Не мога да чета iTunes Library.itl файл: как да го поправя

За пореден път инсталирайте iTunes на вашия компютър, можете да срещнете грешката „Файлът„ iTunes Library.itl не може да бъде прочетен, защото е създаден от по-нова версия на iTunes. “ Без значение колко пъти се опитвате да рестартирате собствената програма от Apple, тя няма да стартира нормално и на нейно място ще се появи грешка относно файла iTunes Library.itl.

Вероятно сте на загуба, тъй като преди инсталирахте iTunes на вашия компютър, той работи добре, но сега не започва, така че се появява някаква грешка. В тази статия ще се опитаме да ви обясним защо възникна този проблем и какво да направите, ако iTunes Library.itl файлът не може да бъде прочетен в iTunes.

Причина за грешка с "iTunes Library.itl"

Всъщност причината за грешката е доста проста - проблемът е във файла iTunes Library.itl, който всъщност фокусира вниманието ви в съобщението, прикрепено към грешката. Възможно е преди да сте използвали по-нова версия на iTunes на вашия компютър. Не ви хареса нещо в него и решихте да се върнете към предишната версия на програмата.

Ето тук възникна проблемът: въпреки факта, че сте изтрили новата версия на iTunes, файлът iTunes Library.itl остана от нея - и той просто не може да взаимодейства със старата версия на програмата. Такова, както се оказа, е елементарна причина. Къде се намира iTunes Library.itl файл? Можете да намерите този файл в C: \ Потребители \ [ВАШЕТО ИМОТ ЗА СМЕТКА] \ Музика \ iTunes \ . За да отговорите веднага на въпрос, който може да е възникнал в главата ви: файлът iTunes Library.itl съдържа данни за аудио записи, както и създадените от вас плейлисти.

Грешка "iTunes Library.itl не може да бъде прочетена ...": решения

Метод номер 1 Изтриване на папката iTunes

Най-лесният начин за отстраняване на грешката с файла iTunes Library.itl е да изтриете папката iTunes, намираща се в директорията C: \ Потребители \ [ВАШЕТО СМЕТКА] \ Музика \ . Изтрийте тази папка и опитайте да стартирате отново iTunes. И така, това, което току-що направихте, всъщност: изтрийте папката iTunes, която също съдържа файла iTunes Library.itl, и стартирайте програмата, за да създадете нов iTunes Library.itl файл, подходящ за неговата версия.

Метод номер 2 Създайте друга библиотека

Може да се случи, че предишният метод не се справи с грешката „iTunes Library.itl не може да бъде прочетена ...“. Какво трябва да правят потребителите тогава? Е, можете просто да създадете друга iTunes библиотека, което ще доведе до създаването на нов файл iTunes Library.itl, който определено ще отговаря на вашата версия на програмата.

Така че създаването на нова библиотека в iTunes е много, много просто: затворете iTunes, ако в момента работи, задръжте бутона Shift на клавиатурата и стартирайте програмата отново, независимо дали чрез пряк път или изпълнителен файл в главната папка - това наистина няма значение., Вместо да отваряте програмата както обикновено, ще видите малък диалогов прозорец с няколко опции.

Кликнете върху бутона „Създаване на нова библиотека“ и посочете новото му местоположение (можете да изберете стандартно). Веднага след като направите това, собствената програма на Apple трябва да започне без проблеми и iTunes Library.itl файлът ще се чете нормално от нея. Някои потребители обаче твърдят, че двата горепосочени метода не им помагат. Е, ако късметът не е на ваша страна - трябва да поразгледате с iTunes още малко.

Метод №3 Преинсталирайте iTunes

Третият и последен начин за разрешаване на грешката с файла iTunes Library.itl е най-лесният от всички. Идеята му е да преинсталира изцяло собствената програма iTunes, както и целия софтуер, който беше инсталиран в процеса. Знайте, че е по-добре да не преминавате към старата версия на iTunes веднага след използване на новата: почистете вашия компютър от следите на новата версия на iTunes и след това инсталирайте предишната версия, ако предпочитате.

По този начин можете да избегнете всякакви проблеми при стартиране на iTunes. Наред с други неща, трябва да се напомни, че не слушате всякакви съвети, които препоръчват да изтеглите iTunes Library.itl от източници на трети страни и след това да замените файла, разположен във вашата система, с него. Имайте предвид, че подобно действие може да причини голяма вреда на вашата операционна система. Надяваме се, че с този материал най-накрая можете да се отървете от грешката "iTunes Library.itl не може да бъде прочетена ...".

Интересни Статии