Как да коригираме грешка на Windows 193 0XC1?

Грешка 193 0XC1 се появява, ако системният мениджър на Windows не може да намери точния път до изпълнимия файл .exe, за да го активира. Тази грешка може да се прояви в различни програми.

В повечето случаи този проблем се появява в Microsoft Office или при отпечатване на документи. За да поправите тази грешка, уверете се, че във вашата коренна папка на / C устройството няма дублиращ файл с името на програмата, която сте се опитали да стартирате. Ако е, тогава го преименувайте на нещо друго и го преместете.

Поправете грешка 193 0XC1 на Windows

  • Ако не сте намерили дубликат на програмата на / C устройството, тогава най-вероятно пътят към изпълнимия файл е бил променен. В този случай трябва сами да промените пътя. За целта натиснете клавишната комбинация Win + R и въведете services.msc.
  • Тази команда ще отвори прозорец, показващ списък на всички работещи услуги на вашия компютър. Намерете помощната програма с проблема в списъка, щракнете с десния бутон върху нея и изберете „Свойства“.
  • В „Свойства“ проверете пътя към изпълнимия файл и го запишете някъде, например в текстов файл. След това се върнете към Run и напишете Regedit. В отворения регистър преминете през HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \
  • Уверете се, че данните за местоположението на файла се сближават между Услугите и Регистъра . Ако те не се сближат, тогава сте открили причината за грешката 193 0XC1. Първо опитайте да промените пътя на местоположението в Услугите, а след това в Регистъра .
  • Ако имате проблеми с печатането на документи, отворете командния ред и напишете в него следната команда: CMD / K SC CONFIG SPOOLER DEPEND = RPCSS

Интересни Статии