Какво означава плащането с Google g.co/helppay#?

Емисиите на новини са пълни със съобщения за задържането на хора, които незаконно теглят кредит от акаунти на потребителите. Подобна измамна дейност е доста често срещана. Поради честото откриване на проблеми в системите за банкова сигурност доверието в тях е разрушено. Когато получите дебитни съобщения от Google, g.co/helppay# е изпълнен със страх. Какво е плащането g.co/helppay# и какво да направите след получаване на такъв SMS - всичко това е по-ниско.

Какво означава съобщение за помощ на g.co #?

G.co helppay # SMS известие пристига до потребителите след обвързване на дебитната карта с Google. Обикновено се получава известие, когато плащате за продукти чрез Google Pay. Услугата е полезна, защото ви позволява бързо да плащате за услуги и стоки в магазините и в услугите на Google.

Характеристики на Google Pay:

  • Директно от картата за заплащане на стоки в магазина чрез смартфон;
  • Плащайте за онлайн стоки в приложението и на сайтовете;
  • Плащане за услуги на Google;
  • Прехвърляне на средства на други лица;
  • Добавете често използвани карти. Можете да закачите карти за подаръци, билети, различни талони и т.н.

Обикновено съобщението за помощ на g.co # идва, когато се опитате да платите за нещо в Интернет или в обикновен магазин. Ако потребителят не е обвързал картата или не е трябвало да плаща нищо, най-вероятно измамниците са изпратили SMS. Моля, обърнете внимание, че може да дойде съобщение за проверка на наличността на средства за плащане за следващия абонамент. Също така понякога друг член на семейството инициира плащане. За да видите всички плащания през Google Play, можете да отидете на страницата Плащане.

Проверка на наличността на средствата на картата

Google Pay няма пълен достъп до данните на картата, следователно не знае сумата на баланса, тази информация е достъпна само за банката. В същото време Google трябва да провери платежоспособността на потребителя при издаване на продължителни абонаменти за продуктите на компанията. Това може да включва: абонамент за музика, такси за използване на приложения, продуктови рекламни услуги.

За да провери по някакъв начин наличието на средства на картата, Google изтегля сума за потвърждение от 1 долар. Заедно с тази операция идва и известието от Google g.co/helppay#. В Русия рублият еквивалент на 1 долар се изтегля. След кратък период от време, компанията ще върне $ 1 на картата. Сега услугата знае, че човек е в състояние да плати абонамент, защото има средства в сметката си.

След съобщението g.co/helppay# те взеха парите без причина - какво да правя?

Някои потребители на услугата твърдят, че прилична сума е била отписана от техните банкови карти, което надхвърля системата за проверка. Всичко заради хакерите, най-вероятно - това е тяхна работа. Във всеки случай трябва да ги потвърдите, преди да потвърдите плащанията. Важно е да разберете какво точно плаща потребителят в момента.

Ако потребителят се натъкне на нападател или не разбира причината за дебитиране на средства, трябва да зададете въпрос относно техническата поддръжка. Техническата поддръжка е достъпна тук.

Преди да напуснете приложението, трябва да проверите дали средствата наистина са изтеглени от Google. На страницата за подаване на формуляри има предупреждения, които се четат най-добре. Към момента на разглеждане на приложението потребителят няма да може да използва услугата Google Pay. След попълване на формуляра, на потребителя ще бъде предоставена връзка за проследяване на напредъка на приложението. Google ще изпрати отговор за резултата от прегледа на електронната поща.

За да разберете за какво се дебитират средствата, трябва да изучите текста на съобщението. Кодът GOOGLE * е посочен в SMS, последван от типа услуга или името на разработчика. Тук може да има GOOGLE * Music.

Ако таксата не е направена от кредитна карта, а от PayPal или акаунт за мобилен телефон, заявлението трябва да бъде оставено тук. По принцип целият процес на попълване на заявление е съвсем очевиден и изисква само грижи. Навсякъде има съвети, ръководени от които можете бързо да попълните формуляр за кандидатстване.

Как да изключите банкова карта от Google Pay?

Ако е имало трикове на хакери за отписване на средства от картата, има смисъл да изключите банковата сметка от Google. Повече съобщения като g.co/helppay# не трябва да идват.

Как да премахнете карта:

  1. Отидете на желаната страница.
  2. Въведете вашия профил, като кликнете върху бутона „Акаунт“.
  3. Кликнете върху страницата „Начини на плащане“.
  4. Кликнете върху думата „Изтриване“ срещу картата. Можете също да кликнете върху бутона "Промяна"

При липса на тези бутони ще трябва да изтриете целия начин на плащане.

За да се предпазите от измамници, трябва да сте бдителни и никога да не предавате кодове от SMS съобщения на външни лица. Ако нападател иска да открадне лични средства, ще трябва да потвърди операцията с помощта на код. Това е последната защита срещу зареждане. Този код не трябва да интересува никоя от официалните страни. Ролята на кода е единствено да потвърди действията в системата.

Интересни Статии