Решаваме грешката "1058-4" при инсталирането на Microsoft Office 2013

Грешка "1058-4" възниква при инсталиране на Microsoft Office 2013 на компютри, работещи с модерни версии на Windows. Тази грешка може да бъде причинена от следното: повредени системни файлове, антивирус, стриктна политика на защитната стена на Windows, по-ранна версия на Microsoft Office на компютър и други.

Начини за разрешаване на грешката "1058-4"

Метод №1 Премахване на вече инсталиран Microsoft Office

Най-честата причина за тази грешка - и други подобни - е наличието на различна версия на Microsoft Office в системата. Версията по-горе, по-долу - няма значение. Ако искате да инсталирате Microsoft Office 2013 на вашия компютър, препоръчително е да се отървете от вече инсталираната версия. Премахването на стара версия на офиса е доста лесно чрез раздели на системата като „Програми и функции“ или „Програми и функции“, ако сте щастлив собственик на Windows 10.

Метод номер 2 Деактивирайте антивирус

Но мислили ли сте някога, че вашият антивирус предотвратява инсталирането на офис 2013? Вярно е, че някои антивирусни програми понякога могат да започнат да блокират почти всеки файл, дори системни файлове. Възможно е файловете на Microsoft Office 2013. също да са били блокирани. Деактивирайте активната защита на вашия антивирус чрез неговите настройки (местоположението зависи от програмата) и вижте дали грешката „1058-4“ изчезва.

Метод номер 3 Деактивирайте защитната стена на Windows

Друга потенциална причина за грешката е защитната стена на Windows. Вероятно не сте знаели това, но по време на инсталацията Microsoft Office 2013 използва вашата мрежова връзка, за да изтегли необходимите файлове. Защитната стена може да блокира тези изтегляния от инсталатора на MO13, което води до грешка "1058-4".

Опитайте да деактивирате вашата защитна стена на Windows:

  1. отворете контролния панел;
  2. Отидете в секцията Защитна стена на Windows.
  3. кликнете върху „Включване или изключване на защитната стена на Windows“;
  4. поставете отметка в квадратчетата за деактивиране на защитната стена и затворете прозореца.

Опитайте да инсталирате Microsoft Office 2013 отново.

Метод номер 4 Поправете системните файлове

За съжаление, грешката "1058-4" при инсталирането на Microsoft Office 2013 може да възникне поради грешка на повредени системни файлове на Windows. Използвайки най-полезната помощна програма SFC, можете да сканирате системни файлове и да се опитате да ги възстановите, ако е възможно. За да стартирате SFC, се нуждаете от следното:

  1. натиснете Windows + R;
  2. напишете “sfc / scannow” и натиснете Enter;
  3. изчакайте програмата да завърши работа и рестартирайте компютъра.

Ако повредени файлове присъстваха на вашия Windows, най-вероятно те би трябвало да бъдат поправени. Опитайте да инсталирате Microsoft Office 2013 и проверете дали грешката „1058-4“ продължава.

Интересни Статии