Adobe Flash Player

С голяма вероятност проблемът с чернотата на видеото е именно в Adobe Flash Player. Има редица причини, които могат да се случат с този софтуер. Трябва да премахнете предишната си версия на Adobe Flash Player и да инсталирате на нейно място най-новата версия, направо от официалния сайт. След това действие видеото вероятно ще бъде спечелено.

Можете да премахнете Adobe Flash Player от "Програми и функции" в контролния панел.

Можете също да опитате да деактивирате хардуерно ускорение. За да направите това, щракнете с десния бутон върху видеоклипа и премахнете отметката от опцията „Ускорение на хардуера“.

Метод 3: Изчистете кеша

Много хора съзнателно игнорират тази опция за решаване на различни проблеми, но напразно. Като изчистите браузъра си от натрупания кеш, можете да се отървете от много проблеми, които може да включват и черен екран в YouTube. Кешът е много полезна функция, която ускорява зареждането на ресурси. Но когато има твърде много натрупани временни файлове, това води до редица проблеми. Ето защо е много важно да почиствате кеша от време на време.

Отидете в настройките на браузъра си и изберете раздела История. Намерете елемента Изчистване на историята. Премахнете отметката от всички елементи с изключение на елемента, свързани с кеша и потвърдете изчистването.

Рестартирайте браузъра си и вижте дали проблемът като черния екран в Youtube е изчезнал . Ако не, тогава да преминем към следващата точка.

Метод 4: Почистете инсталирането на драйвери за видеокарта

Ако имате проблеми с видеото, първото, което ви идва на ум, е, че нещо се е случило с драйверите за видеокартата. Някои потребители успяха да оправят черния екран в YouTube с чиста инсталация на видео драйвери.

Отидете на официалния уебсайт на производителя на графичния ускорител, т.е. Intel, AMD или nVidia и изтеглете куп драйвери оттам. Когато инсталирате, поставете отметка в квадратчето „Чиста инсталация“. Така първо ще бъдат премахнати старите драйвери, а на тяхно място ще бъдат инсталирани нови. По принцип е по-добре да се изпълнява „Clean Install“ на драйвери по-често.

Метод №5 Актуализиране на браузъра

Ако постоянно отказвате да актуализирате браузъра си, появата на различни проблеми няма да е нещо необичайно и черния екран в YouTube вместо обичайното видео. Ако отдавна не сте актуализирали браузъра си, тогава може би е време да го направите?

Не се ръководете от принципа „работи, и следователно няма какво да се актуализира“. С актуализациите се предлагат подобрения в много аспекти на различни приложения, тяхната производителност се подобрява, прилагат се нови технологии и се отстраняват множество грешки. Опитайте да проверите за налични актуализации за вашия браузър и актуализация. Може би беше точно това.

Метод № 6 Блокиране на реклами

Нека се съгласим - почти всички от нас използват разширения за браузър като AdBlock за днес. Никой не обича реклами с банери, различни рекламни елементи във видеоклипове и други глупости на уебсайтове. С появата на такива удобни блокиращи разширения вече забравихме как изглежда целият хеш.

Въпреки това потребителите наскоро започнаха да отбелязват, че някои сайтове не работят напълно, когато AdBlock е активиран. Понякога дори когато влизате в сайта, силно се препоръчва да деактивирате AdBlock, тъй като това може да попречи на зареждането на видеоклипа на страницата и на общия й дисплей.

Трябва да разберем, че повечето сайтове печелят от реклама на тях. Някои от ресурсите дори блокират входа, ако отидете до тях с разширението, за да блокирате рекламите.

По принцип опитайте да деактивирате това разширение във вашия браузър и опитайте отново да получите достъп до YouTube. Ако това помогна за коригиране на черния екран в YouTube, тогава като опция можете да добавите този видео хостинг в списъка за изключване на блокери. Или променете самото разширение за браузъра, тъй като е малко вероятно да се съгласите да се върнете към търговски почивки по време на видеото.

Надяваме се, че предложените опции ще ви помогнат да поправите черния екран в YouTube . Ако сте успели да се отървете от този проблем по някакъв друг начин, моля, споделете го в коментарите и вероятно ще го добавим в списъка.

Интересни Статии