Игрални карти с испански костюми - Правила на играта

ВЪВЕДЕНИЕ В ИСПАНСКИТЕ КАРТИ ЗА ИГРА

Испанските карти за игра с гарнитура са подвид на латинската колода с гарнитура. Тя има силна прилика с италианската колода с гарнитура и някои по-малки прилики с френската колода с гарнитура. Използва се в много игри, често произхождащи от Испания, Италия или дори Франция. Те все още се играят в тези региони на света, но са станали популярни и в испаноамериканските региони, Филипините идори в някои райони на Северна Африка.

Първоначално тестето е било с 48 карти и макар че могат да се купят някои версии, които все още включват всичките 48 карти, тестето постепенно се превърна в обикновено тесте с 40 карти. Това се случи поради нарастващата популярност на игрите, в които се играят само 40 карти.

ПАЛУБАТА

Тестето с испански карти за игра има 4 цвята, подобно на познатите на повечето хора тестета от 52 карти. Цветовете са чаши, мечове, монети и палки. В пълното тесте от 48 карти в тези цветове има числови карти от 1 до 9. Има също така кавалери, кавалери и крале от всеки цвят, на които обикновено се приписват съответните числови стойности 10, 11 и 12.

След нарастването на популярността на версията с 40 карти обаче палубата е значително променена до степен, в която е по-често срещано да се купува модифицираната палуба, отколкото пълната версия. В тази версия 8-те и 9-те са премахнати. Остават числовите карти от 1 до 7 и лицевите карти на кавалери, кавалери и крале.стойностите на кавалерите, кавалерите и кралете остават същите. Оставя се разлика между най-високата числова стойност 7 и най-ниската номинална стойност 10.

Игри

Испанската колода се използва в много игри, но ето няколко от тях, които са популярни и имат лесни за следване правила на нашия сайт.

L'Hombre: Смята се, че тази игра е основната причина за преминаването към тесте от 40 карти.

Aluette: Игра с карти за вземане на трикове, в която се използва цялото тесте от 48 карти. Играчите са партньори, които се опитват да спечелят точки за своя отбор, като спечелят най-много индивидуални трикове.

Alcalde: още една игра с карти за взимане на трикове, като в тази се използва тесте от 40 карти. 2 играчи се опитват да победят един играч, известен като Alcalde, като спечелят повече трикове.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Испанската палуба с костюми съществува от дълго време и е родила много забавни и интересни игри, които да научите и играете. Нейните латински корени в палубата с костюми и приликите ѝ с италианската и френската палуба с костюми позволяват на тази палуба да обхваща не само страни и региони, но и океани и цял свят. Забавно и ново преживяване за някои, което има и интересна история за научаване. Това етова, заради което си струва да се научи тестето с испански цветове, не само за нови игри, но и за нов опит в стила на игра и стратегиите. никога не може да ви омръзнат игрите с карти, защото те са постоянно променящи се и почти безкрайни, а игрите с испански цветове са доказателство, колкото и самото тесте.

Превъртете към горе