Решение за липсващия файл bink2w64.dll на компютъра

Искате да изтеглите този файл, най-вероятно поради факта, че видяхте доста неприятна грешка на вашия монитор за отсъствието на bink2w64.dll на вашия компютър.

Искате ли да знаете за какво става въпрос за този файл? Обикновено би било препоръчително да разберете, преди да поставите нещо в системата си. И така, какъв файл имаме нужда?

На първо място, трябва да се отбележи, че bink2w64.dll е динамично свързана библиотека, чиито услуги могат да се използват от много програми на вашия компютър едновременно. Самият файл е видео кодек на Bink, разработен от RAD Tools в началото на 2000-те.

Идеята да го изтеглите от вас възникна най-вероятно след като получихте грешка за отсъствието на bink2w64.dll и можете да я получите по време на старта на някоя играчка.

Най-вероятно играта, която стартирате, има начален екран за пръскане на видео, който изисква същият bink2w64.dll кодек за игра. И тъй като играта не можа да получи достъп до този файл, системата ще ви покаже грешка, която може да казва следното:

Програмата не може да бъде стартирана, защото bink2w64.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

или дори нещо по-впечатляващо:

„C: \ Windows \ system32 \ bink2w64.dll“ или не е проектиран да работи в Windows, или съдържа грешка. Опитайте да преинсталирате програмата с помощта на оригиналния инсталационен носител или се свържете със системния администратор или доставчика на софтуер за поддръжка.

По принцип системата буквално ви казва, че е имало проблеми с файла и не може да има достъп до него. За да разрешите този проблем, можете да опитате по два начина: инсталирайте кодечния пакет от официалния уебсайт RAD Game Tools, до който можете да получите достъп чрез тази връзка, или го изтеглете и инсталирайте във вашата система. Това са двата най-ефективни метода. Нека разгледаме по-подробно второто.

Как да инсталирате bink2w64.dll на компютър?

  • На първо място, трябва да изтеглите bink2w64.dll от връзката по-долу.
  • След това копирайте този файл в папката на играта, която преди това ви показа грешката.
  • След това опитайте да стартирате играта. Ако грешката все още се появи, можете да опитате да регистрирате този файл в системата.
  • Натиснете комбинацията Win + R и въведете regsvr32 bink2w64.dll в прозореца, който се показва .
  • След като регистрирате файла, грешката трябва да изчезне и можете да започнете играта.

Интересни Статии