Как да контролирате своя смартфон Android с Cortana в Windows 10

С пускането на Windows 10 има доста нови инструменти, които тепърва ще се изучават и си струва да се проучат. Сред тях, например, има възможност за управление на смартфон с Android, използвайки гласовия асистент Cortana на настолни компютри и таблети с Windows 10.

Тази нова чудесна функция може да се приложи в популярното приложение за Android Tasker, което позволява на потребителите да конфигурират автоматично активиране на определени действия на системата в зависимост от местоположението, времето на деня или натискане на определена комбинация от клавиши.

Tasker работи на почти същия принцип като приложението IFTTT за Android, но разполага с много повече функционалност и гъвкавост на конфигурация, благодарение на огромен избор от допълнителни плъгини, за които може да се каже от Google Play store. Една от тези функции ви позволява да контролирате вашия смартфон с Android с помощта на гласовия асистент Cortana от Windows 10.

Ето как да настроите това взаимодействие между вашия компютър и смартфон:

Стъпка 1. Инсталирайте приложението Tasker и неговите два приставки (AutoVoice и AutoRemote) от магазина на Google Play на вашето Android устройство.

Стъпка 2. След като инсталирате разширението AutoRemote за браузъра Google Chrome на вашия компютър.

Стъпка 3. Щракнете с десния бутон върху иконата за разширение в панела на Chrome и изберете Опции. Добавете вашия смартфон с Android, за да активирате гласови команди Cortana върху него.

Стъпка 4. Изтеглете специалния профил на Tasker на вашия смартфон и го импортирайте в приложението - отворете раздела Profiles, изберете елемента Import и посочете къде се намира изтегленият файл във файловата система на устройството.

Стъпка 5. Не забравяйте да инсталирате Google Chrome като браузър по подразбиране във вашия Windows 10.

Това е всичко. Сега можете лесно да давате гласови команди на вашия смартфон, като например да изключите Wi-Fi с помощта на Cortana на вашия компютър.

Интересни Статии