Ръководство за чест: как да се отблъснат и да пробият отбраната

Ако играта се основава на меле, тогава няма нищо по-важно от способността за блокиране, а способността да се блокира „правилно“ е още по-важно. Знаете ли какво може да бъде още по-важно? Това е способността да се отблъсквате, което ви позволява не само да избегнете нанесените щети, но и да използвате атаката на противника срещу него. Точно както в истински ръкопашен бой, където ще използвате тези малки, почти незабележими движения или събития, за да спечелите предимство. За Honor има за цел да възпроизведе тези усещания от ръкопашен бой и именно поради това паррирането, избягването и нападението са много важни.

На първо място, трябва да научите как да четете анимации в играта. Горещо препоръчваме да преминете през обучение в играта и наистина да научите работата на нейния механик. По-специално обърнете внимание на анимацията на игрите, тъй като това е необходимо, за да разберете по-добре какво ще бъде написано по-долу. Най-добрият начин да свикнете с анимациите в играта е да практикувате блокиране, поне за начало.

Ако се замислите, For Honor е вид класическа бойна игра. Може да си мислите, че тази игра е по-скоро като някакъв вид стрелец на Арена, но само с мечове. Но анимацията в играта заема доста важно място и поради това тя може да се сравни с такива класически бойни игри като Tekken или Street Fighter.

Как да се откажа за чест

Парирането може да ви донесе огромно предимство в битката. Помнете всички игри, които имат пари. Поредица от игри на Dark Souls веднага изскача в мислите ми, игри, в които способността да отблъсквам вражеските атаки направи истински майстор от играч.

Така че, в „За чест“, отбиването също е много полезно и най-важното - не толкова трудно, за разлика от Тъмните души. За да изпълните пари, трябва само да извършите тежка атака в посока на атаката на опонента си.

Показателите на атаката на врага под формата на червени стрелки също ще ви се притекат на помощ. Както можете да видите, всичко е съвсем просто. Ударете в посока на вражеската атака с тежък удар и ще извършите действие, наречено париране.

Естествено, имате нужда от нещо повече от просто знание за умението. Трябва непрекъснато да се преследва. Най-вероятно ще умирате постоянно от вражеска брадва или меч в опит да се отблъснете от нея. Но с течение на времето несъмнено ще се научите да правите това.

Разделил врага, първо, вие го вземете изненадващо, тъй като малко хора очакват противника му да парира атаката, добре, максимумът е да го избягва или блокира. Второ, ще получите предимството, че можете да нанесете удар. Трето, след като завършите пари, ще можете да пробиете блока на врага. Като цяло паррирането е доста удобно умение, което може да ви помогне в огромен брой ситуации.

Да се ​​върнем малко към мястото, където споменахме за подобно действие като пробиване на отбрана. Това е и игрално умение, което може да ви осигури предимство на бойното поле. Нека да преминем към това.

Как да разбиете вражески блок в For Honor

Това умение е също толкова важно, колкото парирането, ако не и по-важното. Както се вижда от самото определение на умението, можете да пробиете защитата на противника и по този начин да го оставите напълно отворен за кратък период от време. Комбинира се много добре с пари.

Но има още по-полезно умение - Прекъсване на пробив през отбрана или прекъсване на пробив на стража. Това движение ще ви позволи да отмените проникването на вражеския блок, което в повечето ситуации буквално ще ви спаси живота в битка.

Доста лесно е да прекъсна блоково проникване, но проблемът е малко по-различен - кога трябва да натисна бутон за това движение? Работата е там, че ако го натиснете твърде късно или твърде рано, тогава определено ще се сблъскате с лицето с нещо тежко или остро.

И така, има един определен момент по време на противника да пробие блока, на който трябва да се обърне внимание. Щом врагът люлее към вас и чуете характерния звук на сблъсък между оръжие и вашия герой, точно в този момент трябва да натиснете клавиша, за да прекъснете навлизането на блока.

Това е всичко. Не се изискват сложни ръководства или описания за това как да извършите тези действия. Всичко, което трябва да научите е, че ще отнеме известно време, докато се научите как да парирате добре и да прекъснете пробиването на защитата. И също така не забравяйте да преминете през игровото обучение, тъй като там ще бъде показано с помощта на кои бутони какво можете да направите изобщо. Всичко, от което се нуждаете, е практика, практика и отново практика. Всъщност, както с истинските бойни умения.

Интересни Статии