ИСТОРИЯТА НА КАРТАТА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО

Популярна игра с карти за всички, Cards Against Humanity се играе в трезво състояние, в нетрезво състояние, на пода на хотелските стаи и по време на рождени дни още от създаването ѝ през 2011 г. На официалния уебсайт създателите ѝ я наричат "парти игра за ужасни хора". И така, как се е появила тази скандална игра с карти? Е, нека разберем, докато се потапяме в историята на Cards Against Humanity.

ИЗТОЧНИЦИТЕ

Играта беше финансирана за първи път в Kickstarter с кампания за групово финансиране, която достигна малко над 15 000 долара, когато приключи на 30 януари 2011 г. Основателите надхвърлиха целите си в Kickstarter, което позволи на екипа от възпитаници на гимназията Highland Park, който разработи играта, да добави още 50 карти към комплекта.

Целта на играта е да бъдете хумористични, абстрактни и умни в отговорите, които давате на картите с въпроси на Царя на картите. Това е игра, която бързо може да се превърне в обидна за тези, които са с по-слабо сърце, така че често трябва да се внимава, когато някой е на път да извади своя комплект карти.

ПРАВИЛАТА

Правилата на играта са прости: всеки играч тегли по десет бели карти, след което случаен човек започва да играе ролята на Цар на картите. По време на всеки рунд новият Цар на картите задава въпрос/изказва твърдение от черна карта, а всеки друг играч в играта отговаря с най-смешната си бяла карта (или с най-обидната, но разбирате идеята), като я поставя с лицето надолу и изчаква всички останали да направят това.След това Царят на картите обръща всички бели карти и избира своята любима.

РАДОСТТА

Удоволствието от играта до голяма степен идва от обидните или шокиращи отговори, на които не бива да се смеем, но го правим, защото начините, по които хората могат творчески да наредят тези черно-бели карти, са безкрайни и невероятни.

РАЗВИТИЕТО

След шестмесечна разработка играта Cards Against Humanity е официално пусната през май 2011 г. Тя бързо се превръща в най-новото нещо и само за един месец CAH (както е известна още) е номер едно в Amazon. Днес тя е лесно достъпна на онлайн пазарите, в магазините за джаджи и подаръци, а в наши дни поне един човек от всяка група приятели притежава комплект.

Наред с основния комплект на Cards Against Humanity има и шест отделни разширения, девет тематични пакета и един допълнителен аксесоар за играта. Три международни издания обикалят света, а от появата на CAH на пазара досега са издадени двадесет лимитирани издания.

ПОЛИТИКАТА

Но разработчиците на играта Cards Against Humanity не се забавляват само с игри. През последните години те са доста политически ангажирани. Дори са купували билбордове, за да призоват Тръмп по хумористичен начин.

През август 2016 г. CAH пусна два разширителни пакета "America Votes" за кандидатите за президент - един за Хилъри и един за Тръмп. Всеки пакет съдържаше по 15 карти с вицове за всеки кандидат. Дизайнерът на новите пакети обяви, че приходите от двата пакета ще отидат за кампанията на Хилъри Клинтън, независимо от това кой пакет е закупен.

В края на 2017 г. "Карти срещу човечеството" обяви, че всеки, който направи дарение от 15 долара за кампанията им "Карти срещу човечеството спасява Америка", ще получи няколко изненади през целия следващ декември. Една от изненадите за това дарение от 15 долара беше възстановяване на дарената сума за 10 000 лица, направили дарения , както и няколко чека, които бяха издадени на дарителите, коитоЕкипът на CAH определи, че се нуждаят от известна финансова подкрепа.

Ако се интересувате от по-нататъшната работа на екипа на CAH и техния "Комитет по неприятностите", определено трябва да прочетете за нея. Има специална страница във Facebook тук .

Превъртете към горе