Най-добрите навигатори за Android

Навигаторът е изключително полезно нещо на пътя. Той елиминира неща като разпитване на различни маршрути и постоянно недоумение. Тази статия ще ви разкаже за най-добрите навигатори.

MAPS.ME

Този навигатор е правилният избор за тези, които често остават без мрежа. Навигаторът е доста способен да работи в режим "офлайн". Основата на тази помощна програма беше OpenStreetMap. Огромен брой снимки от различни места се изливат ежедневно в базата данни на този навигатор.

Всичко, което се изисква от вас, е само да изтеглите този навигатор и топографията, от която се нуждаете за него. Разбира се, можете да изтеглите всички данни, които се състоят от 345 държави и тежат 100Gb, но мисля, че нямате нужда от толкова много карти.

Навигаторът работи невероятно бързо, тъй като има технология за компресиране на файлове. Можете също да търсите местата, от които се нуждаете, директно на картата или да въведете точните координати.

Разработчикът на този навигатор непрекъснато подобрява своя продукт, въвеждайки в него допълнителна функционалност. Не толкова отдавна в най-новата версия беше положен маршрут от точка А до точка Б без участието на мрежата.

Navitel

Navitel е един от най-популярните навигатори в страните от ОНД, тъй като много потребители използват пробната версия на помощната програма. Както вече разбрахте, този навигатор се разпространява изключително в платена форма.

Не е нужно обаче да давате пари всеки път за закупуването на карти. Просто плащате веднъж и използвате конкретна карта по всяко време. Освен това имате възможност да наемете топографски данни, ако не искате да дадете пълната цена на полезността.

Дизайнът на интерфейса е отличен и има перфектен баланс. Въпреки това си струва да се предупреди, че за собствениците на устройства с екран от 5 инча ще бъде трудно да прочетат различни описания.

Навигатор върши чудесна работа с карти за големи градове. Просто посочете крайната точка за маршрута и GPS ще открие вашето местоположение, след което веднага ще ви изгради маршрут. Но с по-малките градове всичко е по-лошо, но е възможно да се разбере.

Също така, за да работи тази програма, е необходима мрежова връзка. Без него, въпреки че може да функционира, ще е трудно да се направи това.

Yandeks.Navigator

Изберете този навигатор, ако тези, които ще пътуват само в териториите на Украйна или Русия. Това се дължи на факта, че навигаторът поддържа само карти на тези страни. Съответно езикът, на който работи помощната програма, ще бъде руски, но можете да го промените.

Интересното е, че програмата на този навигатор тежи само 12Mb. Въпреки това тя все още трябва да изтегля данни от мрежата. Така че в "офлайн" работата с нея няма да работи.

Навигаторът има доста приятен интерфейс, на който има три бутона: „Карта“, „Търсене“ и „Любими“. Линиите за павирани маршрути могат да бъдат боядисани, като се започне с червени нюанси и завършва със зелено.

Също така си струва да се спомене, че този навигатор се разпространява безплатно. За някои това ще бъде решаващ фактор за техния избор.

Google карти

Той е и един от безплатните навигатори за Android. И въпреки това той има огромен набор от различни функции: изчисляване на маршрута и издаване на прогнозното време за маршрута, като се вземе предвид трафика по пътя и изчисляване на задръствания.

Също така има 3D моделиране на сгради, които са разположени до маршрута. Street View ще ви помогне да се ориентирате по време на паркиране, като ви позволява да видите вашата дестинация.

Интересни Статии