Грешка при липса на msvcr71.dll: описание, причини и решения

Както всички грешки от този тип, грешката msvcr71.dll показва, че системата няма необходимия елемент за стартиране на приложението, полезността или играта. Този файл е динамична библиотека, която играе ролята на своеобразен мост между работещата програма и централния процесор.

Естествено, при липса на такава връзка системата ще ви изпраща съобщения за грешки. Те ще кажат, че програмата не може да бъде стартирана поради невъзможността да се използва или намери dll файла.

Причини за възникване

Причините за тази грешка са доста прости - нещо се случи с dll файла, който е елемент от библиотеката Visual C ++. Това може да се разбере напълно от самото съобщение за грешка:

"Не мога да стартирам програмата, защото на компютъра липсва msvcr71.dll."

Тази грешка може да се прояви във всички версии на операционната система Windows, когато се опитвате да стартирате приложение или някаква игра, която изисква този dll файл.

Той може просто да бъде изтрит по погрешка с друга помощна програма. Например, когато почиствате компютъра с CCleaner или нещо подобно; msvcr71.dll може да бъде в списъка за премахване на помощни програми и други файлове.

Също така е вероятно този файл да е повреден или изтрит от различни вируси и зловреден софтуер.

Друга причина може да е да инсталирате повредена или по някакъв начин модифицирана версия на dll файла. Това може да се случи поради инсталирането на Visual C ++ библиотеката от подозрителен ресурс или заедно с инсталирането на пиратска версия на играта.

Решения за липсващата грешка msvcr71.dll

Метод №1 Инсталиране на библиотеки

Най-лесното и очевидно решение е да изтеглите и инсталирате библиотечния набор, който съдържа файла msvcr71.dll. Можете да направите това чрез официалния уебсайт на Microsoft.

Необходимият файл се съдържа във Visual C ++ за Visual Studio 2013. Въпреки това, за по-голяма сигурност изтеглете, инсталирайте и актуализирайте всички версии на Visual C ++.

Този метод в повечето случаи решава грешката с отсъствието на msvcr71.dll. Ако обаче опитът е неуспешен, преминете към следващия метод.

Метод №2 Ремонт на библиотеки

Следващото решение на проблема ще бъде много полезна опция за възстановяване на Visual Studio 2013. Именно библиотеките трябва да коригирате. За целта направете следното:

  • Отидете на „Контролен панел“. Можете да направите това, като щракнете с десния бутон върху бутона "Старт" и изберете "Контролен панел".
  • След това отидете на „Програми и функции“.
  • Ще видите списък с инсталирани помощни програми на вашия компютър. Потърсете 86-та или 64-битова версия на Microsoft Visual C ++ (в зависимост от битовата дълбочина на Windows).
  • Щракнете с десния бутон върху помощната програма и кликнете върху „Промяна“.
  • След това ще се отвори прозорец, в който трябва да щракнете върху опцията „Ремонт“. Целият процес на възстановяване може да отнеме известно време.
  • Сега рестартирайте системата.

След всичко, което е направено, уверете се, че проблемът с липсващия файл msvcr71.dll е изчезнал. Ако това не успя, тогава можете да опитате да следвате тези стъпки за всички библиотеки на Visual Studio, в които е налична функцията за възстановяване.

Метод №3 Изтеглете dll-файл

Този метод трябва да се прибегне само ако всички други методи не могат да отстранят проблема. Можете да опитате да изтеглите необходимия dll-файл и да го интегрирате в системата.

Въпреки това, бъдете много внимателни, когато търсите и изтегляте файл. Изтеглянето на такива компоненти на Visual C ++ е необходимо само от надеждни сайтове.

И така, вие сте изтеглили необходимия файл. Сега тя трябва да бъде поставена вътре в системата. Просто преместете dll файла в системната папка C / Windows / System32 (или C / Windows / SysWOW64)

След това остава да регистрирате този файл. За целта направете следното:

  • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и щракнете върху „Команден ред (администратор)“.
  • В черния прозорец, който се показва, напишете regsvr32 msvcr71.dll.

При изпълнение на тези стъпки грешката с отсъствието на файла msvcr71.dll трябва да изчезне.

Интересни Статии