Методи за решаване на грешка msvcrt.dll и изтеглянето й

Различните грешки с DLL файл, разбира се, могат да бъдат доста плашещи за потребителя, особено за неподготвените. Но не бива да се страхувате от подобни ситуации, тъй като те обикновено се решават доста бързо и безболезнено за системата като цяло.

Тази статия ще ви насочи при решаване на проблем като грешка с файла msvcrt.dll. Можете буквално да срещнете тази грешка, когато стартирате повечето приложения на вашия компютър, тъй като тази динамична библиотека е част от Microsoft Visual C ++ време на изпълнение. Както някои от вас знаят, огромна част от приложения, игри, помощни програми и други неща се правят на езика за програмиране на C ++.

От това следва доста просто заключение - ако нещо се е случило с някаква библиотека на Microsoft Visual C ++, системната грешка е неизбежна. Това е една от тези грешки, на които се натъкнахте. Най-вероятно при вас се е случила следната ситуация: стартирате играта / приложенията, но вместо обичайното стартиране на екрана се появява грешка, която може да казва следното:

Програмата не може да бъде стартирана, защото msvcrt.dll липсва от компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

или ето още една примерна грешка:

Точка за влизане на процедурата ****************** не бе намерена в библиотеката msvcrt.dll

Възниква логичен въпрос: „Какво може да се случи с тази системна библиотека?“. Е, нека да отговорим на този въпрос. Ето списък на най-честите причини за това, което може да се случи с тази библиотека:

  • Потребител. Добре. Вие сами бихте могли да възникнете тези проблеми с библиотеката msvcrt.dll. Възможно е да не сте изтрили умишлено този файл от системата си.
  • Virus. Винаги трябва да обмисляте вирусни атаки на вашия компютър. Вирусът може да модифицира файла msvcrt.dll или дори да го изтрие. За всеки случай препоръчваме да проверите системата си за вируси, като използвате вашия антивирус.
  • В позорния софтуер. Възможно е по време на инсталирането на играта / приложението да е инсталиран и някакъв софтуер, което е виновникът за проблемите с този файл. Проверете дали наскоро нищо не е инсталирано във вашата система без вашето разрешение.
  • Повредени записи в системния регистър на Windows. Възможно е да повредите записите в регистъра за тази библиотека по различни начини и обикновено виновниците могат да бъдат наречени по-горе „господа“.

Това бяха най-честите причини за грешка. Сега, след като разбрахме ситуацията, нека разгледаме начините за решаване на проблема, в който е включен файлът msvcrt.dll. Има много методи, точно като причини, но ще разгледаме най-ефективните от тях. В един от тях ще трябва да го изтеглите, защо всъщност дойдохте тук и актуализирате библиотеката на Microsoft Visual C ++.

Нека започнем с актуализиране на Microsoft Visual C ++. Всичко, което трябва да направите, е да следвате тази връзка и да изтеглите инсталатора на Microsoft Visual C ++ 2015. След като направите това, опитайте да стартирате неуспешно приложение / игра. Ако този метод не помогна, което е много странно, можете да опитате сами да инсталирате този файл в системата си. Това е, което ще разгледаме по-отблизо.

Как да инсталирате msvcrt.dll на компютър?

  • Първо трябва да изтеглите msvcrt.dll, което може да стане в самия край на тази статия.
  • След това поставете файла в директории C \ Windows \ system32 и C \ Windows \ sysWOW64 .
  • След това натиснете Win + R и въведете regsvr32 msvcrt.dll на празен ред.
  • Рестартирайте компютъра и опитайте да стартирате приложението отново.

Интересни Статии