ТОП 12 офлайн игри за Android

Производителността на съвременните Android смартфони достигна невероятно високи нива. Например, на пазара на мобилни игри все по-често можете да видите хитови проекти от минали години, които са пренесени - а в някои случаи и графично модифицирани - на съвременни мобилни телефони.

Има обаче и друга, не толкова приятна тенденция в мобилните игри: повечето Android игри изискват непрекъсната интернет връзка, за да работят. Много потребители не са ентусиазирани от това изискване и затова понякога те се вдигат с глава в Google Play в търсене на някои офлайн играчки, които не изискват вечно активен Wi-Fi и не им показват безкрайни потоци от реклама.

В днешната статия ще разгледаме дванадесет от най-добрите игри в Google Play с вас, за които няма да е необходимо да се свързвате с интернет за работата си. По очевидни причини, пренесените версии на вече споменатите хитове няма да се появят в този списък.

Асфалт 8: въздушен

Издаден през 2013 г., Asphalt 8: Airborne остава една от най-популярните състезателни игри в Google Play до ден днешен. Ще откриете спиращи дъха състезания, по време на които колата ви буквално ще лети десетки метра във въздуха и ще се върти като юл в нея, в която умело поставените по трасето ски скокове ще й помогнат.

Говорейки за писти, в Asphalt 8: Airborne ще намерите огромен брой наистина изработени и графично ненадминати състезателни писти: Невада, Исландия, Токио, Френска Гвиана, Лондон, Барселона, Алпите, Венеция и Лазурния бряг. Играта съдържа няколко коренно различни състезателни режима. Например, ако сте любител на класиката, тогава определено ще ви хареса състезанието с кръг-робин, а ако искате нещо екзотично - режимът на заразяване.

Освен всичко друго, Asphalt 8: Airborne е готов да предложи на своите играчи впечатляващ парк от превозни средства: от незабележителни седани до многомилионни суперкари, които могат да ви изстрелят директно до Луната. Общо в играта има 237 автомобила, сред които, внимание, има и мотоциклети. Можете буквално да прекарате часове в осмия от асфалта - всички без интернет връзка.

Нарежете въжето

Друга тествана във времето играчка за Android е пъзелът Cut the Rope, който бе пуснат преди осем години и дори получи продължение, представено от Cut the Rope 2. Интересен факт: руската компания ZeptoLab е отговорна за разработването на тази игра. Рядко руските интерактивни развлекателни проекти стават толкова популярни, казваме ви.

Така че, в Cut the Rope ще наблюдавате чудовището Om Nom, който наистина обича да се наслаждава на всякакви сладкиши: ярки близалки, розови понички и меки кифли - всичко е по негов вкус. Вашата задача като играч е да нахраните Om Nom с тези сладкиши. Нивото в Cut the Rope изглежда като правило по следния начин: някаква сладост виси на въжетата и трябва да го отрежете от това въже, така че да попадне право в устата на Om Nomu.

Въпреки това, не мислете, че играта ще се ограничи само до въжета: докато напредвате през нивата, ще се появят много допълнителни елементи, които значително ще усложнят пъзелите, например сапунени мехурчета, охлюви, въздушни възглавници, които могат да уловят вятъра и т.н. и т.н. Десетки нива ви очакват във всяко от петнадесетте тематични места. Е, ако това не ви е достатъчно, тогава Cut The Rope 2 ви очаква - продължение на тази прекрасна игра.

Приют за подслон

Fallout Shelter е най-добрият подарък на Bethesda за играчите на мобилни устройства. Имали ли сте някога желание да сте Рейнджър на собствения си Трезор във вселената Fallout? Fallout Shelter може напълно да изпълни това желание. И какви отговорности трябва да поеме Рейнджърът? Ще трябва да поемете контрола над целия подземен Трезор и неговото население, чието максимално количество може да достигне стойност от двеста души. Започвате с малък брой жители за Сейфа, но с времето нови жители ще дойдат на прага ви от Пустинята, които можете да приемете или да оставите навън.

Всички жители на приюта имат свои уникални характеристики и умения, благодарение на които ще бъдат по-подходящи за определено занятие. Има ли един жител с висока интелигентност? Изпратете го да работи в лаборатория или пост за оказване на първа помощ. Намерихте ли жител с висока сила и издръжливост? Време е да му дадете оборудване и да го изпратите да изследва безкрайните американски пустоши. Системата за изпълнение е класическа СПЕЦИАЛНА от другите игри Fallout, така че определено няма да се объркате.

В допълнение към управлението с жителите на трезора, ще трябва правилно да разпределите извлечените ресурси (вода, храна, капаци и електричество) и да изградите допълнителни помещения за различни цели за вашия Vault, които могат да бъдат подобрени или комбинирани помежду си, създавайки по-модерна версия на малката стая. Също така, не забравяйте за различните заплахи отвън: радаракан, радкорспиони, мол плъхове, ухапци и дори нападатели. В Fallout Shelter можете лесно да прекарате десетки часове в разработването на вашия Vault.

Subway surfers

Разработен през 2012 г., Subway Surfers стана истинският крал на жанра бегач. Subway Surfers започва с факта, че вашият герой се опитва да нарисува графитите си върху един от вагоните на влак, стоящ на железопътните коловози. В този момент обаче полицай с куче го забелязва и започва интензивно преследване, в което героят трябва да бяга от преследвачите си, като избягва различни препятствия по пътя: други коли, движещи се влакове, сигнални устройства и т.н.

Идеята на играта е, че трябва да избягате доколкото е възможно, без да се блъскате в обектите, срещани на пистите. Ако се натъкнете поне веднъж на нещо, полицаят и неговият зъбен приятел ще ви хванат и състезанието ще приключи. По пътя ни ще срещнете монети и различни полезни бонуси, например магнит за привличане на монети едновременно от три ивици. Разбира се, има различни бустери в Subway Surfers, които помогнаха да улесните бягането си за ограничено време, например ховърборд, който ще ви даде възможност да се блъснете в нещо веднъж и да не бъдете хванати.

Също така си струва да се спомене, че играчът има на разположение 16 играещи се героя, които са коренно различни един от друг и имат две уникални скинове, както и огромен брой задачи, за които ще трябва да изпълнявате различни действия по време на състезанието. Subway Surfers е силен кандидат за най-добрата офлайн игра за Android в този списък.

Smash хит

Smash Hit от програмиста Mediocre много дълго време не излезе от върховете на Google Play и има напълно разбираема причина: играта има невероятно проста, но в същото време уникална концепция. В Smash Hit контролирате „камера“, летяща на различни нива и вашата задача е да счупите стъкло. Преди началото на нивото ви се дава определен набор от метални топки, които хвърляте в правилната посока, като докоснете екрана.

Удрянето на сини кристали увеличава броя на наличните топки и блъскането в предмети на нива ще ви накара да загубите топки. Губите, ако броят на топките достигне нула. Нивата стават по-трудни с движението и камерата ви започва да се движи по-бързо. Огромен плюс на Smash Hit е, че играта има отличен физически модел, така че чупенето на стъкло е невероятно забавно, което също помага при висококачествен звук.

Освен всичко друго, играта има няколко режима: Дзен, Класически, Тренинг, Ад, Срещу и Сътрудничество. Препоръчваме ви да обърнете внимание особено на режима на Дзен: в този режим на игра няма да е необходимо да се притеснявате за наличието на топки или препятствия по пътя ви - бийте чашата за ваше удоволствие.

Сянка на сянка 2

Борбата с мобилни телефони е болезнена тема за дискусия сред много геймъри. Ако някакви бойни игри излязат на смартфони, тогава те рядко, когато се окажат поне задоволителни. Shadow Fight 2 обаче е изключително успешна бойна игра за вашия мобилен телефон, която може да ви държи заети с часове. Друг забележителен факт: SF2 е създаден от руска компания, наречена Nekki. Може би сте запознати с някои от нейните творби.

И така, в Shadow Fight 2 вие поемате контрола над Shadow - бивш легендарен боец, героят от първата част, който нямаше късмета да се натъкне на Портата на сенките и да ги отвори, в резултат на което той се превърна в истинска сянка и пусна куп демони в света. Сега неговата задача е да победи многобройни противници и да се опита да затвори Вратата на сенките, като по този начин си възвърне предишното тяло. Като цяло сюжетът не е по-лош и не по-добър от всяка друга бойна игра, която не може да не зарадва.

В Shadow Fight 2 ще срещнете яростни битки с голямо разнообразие от врагове и ще бъдете приятно изненадани от наличието на леки RPG елементи в играта: можете да оборудвате своя герой с определени способности, оръжия и дори броня. Вярно е, че в играта има някакво персонализиране. Освен всичко друго, играта има няколко режима: сюжет, турнир, дуел, оцеляване и тестване.

Светът на goo

Светът на Goo е разработен само от двама души - Кайл Геблер и Рон Кермел, имигранти на електронно изкуство. На кои платформи тази играчка не е била: Wii, Windows, Mac OS X, Linux, iOS и съответно Android. World of Goo е страхотна пъзел игра, в която трябва да помагате на Guu живи топки, които удрят определен остров чрез тръбна система.

С помощта на тези топки можете да създадете различни форми, за да постигнете желаната цел. Освен всичко друго, има няколко вида топки Guu, които имат специални свойства. Цялата игра е разделена на четири епизода и един епилог и като цяло те са готови да предложат на играча до 48 нива. Всеки от епизодите има свой уникален стил и саундтрак.

Мъртъв спусък 2

Любовен ужас за оцеляване със зомбита? Ако отговорът е да, тогава Dead Trigger 2 определено ще ви хареса. Препоръчваме ви да започнете с втората част на Dead Trigger: тя съдържа поне някаква сюжетна кампания и по-сложен геймплей, в сравнение с предишната итерация. Сюжетът тук е прост като пет цента: епидемията от зомби вируса е обхванала света и трябва да оцелеете в този апокалипсис.

Докато напредвате през играта по пътя си, ще срещнете различни герои, които могат да помогнат в тази трудна ситуация, и дори огромни чудовища, които са много различни от всички обикновени зомбита. В Dead Trigger 2 ви очакват 36 исторически мисии на различни места: Северна Америка, Африка, Азия и Европа. Територията на САЩ ще се превърне в тренировъчна площадка за вас, където играта ще ви разкаже за нейната механика и други тънкости.

Освен всичко друго, ще намерите много оръжия, вариращи от близките оръжия, пистолети, PP и завършващи с по-екзотични модели и допълнителни задачи от различни видове: нападение, отбрана, доставка на ресурси, доставка на гориво, операции, сигурност, намиране и обезвреждане, ескорт и Арена на смъртта, Dead Trigger 2 ще се хареса на всеки фен на стрелците и зомби темите.

Растения vs. Zombies

Растения vs. Zombies е играчка, изпробвана във времето от PopCap, пусната на огромен брой платформи, включително смартфони с Android. Имате къща (или друг предмет) и я предпазвате от нападението на зомбита с помощта на живи растения - отбранителна кула в най-чистия й вид. На разположение на играча има няколко групи, в които той може да посади определено растение. Всяко растение има уникален външен вид и способности, например слънчоглед ще ви помогне бързо да съберете слънчевата енергия, необходима за засаждане на други растения, или грах, който ще стреля зомбита с грах.

Зомбитата също се различават едно от друго: има бързи зомбита, зомбита с броня, големи зомбита, зомбита с полюс и т.н. и т.н. Първоначалните нива се държат близо до типична къща, но докато напредвате, ще започнете да се биете със зомбита на други места. Заслужава да се спомене и една важна характеристика на Plants vs. Zombies на Android: той е напълно безплатен. Без реклами или микротранзакции в играта - такъв подарък за геймърите от PopCap и Electronic Arts. И когато станете майстор на градинарството, Plants vs. Zombies 2, който подобри много стари идеи и добави много нови.

ездач

Преминаваме на територията на игри, които са идеални за убиване на време. Rider е игра с един бутон, създадена от Ketchapp. През последната година този разработчик стана доста популярен в услугата Google Play, тъй като създава доста добри игри със сравнително уникални концепции, например Knife Hit, който от известно време е в върховете на безплатните игри. Така че в Rider управлявате мотоциклет, който се движи по безкраен път, пълен с различни препятствия, капани и скокове.

Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху дисплея на вашия смартфон, за да накарате мотоциклета да се движи. В началото може да изглежда, че Rider е изключително проста игра, обаче, колкото по-напред се движите по пътя, толкова по-трудно става. Освен това играта е в състояние да ви изненада приятно с наличието на огромно количество всякакви превозни средства, което се отваря чрез изпълнение на странични задачи, от които има невероятно количество, и събрани кристали. Rider е идеалният кандидат за играта, когато трябва да минете час или два.

Приключението на Алто

Уморени от работа и искате да се отпуснете правилно? Създадена от Noodlecake Studios Inc, тази игра прави трайно първо впечатление на играча поради уникалния си графичен стил и красив саундтрак, който рядко се вижда в играта за Android. Приключението на Алто е прекрасна играчка за момче на име Алто, с което ще сърфирате в заснежен хълм на сноуборд в преследване на ламите, избягали от селото.

Целта на играта е да направи възможно най-голямо разстояние и да хване колкото се може повече лами. По пътя ви ще има камъни, скали, гирлянди със знамена, по които можете да се плъзнете и много други препятствия. Също така по пътя ще бъдат разпръснати монети, които можете да събирате и купувате определени бонуси върху тях, полезни предмети, например, магнит или бариера и, разбира се, лами.

За разнообразие от геймплей в играта има редица цели, които трябва да изпълните по време на състезанието, за да повишите нивото си. Също така, не забравяйте за специалното приключение на Алто в приключение на Дзен, което ви позволява да тръгнете на безкрайно пътешествие: нямате цели, можете просто да се плъзгате по сноуборда и да се наслаждавате на музиката. Ако играта ви харесва, но предпочитате по-топъл климат, опитайте наскоро издадената Одисея на Алто.

вектор

Vector е друг успешен проект от Nekki, чийто графичен стил беше частично заимстван от Shadow Fighter. Този път ще трябва да поемете ролята на определен човек, който иска да се измъкне от упоритите лапи на тоталитарната система и Биг Брадър с всички сили. Играта започва с това, че скочите през прозореца на офис сградата и започнете да бягате от човека, който тича след вас, чиято задача е да ви върне на предишното си място.

Vector има изключително сложна анимационна система, така че скачането по покривите на сградите е удоволствие. Играта е разделена на 40 различни писти за всяко състезание, в края на които ще получите от една до три звезди. По време на пасажа ще научите много движения в паркур, които се извършват чрез елементарни прекарвания на дисплея на смартфона. Можете ли все още да избягате?

Интересни Статии