Fortnite "OS не се поддържа": ние поправяме за 5 минути!

По време на опит за стартиране на Fortnite или друга игра чрез Epic Games Launcher, главно при първото стартиране, може да се появи съобщението „OS не се поддържа“. Ако езикът на интерфейса английски е зададен на „Неподдържана ОС”. Това съобщение замества бутона "Изпълни" и не ви позволява да започнете играта. По принцип съобщението говори само за себе си, но това далеч не е единствената причина за проблема.

Как да премахнете грешката "ОС не се поддържа"?

Играчът, по-специално във Fortnite, трябва да провери две основни точки: спазването на минималните изисквания и наличието на 64-битова система. Играта по подразбиране не работи на Windows x32.

Има три начина за рестартиране на играта:

  1. Проверете дали компютърът отговаря на спецификациите за поне минималните изисквания на играта. Две основни точки - минимум Intel Core i3 2.4 GHz и 4 GB RAM. Играта е неизискваща към графичната карта, дори работи на интегрираната Intel HD 4000. Подобряването на работата на компютъра трябва да помогне.
  2. Инсталирайте 64-битова система. На първо място, трябва да се уверите, че x32 Windows вече е инсталиран. За да направите това, щракнете с десния бутон върху "Този компютър" и изберете "Свойства". В прозореца, който се появява, ние се интересуваме от реда „Тип на системата“. Същият ред показва дали процесорът поддържа 64-битов Windows.
  3. Приложение на виртуална машина. Подпомага създаването на виртуална операционна система. Вярно е, че в този случай няма смисъл да запазите x32 OS, по-добре е просто да я инсталирате отново на x64. И все пак има възможност за инсталиране на VirtualBox, а в него и 64-битова ОС. Важно е да се разбере, че работата на такава система значително ще намалее.

След като елиминира несъответствието с минималните изисквания, Fortnite ще започне, като всяка друга игра в Epic Games.

Интересни Статии