Пътеводител петък 13-ти: Съвети за съветници за оцеляване

Да знаеш как да оцелееш в петък 13-и е най-мощното оръжие в играта, което можеш да притежаваш само. Ако обаче нямате тези знания, няма да можете да избягате от Джейсън. Не можете да живеете дълго като съветник, освен ако не знаете как да оцелеете в петък 13-и. Джейсън има куп предимства в абсолютно всеки мач, така че да бъдеш съветник далеч не е лесна задача. В тази статия обаче ще ви разкажем как да оцелеете под натиска на това чудовище в хокейна маска.

И така, целта на съветника е да избяга от игралната карта от убийствените импулси на Джейсън. Това всъщност е всичко. Това ще правите в играта. Има много начини, по които можете да завъртите бягството, но има и куп неща, които са опасни за играча. В никакъв случай не трябва да се опитвате да се биете с Джейсън. Само ако нямате друг избор.

Обадете се в полицията

Предварителни

  • Намерете кутията за предпазители за телефонната линия.
  • Намерете предпазител за телефонната линия.
  • Поправете кутията с предпазители.
  • Отидете до телефона.
  • Обадете се в полицията.
  • Отидете в полицията, преди Джейсън да ви убие.

Най-лесният начин да оцелеете и да спечелите мача като съветник е просто да се обадите в полицията. За съжаление тази задача не е толкова проста, колкото може веднага да изглежда. За да се обадите в полицията, трябва да намерите къща с предпазител за телефонната линия. Най-често ще намерите това устройство от външната страна на къща, която вече е счупена и пуши.

За да оправите телефона, трябва да намерите предпазител за това устройство, което обикновено се намира в най-близката къща. Започнете да търсите всички най-близки къщи, докато не намерите този съкровен предпазител. След като е в ръцете ви, върнете се обратно към кутията с предпазители и я поправете. Обикновено самият телефон се намира вътре в къщата, на която се намира кутията за предпазители на телефонната линия. Затова тичай в къщата и се обади в полицията!

След като бъде извикана полицията, ще трябва да изчакате пет цели минути, докато те се притекат на помощ. Докато чакате полицията, трябва да се насочите към главната магистрала, която се намира в самия край на картата. Ако не сте намерили карта, просто следвайте пътищата, докато не ви отведат до главната магистрала.

Опитайте се да стоите възможно най-близо до магистралата, докато пристигне полицията. След като изчакате пристигането на полицията, се насочете към тях по главния път, но внимавайте, тъй като най-вероятно Джейсън ще ви чака в Полицията и ще атакува всички, които се осмелят да се приближат до това място. Най-доброто решение е да се доближите до мястото на пристигане на полицията, преди тя да пристигне там, за да не се налага да претичате цялата карта.

Оправяне на кола или лодка

Предварителни

  • Намерете кола или лодка.
  • Намерете гориво за кола или лодка.
  • Намерете ключовете за колата или винта за лодката.
  • Махнете се с кола или отплавайте с лодка извън картата.

Най-големият проблем, когато се опитвате да избягате с кола или лодка, е количеството време и усилия, необходими за фиксирането на тези транспорти. Ще ви трябва и наистина добре координиран екип, който ще направи всичко бързо и правилно. Първо трябва да намерите карта или сами да намерите кола / лодка. Картата ще ви покаже къде точно се намира колата или лодката, но обикновено един от играчите все още се появява на картата в близост до тези обекти.

Веднага щом намерите едно от превозните средства, ще трябва да намерите ключовете от колата (или винта за лодката) и горивото. Обикновено можете да намерите някои от тези предмети в близките сгради. Потърсете шкафчетата за ключовете на автомобила и определено ще ги намерите там. Горивото и витлите обикновено се намират някъде навън на картата. Ще трябва да се лутате из картата, преди да съберете всички предмети, от които се нуждаете. Трябва също да се отбележи, че не можете едновременно да носите предмети и оръжия за бягство. Ще трябва да носите едно нещо, така че не се натъквайте на Джейсън веднага щом вземете нужните неща.

С намерените предмети да избягат, трябва да поправите определено превозно средство. Това е още една мини-игра, която ще изисква да кликнете върху един от двата бутона в точното време. Всеки път, когато натиснете грешен бутон, ремонтът на транспорта ще отнеме по-дълъг период от време и Джейсън ще може да почувства вашите действия, ако той е достатъчно близо.

Ремонтирайки избрания транспорт, можете да избягате върху него от лагера. Избраният вид транспорт ще определи броя на хората, които можете да вземете със себе си. Автомобилите могат да приемат двама или четирима души, докато лодка, обикновено, може да побере само двама. За да се обадите на група и да съберете всички елементи по-бързо или да съберете всичко сам и да спасите само живота си - изборът е изцяло ваш.

Обади се на Томи Джарвис

След като поне един от играчите е убит или избягал, можете да намерите страхотно радио на CBS и да се обадите на Томи Джарвис за помощ. Един от играчите, който вече не играе, ще бъде избран на случаен принцип и ще се върне в играта вече под прикритието на Томи Джарвис. Този герой има засилени характеристики в сравнение с обикновените съветници, а също така се появява в играта с пушка. За съжаление в пушката има само едно зареждане, така че опитайте се да ударите целта по случай.

Томи Джарвис не е безсмъртен и призоваването му за помощ не е гарантирана победа. Ако вашата задача е да спечелите време или да убиете Джейсън, тогава Томи може да го осигури. Въпреки това, за да се отървете от Джейсън, ще трябва да опитате. Един изстрел не е достатъчен, така че ще трябва да се обедините с Томи, за да убиете чудовището. За да се справите с това, ще ви трябват много пушки. И ако вземете предвид, че всеки съветник може да носи едно оръжие, тогава ще ви трябва няколко души от групата или разпръснете други оръжия наоколо, за да можете да го вземете в случай на повреда на старото.

В идеалния случай Томи ще ви даде повече време за бягство. Ако застреляте Джейсън с пушка, той ще бъде неработоспособен много по-дълго, отколкото с помощта на друго оръжие в играта. Използвайте това време, за да се отдалечите колкото е възможно по-далеч от него, преди да се сети и да ви открие. Добре е да имате Томи под ръка, така че той да ви отведе до кола, лодка или полиция и в същото време да служи като разсейване за Джейсън.

Загубени елементи

Ремонт на кутия за кола, лодка или предпазител изисква някои специални елементи. За съжаление, ако умрете, докато имате един от тези предмети в ръцете си, той ще падне до вашето мъртво тяло. Намирането на вещи в къщи или в близост до тях е проста задача, но ако някой изпусне предмет след смъртта му, ще бъде невероятно трудно да намерите предмета, от който се нуждаете.

Ако имате затруднения с намирането на предмет, за да поправите кутия за кола, лодка или предпазител, отворете списъка с играчи и го разгледайте за присъствието на мъртвите. Има голям шанс някой от дъното просто да изпусне желания предмет и тогава трябва да намерите тялото му.

Бягство от Джейсън

Има два начина да се измъкнете от Джейсън, ако той ви грабне. Първото е да намерите сгъваемия нож и да го запазите в инвентара си. Докато го държите със себе си, вашият герой автоматично ще се забие с Джейсън, което ще му позволи да излезе от хватката си. Вторият начин е многократно да натиснете указания бутон веднага щом убиецът ви хване. За съжаление, ако Джейсън свърши довършителните работи, преди да започнете да се опитвате да се изплъзнете, тогава смъртта ви очаква. Обикновено можете да избягате от него за първи път, просто като щракнете върху бутоните, но Джейсън определено ще ви убие, ако го получите за втори път.

Избягването на Джейсън

Джейсън има огромен брой предимства, когато става дума за лов на жертвите си, но все пак има няколко точки, които ще ви помогнат да не бъдете убит. Ако тичаш, Джейсън ще те забележи по-лесно. И веднага щом хванете окото му, той ще може да ви открие вече на много по-голямо разстояние. Ако клякате и седите неподвижно, за Джейсън ще бъде по-трудно да ви намери. Той обаче ще ви намери, ако се приближи достатъчно до вас.

Влизането в къщата е най-сигурният избор, но щом се озовете вътре, ще трябва да чукате всички врати и да отворите всички прозорци. Имайте предвид, че шумът от вас вътре в сградата ще привлече вниманието на Джейсън. Цялата сграда ще бъде подчертана в червено, ако Джейсън използва способността си да тества шума, който издавате. Само защото сте в сграда, не означава, че ви е позволено да се движите по нея без последствия. Стойте в клека и се движете бавно, за да не създавате ненужен шум. Също така се опитайте никога да не излизате от къщата, като използвате вратата. Затворете ги, заключете ги и след това оставете отворен всеки прозорец.

Ако срещнете Джейсън, уверете се, че имате поне някакво оръжие. Удрянето на всяко оръжие може да забави Джейсън за кратко време. Обикновено това е достатъчно, за да можете да избягате от него и да се скриете в най-близката сграда, което би трябвало значително да усложни задачата му, дори да се използва специална способност. Работата е там, че ако сте вътре в сградата, тогава, разбира се, той може да я подчертае, но няма да знае за точното ви местоположение.

Ако чуете, че Джейсън се чупи вътре в къщата, тогава скочете през прозореца и бягайте. Най-вероятно той вече е използвал специалните си способности и тя е започнала разхлаждане, така че ще имате възможност да се скриете от погледа му. Всяка способност в играта има свое собствено прекъсване, така че трябва да вземете предвид този фактор, когато играете петък 13-и. Въпреки че имате възможност да убиете Джейсън, имате много малко предимства пред него. Така че е много по-лесно да се опитате да организирате бягство.

Интересни Статии