Елиминирайте спирачките в играта Metro Exodus

Metro Exodus е наистина впечатляваща игра, която феновете на пост-апокалиптичните приключения са харесали. Точно това впечатление разваля техническата страна на проблема, защото това е много взискателна игра. Дори и при достатъчно компютърни компоненти, Metro Exodus може да замръзне и да изостава. Периодично се случват твърди съкращения в fps. Някои потребители отбелязват, че компютърът дърпа играта на ултра настройки с 150 fps, а спирането все още се появява. Обикновено тегленията са случайни по своя характер. Начините за премахване на провисването ще бъдат разгледани в тази статия.

Как да премахнете спирането в Metro Exodus?

Има доста начини, всички те са ефективни, но в конкретни случаи. Всичко зависи от причината за провисване на fps в играта. Поради трудността при диагностициране на причината за неизправността е по-добре да опитате всички методи и да забележите този, който има най-добър резултат.

Изтрийте временните файлове

За тази цел се препоръчва използването на специалната програма CCleaner. Той автоматично намира всички безполезни файлове на компютъра и бързо ги изтрива.

Инструкции:

 1. Изтеглете помощната програма CCleaner и я инсталирайте.
 2. Стартирайте приложението и кликнете върху бутона „Анализ“ в раздела „Почистване“.
 3. След няколко секунди сканиране, изберете “Clean”.

Дефрагментирайте твърдия си диск и възстановете системния регистър

Дефрагментацията е процесът на структуриране на всички данни в определен дисков дял. Всички необходими байтове памет се прехвърлят на едно място. Ако дефрагментирането не се извършва дълго време, след такава процедура можете да почувствате известно увеличение на скоростта на всички програми.

Как да дефрагментираме:

 1. Отворете менюто "Този компютър" от работния плот или "Старт".
 2. Щракнете върху компютър на един от дисковете и изберете елемента "Свойства".
 3. Кликнете върху раздела „Услуга“.
 4. Натиснете бутона „Оптимизиране“.
 5. Изберете целевия диск и щракнете върху бутона "Оптимизиране".

Работата с регистъра е малко по-различна. Работата е там, че с течение на времето се появяват много счупени клавиши. Например, след деинсталиране на инсталирана програма, нейните данни се съхраняват в системния регистър. В някои формати отдалечената програма може да остане или битият път може да бъде посочен към файловете на приложението. Възстановяването включва инсталиране на правилните настройки на системния регистър.

Как да възстановите системния регистър:

 1. Стартирайте CCleaner и отидете на раздела "Регистър".
 2. Кликнете върху бутона „Търсене на проблеми“.
 3. В края на търсенето кликнете върху „Правилно избрано“.
 4. Съгласете се да направите резервно копие.
 5. Кликнете върху „Поправете маркирано“.

Отмяна на видео драйвер

Експериментално беше възможно да се установи, че в новата версия на видео драйвера има проблем с поддръжката на Metro Exodus. Проявява се в силни фризове и лаги. Потребителите, които върнаха драйверите на видеокартите, забелязват повече комфорт в играта и замръзването почти престава да се появява.

Как да върнете драйвера:

 1. Щракнете с десния бутон върху „Старт“, изберете „Диспечер на устройства“.
 2. В секцията „Видео адаптер“ щракнете двукратно върху модела на дискретна видеокарта.
 3. В раздела „Драйвер“ щракнете върху бутона „Отмяна“.
 4. Посочете причината за отмяната и започнете процедурата.

Актуализирайте всички драйвери

Остарялата версия на драйверите може да причини забавяне. За бързо актуализиране на проблемния софтуер можете да използвате Driver Pack Solution. Достатъчно е да сканирате системата с нейна помощ и да инсталирате драйвера.

Промяна на графичните настройки

В настройките на самата игра има няколко полезни точки, които могат да подобрят стабилността на Metro.

 1. Активиране на DirectX 12. В настройките трябва да преминете от DirectX 11 на 12. За производителните графични карти новата версия на DirectX работи по-добре.
 2. Променете резолюцията на играта. Намаляването на този параметър намалява натоварването на компютърния хардуер, като по този начин предотвратява замръзването. Обикновено проблемите не се появяват при разделителната способност от 1280x720 пиксела.
 3. Намалена графика. Веднага задайте ниско качество и проверете колко добре работи играта. Ако няма замръзване, тогава можете да опитате да зададете средните настройки. Така ще се окаже да се намерят оптималните графични настройки без замръзване.
 4. Деактивирайте HDR и DirectX12. Когато и двете технологии работят заедно, могат да възникнат конфликти. Опитайте да преминете към DirectX 11 и деактивирайте HDR.

Проверка на вашия компютър за съответствие с минималните изисквания на играта

За да започне играта, разработчиците винаги посочват изискванията към компютъра, които са минимални. Това не означава, че компютър, който едва ли отговаря на изискванията, ще може да се справи добре с играта. Забавянията в Metro Exodus на такъв компютър ще бъдат норма и няма какво да се направи. За стабилна работа е по-добре да имате компютър с по-мощни функции.

Минимални изисквания:

 • система: от Windows 7;
 • процесор: Intel Core i5-4440 или еквивалентен;
 • графична карта: GeForce GTX 1050 или AMD Radeon HD 7870;
 • RAM: 8 GB;
 • дисково пространство: 59 GB.

Важно! Потребителите забелязаха, че играта е слабо оптимизирана за работа с графични карти Ge Force 1070 и 1070 Ti. Няма значение колко мощен е процесорът. Ако системата използва Ge Force 1070 или 1070 Ti, тогава играта със сигурност ще замръзне, въпреки че производителността трябва да е достатъчна. Не остава нищо друго, освен да очакваме поправка.

Какво друго може да ви помогне да премахнете лагите?

От коментарите на потребителите беше възможно да се идентифицират редица полезни действия, които помагат за отстраняване на проблема със замразявания:

 1. Актуализация на Windows. Въпреки поддръжката на Windows 7, играта много често работи нестабилно с нея. По-добре да инсталирате Windows 10. Най-вероятно това ще помогне.
 2. Деактивиране на фоновите процеси. Възможно е лъвският дял в системните ресурси да се изразходва от приложения, които работят на заден план. Натиснете комбинацията Ctrl + Alt + Del и затворете максималния брой програми за продължителността на играта.
 3. Промяна на опциите за изглаждане. Metro Exodus поддържа ръчната настройка на графичните настройки чрез конфигурационен файл. Трябва да минете по пътя: C: \ Потребители \ Вашият потребител \ Запазени игри \ metro exodus \ папка с името, където има много номера \ user.cfg и отворете този файл. Тя трябва да намали стойността на r_enum_ssaa. В някои случаи намалението от 10 на 8 помогна, играта започна да работи по-стабилно и да дава 50-60 fps. След като запазите файла, изберете го с левия бутон на мишката, задръжте Alt и натиснете Enter. Тук трябва да поставите отметка в полето "Само за четене". Приложете промяна.

Потребителят вече разполага с необходимите инструменти за премахване на Metro Exodus замръзва. Остава само да се възползвате от тях и да започнете да се наслаждавате на играта.

Интересни Статии