Какво представлява папката $ WINDOWS. ~ BT, използвана в Windows 7/8/10 и може ли да бъде изтрита?

Папките $ WINDOWS. ~ BT и $ WINDOWS. ~ WS се свързват с процеса на надстройка до Windows 10. Също така тези папки могат да се появяват в Windows 7, 8, заемайки до един гигабайт дисково пространство. По подразбиране тези папки са скрити.

В Windows 7 и 8

По време на безплатния период на надстройка от Windows 7 и 8 до Windows 10 системата автоматично изтегля необходимите файлове за актуализиране, създавайки папката $ WINDOWS. ~ BT на вашия системен диск. Ако сте съгласни да надстроите до Windows 10, процесът на надстройка ще започне бързо, като се използват вече изтеглените инсталационни файлове.

Периодът на безплатно обновяване приключи, така че не можете да използвате тези файлове, разположени в папка $ WINDOWS. ~ BT, за да надстроите до Windows 10.

В крайна сметка Microsoft трябва да изтрие тези файлове, ако те все още присъстват в системи с инсталирани Windows 7 и 8, но файловете за актуализация все още могат да се намират във вашата система.

На Windows 10

В Windows 10 папката $ WINDOWS. ~ BT съдържа файлове от предишна инсталация на Windows. Тези файлове се използват, за да можете да се върнете към предишна версия на Windows или към предишна версия на Windows 10.

Изглежда като папка Windows.old, която съдържа файлове от предишна инсталация на Windows. Всъщност ще видите както папките Windows.old, така и $ WINDOWS. ~ BT след надграждане до Windows 10.

Съдържа и лог файлове. Например, ако изтеглите и стартирате инструмента за създаване на медия, той ще създаде папка $ WINDOWS. ~ BT с няколко файла на журнала за конфигурация. Инструментът за създаване на медия създава и папката $ WINDOWS. ~ WS, която съдържа повечето от инсталационните файлове на Windows.

Мога ли да изтрия папките $ WINDOWS. ~ BT и $ WINDOWS. ~ WS?

Забележка: Ако решите да изтриете папката $ WINDOWS. ~ BT в Windows 10, вече няма да можете да се върнете към използване на предишната версия на Windows 10 или предишната версия на Windows, която е била инсталирана на вашия компютър преди актуализацията. Настройки на настройките> Актуализация и защита> Възстановяване също няма да има. Windows 10 обаче автоматично ще изтрие тези актуализиращи файлове и папката $ WINDOWS. ~ BT след десет дни.

Ако все пак решите да изтриете тези папки, не трябва да правите това по обичайния начин, като щракнете с десния бутон на мишката и поставите файла в кошчето. За да изтриете папки, трябва да използвате устройството за почистване на дискове, тази помощна програма е вградена по подразбиране във всички версии на Windows.

  1. Въведете "Disk Cleanup" в лентата за търсене.
  2. Ще се отвори малък полезен полезен прозорец, в който трябва да изберете системното устройство.

    - „Предишни инсталации на Windows“ - този елемент ще изтрие папките $ WINDOWS. ~ BT и Windows.old в Windows 10.

    - „Временни инсталационни файлове на Windows“ - този елемент ще изтрие папката $ WINDOWS. ~ BT в Windows 7 и 8 и $ WINDOWS. ~ WS ще бъде изтрит в Windows 10.

  3. След като изберете необходимите елементи, щракнете върху бутона „OK“, за да изтриете избраните файлове.

В резултат на това можете безопасно да изтриете папките $ WINDOWS. ~ BT и $ WINDOWS. ~ WS от вашата система. Изтриването на тези папки няма да повреди вашата система.

Интересни Статии