Как да активирате тъмна тема за Gmail?

Не толкова отдавна Microsoft добави тъмна тема за Outlook.com, но Google отдавна предостави подобна функционалност на своите потребители. В тази статия ще ви кажем, ще ви кажем как да активирате тъмна тема за Gmail.

Как да активирате тъмна тема в Gmail

За да промените темата на вашия Gmail (поща), кликнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл и изберете „Теми“.

Забележка: можете да намерите всички тези елементи, независимо дали използвате новата или старата версия на Gmail.

За да използвате тъмна тема със сиви елементи за поща, слезте долу и кликнете върху плочката, наречена „Тъмно“, която ще бъде вдясно от темата „Светлина“. Ако обаче искате още по-тъмна тема, която използва предимно черна, слезе долу и кликнете върху плочката, наречена „Терминал“.

Наред с други неща, заедно с тъмна тема, можете да използвате персонализирани фонове. За да изберете изображение, щракнете върху предложените образци в списъка или кликнете върху бутона „Моите снимки“. След това можете да щракнете върху бутона „Най-добър“, за да изберете най-добрите фонове, избрани от Google, или щракнете върху раздела „Моите снимки“, за да изберете всяко изображение от вашия акаунт в Google. За последното ще трябва да качите необходимите изображения в хранилището на Google Photos

Всичко, което ни остава, е да зададем тъмен цвят за текстовия фон. Щом изберете желаното изображение, кликнете върху иконата под формата на буквата „A“ и кликнете върху бутона „Dark“. И по този начин стъпките за избор на тъмна тема за Gmail са завършени.

Интересни Статии