Всичко за услугата „Поръчайте съдържание“ и как да я деактивирате в 9731 Beeline

Редовното изчезване от потребителския акаунт от 30 рубли всеки ден е повод да помислите за свързан тарифен план. На месец се натрупва доста прилична сума - 900 рубли. Ако се обадите на мобилния оператор, той ще ви информира, че потребителят е активирал независимо „Поръчай съдържание“, като се обади на 9731. Услугата се плаща ежедневно в размер на 30 рубли / ден. Операторът няма да приеме възражение, че абонатът не е извикал този номер, неговата база данни е друга. Защо се свърза „Съдържание за поръчка“, какво включва услугата и как да я изключа?

Платени абонаменти

Телекомуникационните оператори печелят главно от предоставянето на комуникационни услуги за абонати и свързването им към мрежата. Друг голям дял от приходите са платени абонаменти за различни услуги: изпращане на SMS, известия през Интернет, предоставяне на новини, неограничена музика. Изброените видове услуги се доставят с определена редовност срещу заплащане.

Повечето от платените услуги се подменят лесно, цялата информация е онлайн и абсолютно безплатна. Как да накарам абонатите да плащат за безплатна информация? Всичко е доста просто и не съвсем честно. За по-голяма яснота можете да разгледате всичко стъпка по стъпка.

Тъй като оператор на Билайн налага платени услуги:

  1. Компанията сключва споразумение с друга интернет компания за резервиране на различни четирицифрени кодове.
  2. Мобилният оператор има достъп до функцията Mobile Click за активиране на абонаменти.
  3. Компанията свързва абонаменти за голямо разнообразие от връзки и действия. Човек може да затвори известието в браузъра или да отвори новините и по този начин да активира услугата.
  4. След като кликнете върху активните елементи с „мобилно кликване“, компанията незабавно прикачва платена услуга към номера. Не е изключение и абонамент за „Поръчай съдържанието“. Освен това операторът постоянно приспада определена сума от сметката.

Обикновено Beeline уведомява потребителя за активирането на услугата, но често известието дори не стига до абоната. Те научават за връзката на услугата само при редовна проверка на акаунта и след обаждане до оператора. Поради трикове, операторът получава стотици хиляди рубли всеки ден.

Какво е поръчка за съдържание?

Под тази услуга се разбира предоставянето на достъп до платено съдържание. Потребителят може да гледа изображения, шеги, хороскопи и др. Услугата е свързана чрез „мобилно щракване“. На месец приблизителната цена за използване на услугата е 900 рубли.

Характерна особеност на абонамента за тази услуга е, че абонатът почти винаги не забелязва връзката му. Beeline не използва потвърждение за абонаментна връзка. Ако имате късмет, абонатът веднага ще разбере за свързване към услугата чрез SMS, но често това не се случва. Потребителите на мобилни устройства ще научат за „Поръчката на съдържанието“ само след достигане на отрицателно салдо в акаунта.

Ако абонатът започне да се оплаква от подобна измама, операторът мие ръцете си и се отнася до вирусна инфекция. Твърди се, че това е вирус, който направи щракване за потребителя и свърза услугата. Операторът не се срамува да говори за вируси в случай на стари телефони. Те дори нямат операционна система, като цяло вирусите няма къде да работят.

За да разберете за всички услуги, свързани с номера, трябва да се обадите на * 110 * 09 #. Като отговор ще дойде SMS съобщение.

Как да се отпишете от услуга?

Услугите, доставени от номер 9731, са най-често свързани по измамна схема. Жертвите на оператора губят доста голяма сума пари и не могат да си ги върнат. Пробният процес е изключително уморителен и не гарантира положителен резултат. Въпреки че няма да работи за връщане на парите, е необходимо да се деактивира услугата без провал.

Как да изключите „Поръчай съдържание“:

  • Изпратете SMS на номер 9731, в текста на съобщението посочете „СТОП“ без кавички. Това действие отписва потребителя от всички платени абонаменти, доставени от LLC „Informpartner”;
  • Отидете в офиса си на официалния уеб ресурс на оператора или отворете акаунт на вашия смартфон. В раздела „Услуги“ в секцията „Свързани“ трябва да намерите подходящата услуга и да я изключите;

  • Свържете се с оператора на Beeline на 8-800-7008378. Операторът трябва да бъде помолен да изключи наложената услуга;
  • Отидете до всеки клон на Beeline и помолете служителя да изключи абонамента.

По този начин услугата "Поръчай съдържание" е друг начин за получаване на пари от потребителите. Всички услуги от номер 9731 трябва незабавно да бъдат изключени, в противен случай цената на мобилните комуникации ще се увеличи значително. Изключително трудно е да се преборим с измамите от страна на Билайн, като единственият изход е да сменим оператора.

Интересни Статии