Начини за справяне с грешки, закъснения, сривове, замръзвания и проблеми с контролера в Keep Talking and Nobody Explodes

Много потребители вече ни информираха, че след издаването са се сблъскали с грешки, лагове, сривове, зависвания и проблеми с контролерите в играта Keep Talking and Nobody Explodes. Събрахме всички най-често срещани проблеми заедно, подбрахме най-ефективните решения за тях и днес ви ги представяме. Вижте стъпките и инструкциите, описани в тази статия и най-вероятно можете най-накрая да играете Keep Talking and Nobody Explodes без проблеми.

Разбиващ се комплект 2 (DK2)

По време на старта на играта в режим DK2 компютърът може да даде грешка при стартиране. След това изображението на DK2 може дори да се появи, но картината ще се изкриви и няма да се покаже правилно. След това, най-вероятно, играта ще приключи напълно спешно.

За да отстраните този проблем, трябва да изчистите кеша в помощната програма за конфигуриране на Oculus. По време на процеса на почистване той ще бъде принудително завършен. След това го отворете отново. След извършване на такава процедура, играта в режим DK2 ще започне без проблеми.

Проблеми с разрешаването

Ако в процеса на преминаване играта започне да се държи много по-бавно от обикновено, може да се изкушите да намалите разделителната способност, за да ускорите цялостното представяне. Независимо от това, това е почти гарантирано, че ще доведе до зареждане на черен екран без показване на изображение и просто няма да можете да върнете промените до предишното състояние.

За да излезете от това досадно положение, задръжте клавиша ALT на клавиатурата, когато стартирате играта. Това ще даде специален диалогов прозорец, в който можете да нулирате настройките, включително разделителната способност, и да стартирате играта в нормален режим.

Играта не започва от приложението Steam

За да разрешите този проблем, трябва да проверите целостта на игровите файлове, като използвате подходящата опция в приложението Steam. Системата ще сканира файловете, ще провери дали всички те са изтеглени напълно и правилно и също така ще ги изтегли отново, ако е необходимо.

Проблемът с курсора на мишката, намаляване на броя на кадрите и общо забавяне в системата

Основната причина за подобни проблеми е геймпадът, който може да бъде свързан с вашия компютър паралелно с мишката и клавиатурата. Именно той причинява различни грешки и общо забавяне на системата. Просто го изключете от компютъра и използвайте мишката, за да контролирате играта. Това значително ще ускори не само самата игра, но и производителността на вашия компютър. Абсолютно цялата функционалност на играта се предлага напълно както с геймпад, така и с обикновена мишка.

При стартиране на режим DK2 се зарежда само логото и само в огледалната версия

Причината за това поведение на играта е огледалната опция, която бихте могли да активирате в графичните настройки за организиране на потока. Просто деактивирайте тази опция, ако играете на същия дисплей и рестартирате играта.

Антивирусният софтуер съобщава, че играта съдържа злонамерен код или вируси

Често се случва антивирусните програми да повлияят на Steam мрежовите връзки, да ги коригират или напълно да пречат на връзката, което може да повлияе негативно на играта и да причини редица грешки. За да предотвратите подобни проблеми, трябва да добавите Steam към белия списък на програми или в списъка за изключване на вашия антивирус или да деактивирате активния режим на антивирусен софтуер, преди да стартирате игри.

Проблеми с клавиатурата

Когато играта работи, може да забележите проблеми с клавиатурата, при които някои клавиши може да не работят правилно или да не работят изобщо. Това най-вероятно се дължи на програми и приложения на трети страни, които работят паралелно с играта на заден план. Прекратете програмите, които в момента не използвате, и рестартирайте играта.

Парата се срива при инсталиране на актуализация

Ако възникне такъв проблем, проверете за деинсталирани актуализации на Windows, мрежова връзка, програми на трети страни, работещи паралелно на вашия компютър. Някои от тези фактори могат да повлияят на правилното функциониране на Steam. Също така се препоръчва да проверите целостта на файловете на играта, като използвате специална опция в Steam. Това ще премахне проблемите с актуализацията на играта, без да се прибягва до нейното премахване и презареждане.

Курсорът на мишката или други указатели не се появяват в играта

Можете да активирате или деактивирате курсора и указателите в играта. За да направите това, в Windows отидете на Старт> Контролен панел> Мишка> Указатели и направете необходимите настройки.

Неочакван край на играта

С редовни сривове на играта в различни моменти и ситуации, на първо място, проверете за актуализации за драйверите, инсталирани на вашата система. Ако са налични по-нови версии, не забравяйте да ги изтеглите, инсталирате и рестартирайте компютъра. Също така причината за сривовете на играта може да е остарял софтуер на Oculus Rift, инсталиран на вашия компютър. Ако срещнете проблеми с играта, не забравяйте да проверите актуализацията на софтуера за този аксесоар.

Не забравяйте да проверите всички горепосочени инструкции, ако имате проблеми с играта. Ако въпреки това никой от горните методи не е решил проблема ви или не сте го намерили в този материал, не забравяйте да го опишете в коментарите под тази статия и не забравяйте да посочите конфигурацията на вашия компютър. Ще се опитаме да намерим ефективно решение и да го опишем в следващите публикации.

Интересни Статии