Как да коригираме CE-36329-3 грешка на PS4?

CE-36329-3 е същия тип грешка в PS4, който никой не иска да срещне. Най-често собствениците на тази конзола от Sony срещат тази грешка по време на стартирането на игра и след внезапно рестартиране на PS4. Съобщението за грешка показва следното:

Последният път, когато използвате PS4 системата, имаше проблем със системния софтуер. (CE-36329-3)

Да, проблемът наистина се крие в софтуера PS4, който започна да работи неправилно, а в случай на грешка CE-36329-3, това са нестартиращи игри и внезапно рестартиране на устройството. Както можете да видите, проблемът е изключително сериозен и ако не бъде решен, опитът от използването на PS4 конзолата може да бъде завинаги съсипан.

На огромните пространства в Интернет можете да намерите три метода, които са ефективни за разрешаване на грешката CE-36329-3 на PS4. Тази статия ще ви предостави тези методи за преглед, за да можете да се отървете от проблема с конзолата и да продължите спокойно да се наслаждавате на нейното използване.

Да се ​​отървем от грешка CE-36329-3 на PS4

Метод №1 Актуализиране на версията на софтуера на PS4

Най-честата грешка CE-36329-3 се среща от потребители, които не обновяват версията на софтуера на PS4 от дълго време. Никакво желание или никакъв начин да свържете конзолата към Интернет не е въпросът.

Да кажем това: не всяка версия на фърмуера на Sony се оказва успешна, така да се каже. Може би сте прекарали дълго време в една версия на фърмуера, с която нямаше проблеми. Въпреки това, винаги може да има някои проблеми със софтуера, и то не в най-подходящия момент.

Грешка CE-36329-3 на PS4 е грешка, възникнала в софтуера на вашата конзола. Можете да се отървете от него с обикновена актуализация на софтуера на устройството. Опитайте да надстроите до новата версия на фърмуера и след това проверете за грешка CE-36329-3.

За тези, които все още не са актуализирали своя PS4, използвайки файла на фърмуера - нека разгледаме малък пример.

Актуализиране на PS4 с помощта на USB флаш устройство

Така че, ако все още не сте актуализирали PS4 и той не е свързан към мрежата, тогава винаги можете да актуализирате конзолата, като използвате редовно флаш устройство, което ще бъде домакин на последната версия на фърмуера. Следвайте тази връзка към секцията за изтегляне на новия системен софтуер и кликнете върху бутона „Изтегляне на актуализацията“.

Свържете флаш устройството към компютъра и го форматирайте във формат FAT32 (тази стъпка е много важна и ако не го направите, нищо няма да работи!). Отворете главната папка на флаш устройството и създайте в него папката „PS4“, след което я отворете и създайте папката „UPDATE“ в нея. Поставете изтегления фърмуер в папката “UPDATE”.

Сега поставете USB флаш устройството в конзолата си през USB порта и след това отидете в настройките на PS4. Намерете и изберете в настройките раздел "Актуализация на системния софтуер". Тогава просто трябва да проследите какво се случва на екрана: PS4 системата ще сканира USB флаш устройството, ще намери необходимия фърмуер и автоматично ще извърши процеса на актуализиране.

Инсталирайки новия фърмуер, грешката CE-36329-3 на PS4 вече не бива да ви притеснява. Ако обаче все още срещате горните проблеми, например внезапно рестартиране на конзолата или проблеми при игра на игри, тогава можете да опитате още няколко метода.

Метод №2 Инициализиране на PS4

Актуализацията на фърмуера не ви помогна да се отървете от грешката CE-36329-3 на PS4. Жалко е, но трябва да направите нещо с проблема и то възможно най-скоро. Има две процедури за PS4, с които можете да отстраните огромен брой проблеми с конзолата, като същевременно не прибягвате до пълна преинсталация на софтуера.

Тези процедури се наричат ​​Инициализация и Възстановяване по подразбиране. Благодарение на тези процедури можете да се отървете от грешката CE-36329-3. За да започнете, препоръчваме да използвате елемента „Възстановяване на настройките по подразбиране“, за да видите как PS4 системата ще се държи в заводските настройки.

Ако грешката все още присъства - нека се опитаме да поправим CE-36329-3 с помощта на "Инициализация". Заслужава да се предупреди, че инициализацията, за разлика от „Възстановяване на настройките по подразбиране“, премахва напълно цялото съдържание от конзолата и също връща фабричните настройки. Ако данните на конзолата са важни за вас, тогава силно препоръчваме да създадете резервното им копие. Можете да направите това в „Настройки → Система → Архивиране и възстановяване“.

След като създадохме резервното копие, нека сега направим „Инициализацията“. Процедурата е напълно автоматична и нейното стартиране се организира чрез натискане на няколко точки. Върнете се към настройките на PS4 и изберете „Инициализиране“, след което следвайте инструкциите на екрана. След като конзолата ви е кристално чиста, проверете дали се появява грешка CE-36329-3. Процедурата за инициализация е невероятно ефективен инструмент, така че решението на проблема има доста висок процент.

Метод №3 Преинсталиране на PS4 системата

Сега ще направим нещо по-сериозно, за да разрешим грешката CE-36329-3 на PS4, а именно пълна преинсталация на системния софтуер на конзолата PS4. Без значение как звучи процесът, неговото изпълнение не изисква много усилия от вас, тъй като в по-голямата си част ще трябва да извършите няколко действия.

Следвайте горната връзка отново и изтеглете фърмуера от страницата за изтегляне, но само този път ще ви трябва малко по-различен фърмуер: отидете в долната част на страницата за изтегляне и намерете секцията за новата инсталация на системния софтуер. Отваряйки секцията, ще намерите в нея връзка за изтегляне на фърмуера, чийто размер ще бъде приблизително гигабайт.

Отново създайте папките „PS4 → UPDATE“ на USB флаш устройството и пуснете изтегления фърмуер там. Сега се върнете към конзолата и напълно я изключете, след което поставете подготвеното флаш устройство в PS4. След това натиснете и задръжте бутона за захранване на конзолата, докато не чуете два бипкания. След като сте в безопасен режим, свържете контролера към PS4 чрез USB и след това изберете „Инициализирайте системата PS4 (преинсталирайте системния софтуер)“.

След като приключите с преинсталирането на PS4 системата, отидете на конзолата и я тествайте. Ако спря рестартирането и можете спокойно да играете игри (не забравяйте да се възстановите от архивиране!), Тогава грешката CE-36329-3 на PS4 приключи.

Интересни Статии