Робот „Lubobot” - виртуалният Tamagotchi се превръща в реалност

В съвременната роботика има много различни посоки. Представителите на всеки от тях създават роботи, които се различават по своята функционалност. Някои коли са направени за военни цели, други, точно обратното, са напълно спокойни и изпълняват, например, функциите на домашни любимци. Във втория случай роботите са надарени с необичайни за тях човешки характеристики.

Това чудо на технологиите няма да остави никого безразличен!

Японската роботика изобрети Lubobot. На английски името му звучи като Lovot. Основната задача на тази играчка е да се превърне в истински домашен любимец за човек.

Роботът достига височина от 30 см. Производителите твърдят: това не е само парче метал. При близък контакт със сигурност ще възникне съчувствие. Любобот дори може да реагира на допир благодарение на вградени сензори и видеокамера на главата си, която улавя движението.

Ето още няколко интересни функции на Lovot:

  • Движи се поради малки крака-колела,
  • Има интересни оживени очи,
  • Може свободно да се движи с ръце.

Той обаче не може да се използва за други цели: роботът вече не може да прави нищо. Това едва ли е сериозен недостатък, тъй като Lyubobot се справя с основните функции с гръм. Както всеки домашен любимец, той ще очаква собственикът да се грижи за себе си.

Създателите казват, че прегръщайки Ловот, човек чувства приятни топли усещания. Но няма информация за наличието на вградено вътрешно отопление.

Кога ще стане налична поръчката?

Роботи като Lubobot вече са създадени. Най-известният модел е кученцето Айбо от Sony.

Възможността да поръчате Lovot ще се появи точно на другия ден. Първоначалната цена на робота ще бъде малко над три хиляди долара. Необходимо е да се вземе предвид доставката, цената на която при продължително транспортиране е доста висока.

Известно е също, че в началото на есента на 2019 г. закупуването на два робота в комплект ще бъде по-евтино - само 5200 долара .

Интересни Статии