Методи за разрешаване на грешката 0x8000ffff

Известието за грешка 0x8000ffff се появява в Windows 7-10 при инсталиране на системни актуализации и програми, както и по време на възстановяване на системата. Причините са следните:

 • вируси и подобен зловреден софтуер;
 • OS файл корупция
 • неправилно инсталирани драйвери;
 • Грешки в актуализацията на Windows.

Ще анализираме как да отстраним проблема в зависимост от условията, при които той е възникнал.

Универсални решения за грешки

 1. Уверете се, че няма вируси на компютъра.
 2. Проверете за драйвери на всички устройства.
 3. Използвайте вградените средства за проверка на системните файлове. Отворете командния ред с права на администратор. Изпълнете командата sfc / scannow. Това ще провери и поправи повредени системни файлове. След това си струва да стартирате командата DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / в командния ред.

Ако Windows се възстановяваше

 1. Влезте с вашия администраторски акаунт. При възстановяване от не-администраторски профил ненужните системни файлове може да не бъдат изтрити и ще възникне повреда. Решава се просто. За да направите това, в Windows 10 отидете на Start и кликнете върху снимката на потребителя. В падащото меню щракнете върху Изход. Влезте с вашия администраторски акаунт. Освен това можете да създадете нов акаунт на администратор.
 2. Поправете регистъра. Стартиране на редактора на системния регистър - задръжте Win + R, въведете regedit, потвърдете с натискане на Enter. Потърсете редовете в левия прозорец: HKEY_LOCAL_MACHINE \ COMPONENTS \ AdvancedInstallersNeedResolving, HKEY_LOCAL_MACHINE \ COMPONENTS \ NextQueueEntryIndex, HKEY_LOCAL_MACHINE \ COMPONENTS \ PendingXmlIdentifier. Те трябва да бъдат изтрити, но не всеки ред може да присъства във вашата система. След - задължително претоварване на ОС.

Ако възникне грешка 0x8000ffff по време на инсталирането на приложението

Това е особено често за програми от Windows Store. Проблемът се решава чрез проверка на точността на часа и датата в ОС. За предпочитане е да конфигурирате автоматично регулиране на времето. Уверете се, че часовата зона е правилна.

Също така си струва да изчистите кеша на магазина за приложения. Задръжте комбинацията Win + R, напишете WSReset.exe и потвърдете с Enter.

Ако 0x8000ffff се появи при инсталиране на актуализации на Windows

Понякога грешка предотвратява актуализацията на ОС поради трето приложение, което пречи на процедурата за актуализиране. Трябва да разберете каква програма е тя.

 1. Отидете на: C: \ $ WINDOWS. ~ BT \ Източници \ Пантера \. Тази директория е скрита, така че не забравяйте да включите показването на скрити файлове и папки в настройките на изгледа.
 2. Намерете файла, който завършва така: _APPRAISER_HumanReadable.xml. Отворете го в Notepad.
 3. В документа ще има много редове, но просто трябва да намерите стойността BlockingApplication = True. Най-лесният начин е да задържите комбинацията Ctrl + F и да въведете тази стойност в лентата за търсене. Запомнете къде се намира BlockingApplication = True срещу имената на приложенията. Именно тези програми предотвратяват надстройката, така че ги изтрийте.

Ако грешката 0x8000ffff е възникнала при опит за възстановяване на операционната система под Windows 7, препоръчваме ви да се запознаете с тази официална инструкция от Microsoft, но решението, посочено там, е доста сложно за обикновените потребители.

Интересни Статии