ОБЕКТ НА ФЪРКЪЛ ФЛИП: Целта на играта Farkle Flip е първият играч да достигне 10 000 или повече точки!

БРОЙ ИГРАЧИ: 2 или повече играчи

МАТЕРИАЛИ: 110 карти за игра

ВИД ИГРА: Игра на карти

АУДИТОРИЯ: 8+

ПРЕГЛЕД НА FARKLE FLIP

Farkle Flip е игра, в която стратегията и времето са от ключово значение. Опитвате се да създавате комбинации, които ви носят повече точки. Когато създавате тези комбинации обаче, те трябва да бъдат оставени на открито, където другите играчи могат да ги откраднат!

Готови ли сте да изградите комбинация и да позволите на друг човек да открадне точките ви? Предпочитате ли просто да печелите малки количества точки по време на играта? Забавлявайте се, бъдете смели и правете тежки стратегии в тази страхотна игра с карти!

НАСТРОЙКА

За да се подготвите, започнете с поставянето на картите за обобщаване на резултатите на видно за всички място, така че да няма объркване при точкуването по време на играта. Разбъркайте картите и раздайте по една карта на всеки играч. Тази карта трябва да се постави пред играча, далеч от средата на групата, с лицето нагоре.

Играчите имат възможност да използват картите на други играчи по време на играта! Ще се учите в процеса на работа! Поставете тестето с картите в средата на групата. След това групата избира играч, който да бъде счетоводител. Той ще се нуждае от хартия и молив. Играта е готова за започване!

ИГРА НА ИГРИТЕ

В началото целта на Farkle Flip е да се спечелят съвпадащи комплекти. Колкото по-голям е комплектът, толкова повече точки се печелят. Играчът вляво от дилъра започва с теглене на карта от тестето. След това решава дали иска да играе картата с картите пред себе си или пред някой от другите играчи.

Когато създадете комбинация за точкуване, можете да направите две неща. Можете или да придвижите комбинацията до центъра на групата за потенциално точкуване, или да оставите комбинацията там, където е, и да се опитате да я надградите за повече точки. Когато комбинацията е придвижена до центъра, тя не може да бъде добавяна или променяна. Във всеки момент от играта можете да спрете да теглите и да отбележите точките, които стеСлед като точките са на таблото, те не могат да бъдат изгубени, но могат да бъдат изгубени, когато плават в центъра.

Не можете да вземате карти от ръката на един играч, за да създадете комбинация в ръката на друг играч. Трябва да работите само с една ръка в даден момент.

Когато бъде изтеглена карта Farkle, трябва да спрете тегленето на карти. Всички карти в центъра не могат да бъдат точкувани и сега те стават част от Вашите карти с лице нагоре пред Вас. Поставете картата Farkle отстрани, близо до Вас, с лице нагоре. Другите играчи не могат да вземат карти Farkle. След като спечелите точки, трябва да използвате Вашите карти Farkle, които добавят допълнителни 100 точки на карта.

Когато спечелите точки, вземете тези карти и ги поставете с лицето надолу в купчинка. Ако тестето е на изчерпване, тези карти могат да бъдат преместени и използвани. Играта продължава наляво около групата. Когато някой играч достигне 10 000 точки, играта приключва. Останалите играчи получават още един ход, за да се опитат да подобрят резултата.

SCORING

Три 1-ци = 300

Три двойки = 200

Три тройки = 300

Три 4-ци = 400

Три 5-ци = 500

Три шестици = 60

Четири от всяко число = 1,000

Пет от всяко число = 2,000

Шест от всяко число = 3,000

1-6 преки = 1,500

Три чифта = 1,500

Четири от всяко число + една двойка = 1,500

Две тройки = 1,500

Единичен Farkle = 100

Два фаркела = 200

Три фаркли = 300

Четири фаркли = 1,000

Пет фаркли = 2,000

Шест фаркли = 3,000

За да влезете в таблото, трябва да спечелите общо 1000 точки в един ход. След като веднъж сте поставили точките в таблото, те не могат да бъдат загубени. Не се изисква минимален брой точки след поставянето им в таблото.

КРАЙ НА ИГРАТА

Играта приключва, след като един играч достигне 10 000 точки. Този играч се обявява за победител.

Превъртете към горе