Полезни съвети за преминаване на Borderlands 3

Третата част на Borderlands много прилича на втората, така че повечето съвети все още остават уместни. Новата версия обаче има няколко функции, които трябва да се имат предвид преди започване на пасажа.

Първо, в обновената версия героят има почти пълна свобода на движение. Той може да се телепортира отвсякъде и по всяко време. Освен това, възползвайки се от бързо пътуване, можете незабавно да стигнете до колата си от всяка точка на картата. Този нов продукт е лесно да се пропусне на етапа на обучение, затова не забравяйте да прочетете съветите.

Второ, в обновената версия писмата и известията изобщо не са там, където обикновено са. Когато се появи известие за ново съобщение, натиснете бутона ESC и отидете в менюто на социалните мрежи. Съобщението ще бъде тук. Не забравяйте да го прочетете, тъй като вътре може да има полезни предмети или оръжия.

Трето, опитайте се да разширите инвентара си възможно най-бързо. За щастие има много възможности за това в играта, така че бързо да напълните раницата си не е проблем. В същото време се препоръчва да се намалят пътуванията до търговеца до минимум. По-добре да използвате подобрения и да разширите инвентара, а не да продавате излишно оборудване.

Има няколко други нюанса:

  1. В началото играчът може да няма достатъчно боеприпаси. Затова определено трябва да закупите 1-2 подобрения, за да увеличите броя на артикулите в раницата си.
  2. Не се опитвайте да завършите всички странични мисии, преди да напуснете определено място. Всички нива на бонус и задачи съответстват на опита на героя. По-добре е да отложите преминаването им до момента, в който вашият герой е по-напомпан, тогава наградата ще бъде по-осезаема.

Освен това в играта се появи полезна функция - система за пинг. Поглеждайки врага, трябва да задържите бутона X и тогава той ще бъде подчертан в червено, не само за отделен герой, но и за целия екип. Тази функция е особено полезна по време на хаотични стрелби. И като кликнете върху бутона на емоциите (клавиш Z), можете да предложите дуел.

Новата версия не се справи без известни затруднения. По-специално те се отнасят до екипировка на кожи за бижута и оръжие. В играта няма съответна секция за обучение, но да се справите с тази задача е съвсем реалистично. Например, за да оборудвате парче бижута, трябва да кликнете върху празния възел вляво от екипираното оръжие в инвентара си. По отношение на кожи за оръжия, трябва да изберете необходимия елемент, след това щракнете върху E за изучаване и X, за да оборудвате кожата.

Опитните играчи препоръчват да не забравяме за разнообразието от оръжия и техника. Това е често срещана грешка, която затруднява завършването на някои нива. Не забравяйте, че за да победите врагове от по-високо ниво, конвенционалната пушка може да не е достатъчна.

Aridium заслужава специално внимание. На долната палуба на Приюта има персонаж на Ърл, от който можете да си купите много необходими неща, но само за aridium, а на първите нива е изключително рядко. Не се притеснявайте за това: след преминаване през някои етапи на сюжета, този ресурс ще бъде напълно достатъчен. Ако вече сте стигнали до края на играта, тогава отделете време, за да стартирате режима „True Asylum Hunter“. Първо преминете през трите нива на режим Mayhem. Повтарящите се задачи ще ви помогнат да изпомпвате и събирате легендарни елементи от оборудването.

Интересни Статии