Най-добрите геймърски лаптопи 2019-2020: спецификации, сравнение, цени

Игралните лаптопи са високоефективни мобилни компютри, способни да обработват съвременни игри и да генерират достатъчно fps в тях. Съвременните модели на играта са необходими, за да извлекат новите изисквания на играта поне при минимални настройки. Скъпите устройства могат да издават при 60+ fps и при средни или максимални настройки. Естествено, такова удоволствие не е евтино. Ще помогнем да инвестираме разумно всяка стотинка, защото експертите са събрали 10-те най-добри лаптопа за игри на 2019 година. Сред тях са както бюджетни модели, така и скъпи опции.

Как да изберем правилния геймърски лаптоп?

Преди да купите, е важно да разберете характеристиките, върху които трябва да се съсредоточите. Тези параметри определят мощността на компютъра, цената и възможността да се удовлетворят изискванията на клиента.

Основни характеристики при избора на геймърски лаптоп:

 1. Продуктивен и модерен процесор. Минималният процесор за преминаване за класифициране на лаптоп като игрален е Intel Core i5 от 7-мо поколение. По-добре е да вземете модели с процесор - i7 от последното или предпоследното поколение. Като алтернатива можете да обърнете внимание на процесорите от AMD. Те са по-ниски в изпълнение, но по-евтини. Като алтернатива на бюджета i5 и i7 могат да се считат за Ryzen 5 и Ryzen 7.
 2. Мощна видеокарта с голямо количество VRAM е най-важното оборудване за стартиране на игри. Fps, качеството на графиката и възможността за стартиране на най-новите игри зависят от видео адаптера. За не твърде взискателните игри са подходящи AMD Radeon модели. Сред техните предимства са: по-достъпни цени и добри показатели за изпълнение. За начало можете да си купите лаптоп с Radeon 7730M, видеокарта е достатъчна, за да стартирате почти всички игри на високи настройки. Въпреки това, Nvidia води в този сегмент, тя има по-мощни и скъпи графични карти.
 3. RAM. Минималното количество памет за стартиране на всички игри е 8 GB. Ако лаптопът има по-малко RAM, по-добре е да изберете друг модел.
 4. Твърд диск Съвременните игри заемат големи количества памет, често 50-60 GB всяка. Лесно е да се изчисли, че за да инсталирате 10 игри, ви трябват поне 500 GB памет, а също и зареждане на файлове, Windows и др. В паметта. От друга страна, за да стартирате fps и екшън игри, има значение не толкова обемът, колкото скоростта на паметта. За много онлайн игри е по-добре да използвате SSD устройство, което при 1 TB е много скъпо. Заключение: по-добре е да вземете модел с твърд и твърд диск едновременно.

Това не е най-важното, но си остава много полезна функция - гаранционният срок на лаптопа. Гаранция за поне 2 години експлоатация е много желателна. Това показва способността на компанията да гарантира дългия живот на своите устройства. Един от най-добрите производители, Dell, предоставя 3-годишна гаранция.

Рейтинг на десетте най-добри геймърски лаптопа

Обхватът на геймърските лаптопи е изключително голям, така че не беше лесно да се определят най-добрите модели.

ACER Aspire A715-71G-58YJ

Най-бюджетният лаптоп, който влиза в категорията за игри. По отношение на компонентите той е почти идентичен с ASUS ROG GL753VD, който струва с една трета повече. От разликите: малко количество памет - 500 GB, няма SSD устройство, по-малък диагонал (15.6 ”) и по-лошо качество на екрана. Това е страхотен лаптоп за тези, които искат да играят игри, но не искат да преплащат. Параметрите на лаптопа са достатъчни за стартиране на всички съвременни игри, поне при минимални настройки.

особеностстойност
оперативна памет6 GB DDR4
показFullHD 17.3 "
процесорCore i5-7300HQ: 4x2.5 GHz
памет500 GB твърд диск
ВидеокартаGeForce GTX1050 2GB

плюсове:

 • отлично съотношение цена / качество;
 • добро изграждане;
 • Можете да добавите RAM, да инсталирате SSD, без да нарушавате гаранцията.

минуси:

 • средно качество на екрана; за обработка на снимки не е най-добрият вариант;
 • много безполезни, предварително инсталирани програми;
 • малко място на твърдия диск.

„Много ограничен бюджет ме тласна да си купя лаптоп ACER и като цяло не съжалявах. Плюсове: тя дърпа всички игри при fps от 60 кадъра в секунда, няма никакви изоставания и добър звук в слушалките. От друга страна, замърсено тяло и не много ярък екран развалят цялостното впечатление. “

Цена: 50 000 рубли.

ASUS FX570UD-DM150T

Модел на известен производител с добър процесор Core i5-8250U. Според почти всички резултати от тестовете този модел превъзхожда 7300HQ с 5-15%, всичко благодарение на 8 нишки (два пъти повече от аналога). Освен това има достатъчно количество постоянна памет, инсталирана - 1 GB. Към началото на 2019 г. тя дърпа всички игри.

особеностстойност
оперативна памет6 GB DDR4
показFullHD 15.6 ”
процесорCore i5-8250U: 4x1.6 GHz
паметHDD 1 TB
ВидеокартаGeForce GTX1050 2GB

плюсове:

 • красив, светъл екран;
 • игрови дизайн с червена подсветка;
 • висока производителност.

минуси:

 • много допълнителни програми.

„Избрах евтин геймърски лаптоп на цена от около 50-60 хиляди рубли. Това се оказа най-доброто от този вид. На цена от 56 000 рубли (взета на склад) разполага с процесор от 8 поколение, мощна дискретна графична карта и 1 TB памет. Необходимият минимум за любителя на играта е налице, но повече не е необходимо за такава цена. "

Цена: 58 000 рубли.

ACER Nitro 5

Особеността на този модел е не използването на компоненти на Intel и Nvidia, а техните алтернативи от AMD и Radeon. Поради това е възможно лаптопът да стане малко по-евтин с почти равни индикатори за мощност. Ryzen 5 2500U и Radeon RX 560M са сравними с Core i5-7300HQ и GeForce GTX1050, в някои игри AMD може да даде малко по-добри резултати, в други - Intel и NVIdia превъзхождат своите аналози. По принцип те са равностойни един на друг.

особеностстойност
оперативна памет8 GB DDR4
показFullHD 15.6 ”
процесорRyzen 5 2500U: 4x2 GHz
памет1TB HDD и 256GB SSD
ВидеокартаRadeon RX 560M 4 GB

плюсове:

 • поради използването на компоненти на AMD е възможно да се спестят 6-8 хиляди рубли;
 • стилен дизайн;
 • добър звук чрез високоговорители и слушалки;
 • работи тихо.

минуси:

 • Графичната карта и процесорът AMD консумират повече енергия от аналозите на конкурентни фирми;
 • загрява при максимални натоварвания.

„Отдавна се разбра, че няма смисъл да купувате чипсети Intel и NVidia, за почти същото нещо, от което те изискват да платите с 20% повече. Взех ACER Nitro 5 на AMD и не искам нищо. Това, което особено ми хареса, е първокласният звук, с който просто влизате в играта с глава. Що се отнася до отоплението, спирачките и други неща - няма нищо подобно; тези проблеми изостават. "

Цена: 65 000 рубли.

MSI GV72 (8RC-040RU)

Един от най-добрите лаптопи в своята ценова категория. В момента масовите събития се провеждат в онлайн магазините, където го раздават за 65 000 рубли. Няма начин да намерите друго подобно устройство в i7 за същата цена. Лаптопът има Core i7-8750H - това е модел на едно от най-новите поколения, който може да издърпа абсолютно всичко. Под такъв продуктивен процесор поставят 8 GB RAM, но видеокартата е „стандартна“ - GTX1050. Друга положителна черта е големият диагонал на дисплея от 17, 3 инча.

особеностстойност
оперативна памет8 GB DDR4
показFullHD 17.3 "
процесорCore i7-8750H: 6x2.2 GHz
памет1TB HDD
ВидеокартаGeForce GTX1050 2GB

плюсове:

 • не се нагрява;
 • Има ярък и атрактивен дизайн;
 • Добри ъгли на видимост и красива картина.

минуси:

 • Графичната карта ограничава мощността на лаптопа. Може да срещнете ситуация, в която процесорът е в състояние да изтегли средни или високи графични настройки, а видео адаптерът е ограничен до минималните настройки.

„Сега дори не е нужно да ставате да играете танкове, животът се превърна в приказка. Лаптопът е много лек, ергономичен и дърпа всички мрежови игри, включително Fallout 76. Картината във филма е страхотна и доста подходяща за потока. Честно казано, лаптопът надхвърли очакванията ми за мощност. Всъщност той е подходящ за всякакви сложни задачи. "

Цена: 65 000 (без отстъпки - 80 000) рубли.

ASUS ROG GL753VD

Лаптопът е затворен директно за ценителите на играта, за което свидетелстват мощната компютърна конфигурация и агресивният дизайн. Откроените WASD цветни клавиши, големият екран и осветеността на бутоните допълват впечатлението. Това е сравнително бюджетна версия на геймърския лаптоп, който има i5 процесор, графична карта GTX1050, 6 GB RAM и HDD, SSD устройства. В офлайн режим лаптопът може да издържи 5 часа. В него има всичко необходимо за играч в красив пакет и на достъпна цена.

особеностстойност
оперативна памет6 GB DDR4 с възможност за разширяване до 32 GB
показFullHD 17.3 "
процесорCore i5-7300HQ: 4 ядра на 2.5 GHz
памет1TB HDD, 128GB SSD
ВидеокартаGeForce GTX1050 2GB

плюсове:

 • реалистичен, красив образ;
 • осветление на бутони;
 • добър баланс на цена и изпълнение.

минуси:

 • силно загряване при максимално натоварване;
 • средно качество на звука.

„Аз съм запален играч, но доскоро трябваше да играя стари игри. С покупката на този лаптоп мога да пускам няколко игри едновременно без тежки замръзвания. Изпълнението наистина е страхотно, замръзванията изобщо не се появяват. Много ми хареса екрана с реалистична и цветна картина. Отрицателната точка на този модел не е много добър звук, но все пак включвам само слушалките, в тях всичко е наред. Вторият недостатък е слаба система за охлаждане, трябва да използвате стойка с охладители. "

Цена: 68 000 рубли.

HP Omen 17-AN031UR

Моделът влезе в класацията поради големия обем RAM - 12 GB и инсталирането на видео адаптер на 4 GB памет. За настройките на средната графика в новите игри и двата параметъра са ключови. Останалите параметри са доста стандартни: i5-процесор, 17.3 ”екран в разделителна способност 1920 × 1080 пиксела, 1 TB постоянна памет.

особеностстойност
оперативна памет12 GB DDR4
показFullHD 17.3 "
процесорCore i5-7300HQ: 4x2.5 GHz
памет1 TB HDD
ВидеокартаGeForce GTX1050 4GB

плюсове:

 • добър звук;
 • работи умно;
 • ви позволява да стартирате игри поне при средни настройки.

минуси:

 • понякога има дефекти в закрепването на екрана, поради които капакът не приляга плътно, измества се наляво с 3-4 мм.

„Лаптопът е напълно удовлетворен от всички характеристики. Нямаше въпроси относно скоростта на работа. Произвежда прекрасен звук в игри и добър бас. „Creed Odyssey на Assassin уверено работи при средни настройки с fps от около 70 fps, танковете вървят с максимална скорост, като Fallout 76, Apex и други.“

Цена: 80 000 рубли.

HP Pavilion 17-ab421ur

Пълноценен геймърски лаптоп с голям и наситен екран, високоефективен i7 процесор, 4 GB VRAM и 16 GB RAM. Всичко по-горе е достатъчно за стартиране на игри в максимални настройки с достатъчно fps. Само най-взискателните игри ще трябва да бъдат поставени на средни графични настройки.

особеностстойност
оперативна памет16 GB DDR4
показFullHD 17.3 "
процесорCore i7-8750H: 6: 2.2 GHz
памет1 TB HDD
ВидеокартаGeForce GTX1050 4GB

плюсове:

 • огромно количество RAM;
 • мощен процесор с достатъчно запас на енергия за следващите няколко години;
 • достатъчно количество видео памет.

минуси:

 • класически дизайн (за някои може да изглежда като плюс);
 • не са включени SSD;
 • шум по време на работа на охладителя при по-високи скорости.

„Всичко е доста добро, но шумът е много объркващ. Понякога изглежда, че скоро ще настъпи изстрелване на ракета. Да, преувеличавам, но за такава цена охладителят трябва да бъде практически неразбираем. Вярно, нямам коментари за представянето. "

Цена: 86 000 рубли.

ASUS ROG Zephyrus M

Лаптоп от доста скъпа серия, в който има всичко необходимо. Компонентите са сглобени по такъв начин, че през 2019 г. устройството да може да издърпа абсолютно всички нови елементи и все още има запас. Въпреки ясно изразените игрови характеристики, дизайнът е сравнително сдържан. От една страна, това показва принадлежността към играта "каста", от друга страна, лаптопът се откроява от класическите колеги.

особеностстойност
оперативна памет16 GB DDR4
показFullHD 15.6 ”
процесорCore i7-8750H: 6: 2.2 GHz
памет1TB HDD и 512GB SSD
ВидеокартаGeForce GTX1060 6GB

плюсове:

 • голямо количество RAM памет и постоянна памет;
 • един от най-добрите процесори;
 • 500 GB SSD
 • мощна 512 GB графична карта.

минуси:

 • малък екран.

„Дискретният дизайн и мощната плънка е точно това, което любителите да играят, като мен, в командировки. На работа - уважаван шеф, а в свободното си време - опитен играч. Да, лаптопът е мощен и всичко е ясно с това, въпреки това не е евтин. Искам да се съсредоточа върху нещо друго, тъй като закупуването на лаптоп, печалбата се увеличи. Всъщност той решава, виждам опоненти и пикселите на главата, още преди да ме забележат. Преди в CS и Dota броят на победите в мачовете беше: 61% и 56%, а сега: 69% и 63%. Този лаптоп наистина решава. "

Цена: 135 000 рубли.

MSI GT63 Titan

Първокласен лаптоп с екран с резолюция 4k и диагонал 15.6 ". В комплект с 16 GB RAM, i7 процесор от осмо поколение и 512 GB SSD. Характеристика на устройството е наличието на първокласната графична карта GeForce RTX 2070, днес тя е най-добрата на пазара и се намира само в няколко модела скъпи лаптопи. Той е приблизително 6% по-мощен от предишния флагман GTX1080.

особеностстойност
оперативна памет16 GB DDR4
показ4k 15.6 ”
процесорCore i7-8750H: 6: 2.2 GHz
памет1TB HDD и 512GB SSD
ВидеокартаGeForce RTX 2070 8 GB

плюсове:

 • най-добра мобилна графична карта;
 • много RAM памет;
 • има капацитет 512 GB SSD;
 • Агресивният дизайн на геймърски лаптопи.

минуси:

 • малък размер на екрана;
 • висока цена.

„Свикнах да играя взискателни игри, така че трябва да купувам добри лаптопи. MSI GT63 Titan - следващият компютър в моите колекции, най-добрият. Издърпва абсолютно всичко, издава ясен звук и благодарение на своята компактност лесно мога да го взема на пътувания. “

Цена: 186 000 рубли.

Alienware 17 R5

Характеристика на лаптопа е използването на най-мощния процесор Intel Core i9-8950HK. Именно заради него един лаптоп струва 90 хиляди рубли повече от предишния модел, въпреки факта, че не е най-новият процесор. Известен производител гарантира надеждността на лаптопа и възможността за изпълнение на почти всяка взискателна задача. Освен процесора, важно подобрение спрямо предишния модел е 32 GB RAM.

особеностстойност
оперативна памет32 GB DDR4
показ4k 17.3 "
процесорIntel Core i9 8950HK: 6 x 2.9 GHz
памет1TB HDD и 512GB SSD
ВидеокартаGeForce GTX 1080 8GB

плюсове:

 • топ процесор;
 • гейминг, но умерено сдържан дизайн;
 • добър звук;
 • висококачествена система за охлаждане.

минуси:

 • клиентите се оплакват от предварително инсталиран Windows, в който всичко изостава.

„Невъзможно е да работя със стандартен Windows, изостава дори когато въвеждам текст. По време на старта на CS 1.6 лаптопът се прегрява и изключва. В Minecraft има само 28 fps, и няма шум. След като инсталирате нормален Windows, изброените проблеми са изчезнали и накрая можете да се насладите на бързата работа на лаптопа. "

Цена: 275 000 рубли.

Най-добрите геймърски лаптопи! Таблица за сравнение

Таблицата показва основните характеристики на всички лаптопи.

моделRAM, GBДиагонален екран инчРазделителна способност на екрана, пикселипроцесорROMВидеокартаЦена, търкайте
ACER Aspire A715-71G-58YJ617.31920x1080Core i5-7300HQ: 4x2.5 GHz500 GB HDDGeForce GTX1050 2GB50000
ASUS FX570UD-DM150T615.61920x1080Core i5-8250U: 4x1.6 GHzHDD 1 TBGeForce GTX1050 2GB56000
ACER Nitro 5815.61920x1080Ryzen 5 2500U: 4x2 GHz1TB HDD + 256GB SSDRadeon RX 560M 4 GB65000
MSI GV72 (8RC-040RU)817.31920x1080Core i7-8750H: 6x2.2 GHzHDD 1 TBGeForce GTX1050 2GB65000
ASUS ROG GL753VD617.31920x1080Core i5-7300HQ: 4x2.5 GHz1TB HDD + 128GB SSDGeForce GTX1050 2GB68000
HP Omen 17-AN031UR1217.31920x1080Core i5-7300HQ: 4x2.5 GHz1 TB HDDGeForce GTX1050 4GB80000
HP Pavilion 17-ab421ur1617.31920x1080Core i7-8750H: 6x2.2 GHz1 TB HDDGeForce GTX1050 4GB86000
ASUS ROG Zephyrus M1615.61920x1080Core i7-8750H: 6: 2.2 GHz1TB HDD + 512GB SSDGeForce GTX1080 6GB135000
MSI GT63 Titan1615.63840h2160Core i7-8750H: 6: 2.2 GHz1TB HDD + 512GB SSDGeForce RTX2070 8 GB186000
Alienware 17 R53217.3

3840h2160Intel Core i9 8950HK: 6 x 2.9 GHz1TB HDD + 512GB SSDGeForce GTX1080 8GB275000

резултати

Разбира се, един от най-добрите лаптопи в скъпия сегмент е Alienware 17 R5, не всеки може да си го позволи. Ако бизнесът е свързан с компютърни игри или други взискателни задачи, тогава тази инвестиция ще донесе много ползи.

От друга страна, един обикновен плейър не трябва да вземе най-добрия лаптоп, доста по-скромен модел. Най-добрият модел в средния ценови сегмент е HP Pavilion 17-ab421ur, той има мощен процесор, много RAM и добра графична карта.

Ако ви липсват пари, можете да вземете ASUS FX570UD-DM150T. Повечето купувачи са изключително позитивни. Това не е изненадващо, тъй като на ниска цена лаптопът има достатъчна производителност, за да стартира всички нови игри.

Интересни Статии